Balint, după remiza albă cu Astra: „Un punct câștigat după o prestație bună a băieților, terminăm cu fruntea sus sezonul regular”

UTA a încheiat pozitiv sezonul regular pe terenul echipei ce a făcut scorul campionatului în tur, la Arad. După ce le-a dat șase arădenilor, „astralii” nu au mai găsit calea spre plasa porții lui Iacob, cu toate că au jucat mai bine de 20 de minute în superioritate numerică.

Cu Sepsi, rusul Shlyakov marcase primul său gol în Liga 1, iar astăzi și-a făcut rost de două „galbene” ce o putea costa pe UTA un punct. Atât în sezonul regular, dar mai ales în play-out. „Am venit la Giurgiu cu dorința clară de a căștiga și cred că 60-70 de minute am și demonstrat în joc asta. Apoi, după eliminarea lui Evgeniy, Astra a venit puțin peste noi, nu prea ne-am văzut în atac și cel mai important este că am scos remiza ce ne permite să intrăm cu 19 puncte în play-out. Așadar, una peste alta, e un punct câștigat după o prestație bună a băieților. Chiar vreau să-i felicit pentru cum au abordat meciul, atitudinea a fost cea corectă, iar rezultatul și el pozitiv. Până la urmă nu am luat gol de la al patrulea atac din campionat și am demonstrat, cumva, că eșecul dur din tur a fost mai mult un accident”, ne-a declarat Laszlo Balint la finalul disputei de pe arena „Marin Anastasovici”, din Giurgiu.

Cu excepția căpitanului Ciprian Rus, antrenorul arădenilor a apelat la toți jucătorii săi de atac, nu mai puțin de cinci la număr, însă aceștia rămân fără gol marcat de o lună și jumătate, de la meciul de la Mediaș. „Situații, chiar și două-trei ocazii au fost la poarta Astrei, e clar că trebuie să ne concentrăm mai mult în fața porții adverse. În general, îmi doresc mai mult de la toți jucătorii noștri, nu fac diferența dintre atacanți, mijlocași, fundași. Toți sunt fotbaliștii UTA-ei, am încredere în toți, dar, bineînțeles, și așteptări. Eu zic că terminăm cu fruntea sus sezonul regular, sigur se putea și mai bine, dar și mai prost, dar de acum înainte trebuie să ne concentrăm pe play-out”, a adăugat Balint.

În minutul 90, Vali Buhăcianu a fost puțin surprins de schimbare, fiindcă el intrase pe teren doar la pauză. „Chiar dacă eram în zece, speram să mai avem măcar un atac și să profităm de viteza și prospețimea lui Voinea. Aveam nevoie de junior în teren ca să facem această schimbare, iar Miculescu a jucat cel mai mult acolo, pe poziția lui Vali. El trebuie să rămână cu capul sus, noi avem în continuare mare încredere în calitățile sale, sunt sigur că mai are multe de dat acestei echipe”, e convins „principalul” arădenilor.

Utiștii sunt liberi până luni după-amiază, după care vor demara ciclul săptămânal de pregătire al primului meci de play-out. Fiindcă vor juca 5 meciuri acasă și 4 în deplasare, arădenii vor debuta, mai mult ca sigur, pe teren propriu, weekendul viitor.

FOTO: Ciprian Petcuț

0
0

Articolul Balint, după remiza albă cu Astra: „Un punct câștigat după o prestație bună a băieților, terminăm cu fruntea sus sezonul regular” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*