Balint – dezamăgit de rezultatul final cu FCSB, dar optimist: „Avem vreme să construim pe ceea ce am făcut bine în acest debut de sezon, mi-a fost dor de o astfel de atmosferă”

UTA a scăpat printre degete un succes de prestigiu în fața vicecampioanei României. Olandezul Ubbink a deschis tabela în minutul 19, arădenii au suferit cu adevărat doar în primele 15-20 de minute din repriza a doua și păreau scăpați în câștigători când cronometru a bătut minutul 90. Atunci, Erico (impecabil până în acel moment) a șters cu capul un balon, Batha nu a oprit acțiunea lui Tănase în tușă, iar mingea șutată puternic, cu pământul, de Stoica a trecut pe sub cotul lui Iacob.

„Nu există meci fără greșeli”

Regretul este cu atât mai mare cu cât în ultimul sfert de oră, arădenii își mai creaseră alte două-trei ocazii importante de 2-0, dar tabela s-a oprit la 1-1. „Sunt puțin dezamăgit după ce am scăpat trei puncte importante în – practic – ultimul minut al timpului regulamentar. Râmânem focusați pe ceea ce am făcut bine astăzi, e un punct câștigat împotriva unei pretendente la titlu. Eu consider că băieții merită felicitați pentru atitudine, pentru realizările lor și pentru rezultatul de la final, chiar dacă e unul care, ca deznodământ, este dezamăgitor pentru noi. Într-adevăr, a fost un lanț de greșeli la golul lor, important e să reglăm ceea ce nu a funcționat. E firesc să mai fie greșeli, nu poate spune vreun antrenor că există meciuri fără greșeală. Sarcina noastră e să analizăm, să reglăm lucrurile prin discuții, antrenamente. Avem vreme să construim pe ceea ce am făcut bine în acest debut de sezon, chiar dacă știm că mai avem mult de muncă și toți trebuie să creștem, să facem rezultatele de care avem nevoie și pe care le dorim pentru a rămâne în prima jumătate a clasamentului. Important e acum să ne refacem rapid, căci timpul e scurt și avem o depalsare lungă la Botoșani, de unde vrem să luăm toate punctele”, a spus Laszlo Balint la finele disputei cu FCSB.

FCSB – echipă de bătut? „E ceva relativ”

Chiar dacă la rândul ei a avut ocazii importante, echipa lui Becali s-a clătinat în destule rânduri pe arena „Francisc Neuman”, cu atât mai mult cu cât venea după eliminarea rușinoasă din Conference League, în fața kazahilor de la Shakhter Karagandy. „Treaba asta cu FCSB, echipă de bătut, e relativă. Trebuie să fim realiști, formează o echipă puternică, au avut momente când ne-au pus sub presiune, din fericire am absorbit bine presiunea, din nefericire a venit acel gol. Într-adevăr, poate momentul de acum nu e unul foarte bun pentru ei, dar știam că vor avea reacție, determinare, pentru a lua toate punctele aici. De aceea le-am spus băieților să fie la un nivel bun și au reușit”, a adăugat tehnicianul arădenilor.

„Un lot ce nu oferă soluții nu poate fi competitiv”

Laszlo Balint a confirmat „11-le” câștigător de la Pitești, cu Roger, Vorobjovas și Hora, jucători obișnuiți cu statutul de titulari în sezonul trecut, intrând în luptă în partea a doua. „Nu a semnat nimeni contract de titular la UTA. Avem un lot care dă soluții bune, ca opinie personală, toată lumea care a venit de pe bancă a adus un plus, atât fotbalistic. cât și ca atitudine. Toți jucătorii din vestiar sunt improtanți, indiferent cât joacă și asta se va demonstra de-a lungul campionaului. Sunt multe etape, așteptăm și Cupa României. Avem un lot bun, jucători care își asumă concurența, un lot ce nu oferă soluții nu poate fi competitiv”, a mai explicat „principalul” utiștilor.

Dor de așa o atmosferă: „ Ne-a lipsit puțin să îi facem cu adevărat fericiți astăzi pe fanii noștri”

Meciul cu Farul a fost doar „aperitivul” oferit de publicul arădean. Cu FCSB-ul, peste 8500 de suporteri utiști au creat o atmosferă de zile mari, iar seara putea fi perfectă dacă Stoica nu l-ar fi bătut pe Iacob în ultimul minut de joc. „Le mulțumim fanilor, îmi era dor de o așa atmosferă. Nu am simțit-o de când am fost jucător aici. Sezonul trecut am jucat pe acest stadion frumos într-o atmsoferă dezolantă și acum suntem răsplătiți cu o atmosferă pe care o vrem mereu. Va fi un sezon frumos cu publicul în tribune, oferă plusul de spectacol necesar, sper ca și noi să fim la nivelul pretențiilor lor. Ne-a lipsit puțin să îi facem cu adevărat fericiți astăzi pe fanii noștri, sper că au fost mulțumimți de ceea ce au văzut. Sper să trăim această atmosferă la fiecare meci de pe teren propriu”,  a concluzionat Balint.

UTA deschide etapa a 4-a a Ligii 1 vineri, la ora 18,30, la Botoșani.

1
0

Articolul Balint – dezamăgit de rezultatul final cu FCSB, dar optimist: „Avem vreme să construim pe ceea ce am făcut bine în acest debut de sezon, mi-a fost dor de o astfel de atmosferă” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*