Balint, după deblocarea lui Miculescu: „A avut reușite la antrenamente, a prins curaj și încredere, acum are nevoie de evoluții constant bune!” De ce a rămas Buhăcianu în tribună?

Față de succesul cu Viitorul, Laszlo Balint a făcut o mutare importantă în atac în disputa cu Dinamo. L-a lăsat pe bancă pe Adi Petre și l-a trimis pe David Miculescu din primul minut pe teren. „Decarul” arădenilor chiar a început pe poziția recomandată de numărul de pe tricou, dar primul său gol în Liga I l-a marcat tot din poziție de mijlocaș lateral dreapta, câștigând fără probleme duelul fizic cu Filip.

A fost prima reușită în Liga I a fotbalistului de 19 ani, una de trei puncte mari în fieful „câinilor”. „Îl felicit pe David pentru gol, dar și pentru prestația sa pe două posturi. Mi se pare că în dreapta a evoluat și mai bine, dar asta și pentru că s-a antrenat mult pe acea poziție în ultimul timp. A avut reușite la antrenamente, a prins curaj și încredere, acest prim gol al său nu este deloc întâmplător. Noi avem aceeași atitudine față de el, avem încredere în potențialul său. Sperăm să aibă evoluții constant bune de acum înainte și să fie un fotbalist care să intre pe teren datorită valorii sale și nu neapărat vârstei”, a spus Balint despre marcatorul său în „Groapă”.

Adi Petre a intrat pe teren doar în ultimul minut de joc, iar jucători ca Antal sau Roșu, fotbaliști cu destule minute în Liga I au rămas pe bancă. „Din fericire, avem un lot echilibrat atât din punct de vedere numeric cât și valoric. Indiferent cine joacă, pentru că, pe lângă Iacob, Roșu sau Antal, am mai avut și absenți la meci. Să ne gândim la un Benga sau Peteleu, jucători importanți nu numai pentru noi, ci la nivelul primei ligi. Dar, iată că indiferent cine intră în teren își face treaba pentru echipă și avem rezultate. Suntem pe un fond bun, pe un drum în care predomină moralul și încrederea jucătorilor. Ne dorim să continuăm tot așa,  până la urmă această constanță a rezultatelor ne poate aduce mai repede la îndeplinirea obiectivului. Adică menținerea în prima ligă și apoi, bineînțeles, de ce nu, o clasare cât se poate de bună în acest play-out”, a mai afirmat Laszlo Balint.

Fiindcă miercuri dimineață a programat un antrenament la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, antrenorul utist a deplasat toți jucătorii valizi la București. Dintre ei, a surprins puțin lăsarea în tribunei a lui Valentin Buhăcianu, alături de fotbaliștii care veneau după probleme medicale, Isac, Tescan și Peteleu, plus al treilea portar, Mociu. „A fost o alegere de ordin tactic, am considerat că, de exemplu, un jucător ca Voinea ne era mai util pentru acest meci. La UTA există concurență, fotbaliști de valori apropiate. Vali rămâne același jucători bun, cu calități extraordinare, pe care ne bazăm în continuare”, a menționat tehnicianul „roș-albilor”.

0
0

Articolul Balint, după deblocarea lui Miculescu: „A avut reușite la antrenamente, a prins curaj și încredere, acum are nevoie de evoluții constant bune!” De ce a rămas Buhăcianu în tribună? apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*