Balint, după punctul ce aduce cea mai bună clasare a UTA-ei din ultimii 46 de ani: „Nu am făcut cel mai bun meci al nostru, dar am avut ocaziile ce-l puteau decide”

Vorbim de o echipă UTA a recordurilor la finalul sezonului 2020-2021 a Ligii I. După victoriile istorice pe terenurile celor de la CFR Cluj (după o pauză de 47 de ani) și Dinamo (după 53 de ani), dar și șirul de 9 succese pe terenuri străine (doar în primele sezoane după înființare 1946-47 si 1947-48, când s-au câștigat și titlurile, UTA a mai avut o asemenea serie afară), astăzi, când se trage linia, arădenii termină pe un loc 8, adică în prima jumătate a clasamentului Ligii I după 45 de ani! Mai precis în stagiunea 1974-1975 a Ligii I, „roș-albii” terminau atât de sus pe scena primului eșalon, adică tot pe poziția a 8-a.

Punctul ce a consemnat această performanță a venit la Voluntari, după un 0-0 extrem de viu, în care arădenii au ratat trei-patru ocazii mari, inclusiv un penalty, însă și ilfovenii au avut un forcing de final ce le putea apropia victoria. Până la urmă, trupa lui Ciobotariu era cea obligată să câștige în încercarea de a scăpa și de barajul de menținere în Liga 1, dar „Bătrâna Doamnă” a fost la același nivel de determinare și remiza e echitabilă.

Le mulțumește jucătorilor, conducătorilor și suporterilor

La final, Laszlo Balint și-a lăudat echipa pentru poziția pe care a terminat campionatul și doar parțial pentru prestația de la Voluntari. „A fost o dispută aprigă, plină de tensiune, era clar că cei de la FC Voluntari nu ne vor aștepta cu flori atâta timp cât sperau să evite și barajul cu o victorie, dar cred că ne-am făcut destul de bine treaba. Chiar dacă nu am făcut cel mai bun meci al nostru din acest sezon, am avut ocaziile din care puteam câștiga toate punctele. A fost situația lui Roșu, penalty-ul ratat de Horică, plus fazele lui Rusu și Buhăcianu. S-a ratat, se întâmplă, ocazia lui Dennis Rusu l-a prins și pe un fond de oboseală în minutul 89, dar iată că luăm acest punct ce ne duce pe locul 8, practic în prima parte a clasamentului. Pentru o nou promovată, la revenirea după 12 ani în Liga 1, eu zic că e un rezultat mai mult decât onorabil. Meritul e în special al băieților, chiar vreau să le mulțumesc tuturor pentru munca depusă și implicarea din acest an competițional și, bineînțeles, conducerii și mai ales suporterilor care au avut mereu încredere în noi. Știm că i-am mai și dezamăgit, nu suntem deloc mândri de parcursul nostru de pe teren propriu, dar, la anul, cu ei în tribune, va fi cu totul altceva. Altfel, cred că, la urma urmei, e important totalul punctelor strânse”, ne-a declarat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Schimbări influențate de accidentări, debutul lui Negoescu s-a petrecut doar în minutul 90

În minuul 90, Balint i-a oferit bucuria debutului în Liga 1 și lui Claudiu Negoescu, mijlocașul lateral de 18 ani al „roș-albilor”. „Cu siguranță, planul privind schimbările mi-a fost dat peste cap de accidentarea rapidă a lui Mode, dar și cea a lui Miculescu din prima repriză. Totuși, David a strâns din dinți până la pauză, dar era  clar că nu mai putea continua apoi. Apoi, cum scorul era strâns, a trebuit să gândesc și practic, Negoescu oricum rămâne în curtea  noastră și va mai avea șanse începând cu sezonul următor”, a adăugat „principalul” arădenilor și în sezonul ce urmează, 2021-2022.

Delegația UTA-ei se întoarce în această seară acasă, pentru ca în vacanță să intre cel mai probabil sâmbătă.

FOTO: Claudia Carp

2
0

Articolul Balint, după punctul ce aduce cea mai bună clasare a UTA-ei din ultimii 46 de ani: „Nu am făcut cel mai bun meci al nostru, dar am avut ocaziile ce-l puteau decide” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*