Balint, după ce echipa sa a întors Iașiul în prelungiri: „Cred că am făcut cel mai bun joc din acest campionat, nu este ușor să iubești această echipă…”

UTA și-a trecut prin toate stările posibile fanii în finalurile ultimelor trei partide oficiale. Arădenii au marcat gol de trei puncte la Voluntari, apoi au pierdut avantajul luat în minutul 86 cu FC Argeș și au pierdut cu 2-1, pentru ca azi să întoarcă Iașiul, în Dealul Copoului, în al doilea și al patrulea minut de prelungire. Evident, bucuria „roș-albilor” a fost la cote înalte, după reușitele lui Erico și Rus, pentru ca Laszlo Balint să rămână înmărmurit pe bancă după ultimul fuier.

În numai 9 zile, în prelungiri, elevii săi l-au trecut de la extaz, la agonie și din nou extaz, doar că de această dată bucuria a fost mai degrabă interioară. „Încă trei meciuri din astea și vom avem probleme mai mari (n.a. cu inima). Trebuie să-mi felicit băieții, căci, cu excepția primelor 10 minute când adversarul a și reușit să marcheze, făcându-i noi niște cadouri nepermise, am controlat autoritar meciul. Scoțând din context acele prime 10 minute, cred că am făcut cel mai bun joc din acest campionat, am avut ocazii foarte multe. Având siguranță în defensivă, cel puțin a doua repriză a fost controlată în totalitate de noi. Din păcate, nu am dat gol mai repede, din fericire am reușit să forțăm până la final și am crezut chiar și după egalare că putem să întoarcem rezultatul și să îndreptăm punctele către noi. Acest lucru este admirabil, ținând cont de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu patru zile. Cu Argeșul, practic am terminat meciul în genunchi, iar acum, iată, ieșim  de pe teren mulțumiți cu ceea ce am realizat și mulțumiți cu faptul că am crezut până la final, așa cum am crezut și la Voluntari”, a declarat Laszlo Balint la flash-interviuri.

Chiar dacă Poli Iași a pierdut în final meciul, portarul Laurențiu Brănescu a fost – poate – cel mai bun om al meciului. „Ne-a exasperat cu paradele lui. Iașiul a avut – într-adevăr – un portar în zi mare, dar și noi cred că puteam alege soluții mai bune. Sperăm să reușim acest lucru și în etapa viitoare. Puteam să marcăm mai repede, chiar și în prima repriză am avut câteva situații bune. Am reușit să facem un joc bun pe atacul pozițional, ceea ce nu s-a întâmplat demult. În condițiile în care, totuși, am jucat în deplasare. Sperăm să confirmăm acest lucru și etapa viitoare, pentru că avem nevoie să legăm victoriile pentru a urca în clasament”, a adăugat tehnicianul „roș-albilor”.

Balint s-a gândit automat și la susținătorii echipei „roș-albe”, pe care – de asemenea – echipa sa i-a trecut prin toate stările posibile. „Mai avem nevoie să câștigăm acasă și pentru a ne mulțumi suporterii. Apropo de ei, de fanii noștri, s-a demonstrat în aceste ultime trei etape că nu este ușor să iubești această echipă. Am trăit toate stările posibile în aceste prime etape din 2021. Dar de asta este frumoasă viața de utist, de aia iubim cu toții acest club. Cu siguranță, echipa va deveni din ce în ce mai bună, aceste victorii, aceste reușite, ne ajută să credem mai mult în potențialul nostru și să ne crească încrederea în propriile forțe”, a mai afirmat „principalul” arădenilor.

Duminică, la Arad vine Dinamo, iar „roș-albii” vor să mai câștige și acasă după o pauză 4 luni de zile. „Acest parcurs în care n-am mai câștigat de foarte multă vreme pe propriul teren este cumva apăsător. Cu proxima oportunitate, sperăm să ne scuturăm un pic de această apăsare. Avem o zi în care să ne liniștim și să înțelegem exact ce s-a întâmplat în acest meci. Adică unde puteam fi mai buni, ce puteam sevita ca și greșeli și este foarte important să ne revenim din punct de vedere fizic. După cum se vede, e esențial să fim proaspeți ca să putem alerga și a rămâne concentrați până în minutul 94, 95. În ultimele etape, se demonstrează cât de importante sunt minutele de prelungire pentru noi”, a concluzionat Laszlo Balint.

 

0
0

Articolul Balint, după ce echipa sa a întors Iașiul în prelungiri: „Cred că am făcut cel mai bun joc din acest campionat, nu este ușor să iubești această echipă…” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*