Balint – deranjat de faza golului celor de la FCSB, dar admite: „Victoria lor nu poate fi pusă la îndoială, am fi meritat un punct doar pe ambiție și dorință, nu și pe joc”

După campioana en-titre, UTA a găzduit la exact o săptămână distanță și liderul la zi în Liga 1. FCSB venea după aproape 13 ani la Arad fără 8 dintre jucătorii săi, care au încurcat-o și nu prea pe rivala CSA Steaua în drumul spre Liga 2-a. Dar, pe noua arenă „Francisc Neuman” numai cine nu a vrut nu a plecat cu puncte, adică doar Chindia în luna octombrie a anului trecut. Decisiv a fost golul lui Olimpiu Moruțan, din mintul 40, UTA având singura ocazie adevărată de poartă doar în prelungiri. Dar, blestemul meciurilor de pe teren propriu continuă pentru arădeni.

„Deranjant, ne-a dat gol cu capul unul dintre cei mai scunzi jucători de pe teren”

Reușita de trei puncte a bucureștenilor a căzut în plină perioadă de presiune a lor, însă maniera în care a venit l-a nemulțumit și chiar surprins pe Laszlo Balint. „La gol a fost o minge ajunsă în tușă de Radunovici, continuată cu centrare în careu, iar pentru mine e foarte deranjant că pe o situație analizată ne-a dat gol Moruțan. A fost unul dintre cei mai scunzi jucători de pe teren și a marcat cu capul de pe picioare, de undeva de la 11 metri. E o naivitate de-a noastră cum au fost mai multe pe parcursul jocului, pentru că i-am lăsat pe cei de la FCSB să își creeze foarte multe ocazii în repriza a doua. Dar, e adevărat că am și riscat și am lăsat spații. Până la eliminare a fost un joc echilibrat, nu ne-am creat multe ocazii, dar nici cei de la FCSB nu au avut. Sunt convins că dacă eram 11 la 11 și nu făceam acea greșeală de la golul primit, rezultatul ar fi arătat altfel. Și, totuși, Miculescu a avut acea ocazie, putea să marcheze, dar vreau să fiu corect, acea egalare ar fi adus un punct nemeritat după aspectul ocaziilor și al jocului. Doar ambiția și dorința jucătorilor mei ar fi fost răsplătite”, a spus antrenorul arădenilor.

S-a resemnat cu pierderea trenului de play-off: „Play-outul va fi extraordinar de greu, cu presiune la fiecare meci”

Până la urmă, Balint a admis superioritatea adversarului și s-a obișnuit cu ideea că echipa sa va juca pentru salvarea de la retrogradare. „Analizând tot ce s-a întâmplat pe parcursul jocului, victoria nu poate fi pusă la îndoaială, îi felicit pe cei de la FCSB pentru cele trei puncte. La noi rămâne regretul că nu am reușit încă o victorie pe propriul stadion, indiferent de ce adversar vorbim. Pentru că asta ne dorim, să ne ridicăm nivelul jocului la fiecare meci și să bifăm un rezultat bun. Important este să rămânem cu picioarele pe pământ, ne așteaptă o deplasare foarte dificilă, nici trei zile și jucăm cu altă candidată la titlu. Apoi avem o perioadă e întrerupere când sper să apucăm să reglăm mai multe aspecte care necesită reglaje. Apoi să ne concentrăm pe finalul de retur, să adunăm ceva puncte pentru că play-outul va fi extraordinar de greu, cu presiune la fiecare meci”, a mai punctat tehnicianul.

Difernțele între CFR Cluj și FCSB

În final, Laszlo Balint și-a exprimat punctul de vedere vis-a-vis de lupta pentru titlu. „CFR și FCSB sunt echipe de profil diferit care își propun același obiectiv. CFR are o structură de lot cu mulți jucători experimentați, bineînțeles, cu calitate, pe când la FCSB predomină tinerețea, vitalitatea, entuziasmul. Se vede că au o dinamică foarte bună și, chiar dacă în ultima vreme nu au avut niște meciuri spectaculoase, iată că astăzi și-au creat foarte multe ocazii. În tur au avut cea mai mare medie de goluri marcate, cel mai bun atac. Eu, ca și participant la fenomen, sper ca să avem un play-off spectaculos și să câștige echipa care merită”, a încheiat „principalul” arădenilor.

0
0

Articolul Balint – deranjat de faza golului celor de la FCSB, dar admite: „Victoria lor nu poate fi pusă la îndoială, am fi meritat un punct doar pe ambiție și dorință, nu și pe joc” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*