Balint, după succesul UTA-ei de la Sibiu: „Am reacționat bine în fața unui adversar robust, de nivelul nostru, lucru important pentru procesul nostru de creștere”

„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc și-a arătat colții pe „Municipalul” din Sibiu, unde a trecut de o formație pe care o va reîntâlni tot acolo în cadrul etapei cu numărul 7 a Casa Liga 1.  Sigur, Hermannstadt a avut absențele sale, pe Viera, Belu, Caiado, Osan, R. Pires și Opruț, dar și arădenilor le-au lipsit oameni importanți, precum Tomozei, Ursu, Buhăcianu, Moldovan, Isac, Miculescu sau Oroian.

Ultimii patru se încadrează și la capitolul juniori, dar chiar un fotbalist Under 23 a fost în lumina reflectoarelor pe Cibin. Dragos Tescan a marcat un gol și a oferit asistul de la reușita lui Rus, ce a fixat tabela la 0-2 încă din minutul 48. În plus, după cele trei dispute contra unor colege de campionat, „roș-albii” rămân doar cu golul încasat din penalty, de la Gabi Iancu, în  confruntarea de la Ovidiu, cu Viitorul. Dacă mai punem la socoteală și testul cu Lipova, arădenii se pot lăuda cu un singur gol încasat în 360 de minute de la debutul sezonului 2020-2021.

Revenind la disputa cu trupa lui Ruben Albes, UTA a condus meciul în mare sa parte, gazdele având ceva ocazii doar spre finalul celor două reprize. „Un test reușit, în care ne-am atins obiectivele tehnico-tactice, dar și cele legate de aspectul fizic, de minutele rezervate jucătorilor din lot. În plus, suntem toți sănătoși după acest amical disputat împotriva unei echipe robuste, ce s-au bazat mult pe jocul de forță. Băieții au reacționat foarte bine, cu excpeția a câtorva erori, inexactități inerente în acest moment al stagiunii. Am reușit să fim eficienți pe faza de construcție și atac, dar și destul impermeabili pe faza defensivă. Sibiul a avut ocazii importante doar în ultimele 10-15 minute, când, și pe fondul schimbărilor și al micilor improvizații, am coborît puțin liniile și am riscat puțin în propriul nostru careu. Una peste alta, ne bucurăm că am reușit să ne măsurăm, iată, cu succes, forțele cu un adversar de nivelul nostru, căci era foarte important pentru procesul nostru de creștere, pentru principiile pe baza cărora lucrăm”, ne-a declarat Laszlo Balint.

Antrenorul arădenilor a utilizat întreg lotul deplasat pe Cibin, mai puțin pe portarul Florin Iacob. A debutat și Marian Pleașcă, fundașul dreapta transferat de „roș-albi” la începutul săptămânii trecute. „După antrenamentul solicitant de marți, Florin a resimțit o încărcătură în picioare. Ne-am sfătuit și cu stafful medical și am stabilit că nu are rost să riscăm o accidentare a sa. Marian e unul dintre jucătorii care are nevoie de puțin timp pentru a-și recupera tonusul competițional și începe să strângă și el minute”, a adăugat Gyuszi Balint.

UTA s-a pus deja pe drum spre casă și după o zi liberă intră în linie dreaptă pentru pregătirea meciului de vineri, FC Argeș, de la Pitești.

0
0

Articolul Balint, după succesul UTA-ei de la Sibiu: „Am reacționat bine în fața unui adversar robust, de nivelul nostru, lucru important pentru procesul nostru de creștere” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*