Balint, după cea mai clară victorie stagională a UTA-ei: „Rezultatul a venit în urma interpretării corecte a lucrurilor pe care le-am gândit, dar și a atitudinii și a dorinței”

UTA continuă să fie o echipă de deplasare în prezenta ediție a Ligii 1. Ca și o comparație, doar în sezoanele în care a câștigat primele titluri de campioană ale României din cele șase (1946-1947, respectiv 1947-1948), „Bătrâna Doamnă” se impunea de mai multe ori în meciurile din deplasare decât în acesta, adică în nouă rânduri. La titlul din 1954 au fost tot șase succese departe de Arad, tot atâtea câte elevii lui Laszlo Balint au bifat după 21 de etape din actuala stagiune din Casa Liga 1.

Astăzi, la Clinceni, echipa „roș-albă” a marcat spart o „barieră” și anume un succes la mai mult de un gol diferență. „Într-adevăr, este prima oară când câștigăm la o diferență confortabilă. Nu știu dacă mă așteptam neapărat la diferența asta de scor, dar am venit convinși că putem să câștigăm și am fost foarte eficienți. Eu am spus de multe ori că ne știm potențialul individual, fiecare jucător conștientizează că poate mai mult și de aceea muncim în fiecare zi. Apoi, ca și grup consider că progresăm ușor, ușor. Chiar dacă nu  creștem spectaculos, facem pași către o dezvoltare firească și, bineînțeles, rezultatul de astăzi cred că a venit, în primul rând, în urma interpretării foarte corecte a lucrurilor pe care le-am gândit legate de acest meci și apoi a atitudinii și a dorinței. Totuși, rămâne nemulțumirea mea că, pe final, am dat dovadă din nou de anumite momente în care am fost destul de naivi. A fost acel penalty, trebuia să evităm acea situație, după care a mai fost cornerul de la ultima fază la care Clinceniul a trimis mingea în bară. Bineînțeles, nu uit nici ocazia foarte mare la care Iacob a intervenit salvator în prima repriză, a fost un moment foarte important, psihologic. Poate, dacă adversarul reușea să egaleze, situația era alta, desfășurarea meciului se putea schimba, dar e bine că am obținut cele trei puncte. La fel de important este și faptul că suntem mulțumiți cu ceea ce am realizat astăzi și ne rămâne să ne concentrăm foarte mult pentru meciul de duminică”, a spus Laszlo Balint la finele partidei de la Clinceni.

Meciul s-a complicat, oarecum, pentru „roș-albi” prin prisma accidentărilor. Antal și Tomozei au părăsit terenul pentru accidentări încă din prima repriză, iar Roger a acuzat și el ceva probleme la puțin timp după ce a înscris pentru 0-3. „Consumul energetic pe o asemenea suprafață a fost foarte mare. Vă spun sincer că acum ne numărăm pe capete, fără să glumesc inclusiv masorul s-a accidentat la jocul de astăzi, dar asta este. În plus, în urma celor două schimbări pe care am fost obligat să le fac în prima repriză, am rămas condiționați și de numărul de modificări. Chiar dacă sunt cinci schimbări permise știm cu toții că avem voie să facem doar în trei momente de întrerupere a meciului, plus eventualele înlocuiri de la pauză. Așadar, am rămas cu o singură modificare în a doua repriză și am fost destul de limitat în alegerea opțiunilor de pe bancă. Din fericire, băieții au gestionat bine ceea ce am discutat inclusiv la pauză, am reușit să evităm problemele care s-au evidențiat în prima repriză și la reluare am absorbit mai bine presiunea celor de la Clinceni. Avem câteva zile să-i recuperăm pe băieți după acest meci, pentru că ne așteaptă un meci foarte, foarte greu duminică împotriva lui Hermanstadt și ne dorim să continuăm pe această linie. Rezultatul de astăzi și mai ales scorul ne dă curaj, încredere și – bineînțeles – că ne dorim să legăm victoriile. Avem mare nevoie constanță în rezultate”, a mai afirmat Laszlo Balint.

Cel puțin până la finalul meciului dintre CFR Cluj și Viitorul, UTA a urcat pe locul 8 în clasamentul Ligii 1, iar duminică, de la ora 13,30, o găzduiește pe Hermannstadt, ocupanta locului 14.

1
0

Articolul Balint, după cea mai clară victorie stagională a UTA-ei: „Rezultatul a venit în urma interpretării corecte a lucrurilor pe care le-am gândit, dar și a atitudinii și a dorinței” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*