Balint i-a informat deja pe Pleașcă și Klapan că nu mai intră în vederile sale: „Nu e vina lor, nu e nici a noastră, selecția la fotbal este continuă”

UTA a oficializat primele „divorțuri” din această iarnă. Așa cum vă informam încă de aseară, fundașul dreapta, Marian Pleașcă (30 de ani) și mijlocașul central croat, Mihovil Klapan (25 de ani) au fost puși deja deoparte de stafful tehnic al arădenilor, care nu s-a putut baza aproape deloc pe cei doi fotbaliști care aveau și salarii importante pentru nivelul clubului de pe Mureș.

„Nu e un moment plăcut, dar ambii jucători au înțeles situația”

Venind după perioade lungi fără meciuri oficiale, ambii fotbaliști și-au intrat destul de greu în ritmul de competiție, iar când s-a apelat la ei s-au accidentat. Pleașcă la meciul cu Hermannstadt, iar Klapan pe finalul disputei cu Dinamo, existând apoi recidive la antrenamente.  „I-am informat pe Pleașcă și Klapan că nu mai intră în vederile mele începând chiar de acum. Oricum, nici situația lor medicală nu le-ar fi permis să fie apți pentru a evolua. Rămâne să vedem condițiile despărțirii, dar este clar că sunt primii jucători pe care nu voi mai conta de la anul. Nu este un moment ușor în momentul în care trebuie să discuți cu un jucător pentru a-i comunica faptul că trebuie să te desparți de el, dar – până la urmă – ambii au înțeles situația. Nu este vina lor, nici vina noastră, că au avut astfel de probleme medicale. În momentul în care i-am adus, eu știam calitățile lor și speram să se pună la punct din punct de vedere fizic. Știe toată lumea povestea lor, au venit în urma unor unei perioade de inactivitate, din păcate s-au confruntat cu probleme medicale și asta i-a împiedicat să ajute echipa în măsura în care mi-aș fi dorit. Până la urmă, momentul în care aduci atât de mulți jucători într-un context precum cel care a fost în vară, cu o perioadă foarte scurtă între sezoane, pot interveni și asemenea situații. Asta e, selecția e continuă la fotbal, probabil vor mai fi și alți jucători de care ne vom mai depărți. Bineînțeles că vom încerca să completăm lotul, în primul rând calitativ, pentru că avem nevoie și apoi bineînțeles să vedem cum putem să întărim și acest aspect al pregătirii fizice, ținând cont de perioada extrem de scurtă”, a afirmat Laszlo Balint. Pleașcă a adunat 49 de minute, iar Klapan 27, ambii în câte două apariții oficiale pentru UTA.

E nevoie de toată lumea în ultimele două meciuri ale anului

Probabil, unii dintre utiști își vor juca viitorul la UTA în cele două meciuri rămase de disputat în acest an, mâine, la Sfântu Gheorghe și luni, cu Astra Giurgiu, la Arad. „ Este clar că ne așteaptă două meciuri foarte dificile și avem nevoie de soluții, avem nevoie ca fiecare dintre jucători, indiferent de post, de formă sportivă, să-și aducă aportul la tot ce înseamnă randamentul echipei. De aceea sunt aici și îmbracă tricoul acestei echipe, o echipă foarte importantă în fotbalul românesc și atunci așteptările mele, ale noastre, este ca ei să dea tot ce pot și cum pot ei mai bine, în așa fel încât echipa să facă rezultate. Dacă aș gândi, de exemplu, că un fotbalist ca Benga, care – într-adevăr – e important în angrenajul echipei și a jucat toate minutele în acest sezon, nupoate fi înlocuit aș dezechilibra tot. Aabsolut toți jucătorii sunt importanți și când vine rândul fiecăruia să joace la un nivel cât mai bun, sperăm să contribuie la rezultatele echipei. Iar în vestiarul echipei mele nu există titular, rezervă și jucător de lot. Absolut fiecare jucător beneficiază la un moment dat de oportunitatea de a juca titular”, a mai punctat antrenorul „roș-albilor”.

În grafic, chiar și după ultimele eșecuri

Balint nu crede că echipa sa a contraperformat până acum în Liga 1, chiar dacă cele două eșecuri la rând nu dau deloc frumos. „În această succesiune de trei meciuri, CFR, FCSB, CS U Craiova, dacă UTA ar fi pierdut la CFR și la FCSB, în două deplasări grele în care calculele hârtiei ne indicau clar cu șansa a doua și ar fi câștigat acasă cu CSU Craiova, toată lumea ar fi fost mulțumită. E adevărat și eu mi-aș fi dorit enorm să scoatem ceva din ambele meciuri pierdute, dar, chiar și așa, din punctul meu de vedere UTA este într-un grafic mai mult decât mulțumitor, ținând cont de statutul nostru de nou promovată, dar și de multiplele schimbări și modificări prin care am trecut, atât la nivel sportiv cât și organizatoric. Mai departe, e foarte important să menținem această linie de stabilitate și să rămânem ancorați în realitatea noastră. Adică să vedem ce putem să obținem din punct de vedere sportiv, în așa fel încât să stabilizăm clubul la nivelul Ligii 1”, mai susține „principalul” UTA-ei.

Reunire pe 2 ianuarie

Echipa arădeană strânge, astfel, rândurile pentru finele anului fotbalistic ce va avea loc imediat după meciul cu Astra, de luni, 21 decembrie. Apoi, echipa va avea o scurtă vacanțâ de sărbători ce se va încheia în a doua zi a Anului Nou. „Practic, nu avem o perioadă de pregătire, o să ne întoarcem la antrenamente pe 2 ianuarie. O să avem la dispoziție o săptămână sau, mă rog, zece zile în care să pregătim returul și play-offul sau play-outul. În primul rând, nu avem timp să plecăm în cantonament și în al doilea rând nu vreau să-mi asum niciun risc legat de o eventuala carantinare după ce ne-am întoarce dintr-un mini-stagiu de pregătire peste graniță. Pe lângă asta ar trebui să sacrificăm două zile doar pentru călătorie. Nu ne permitem și atunci o să ne pregătim pe plan local și să jucăm un meci amical, probabil cu o echipă din Ungaria”, a mai dezvăluit Laszlo Balint.

Returul Casa Liga 1 demarează pe 13 ianuarie, într-o zi de miercuri, când la Arad sosește Viitorul Constanța.

0
0

Articolul Balint i-a informat deja pe Pleașcă și Klapan că nu mai intră în vederile sale: „Nu e vina lor, nu e nici a noastră, selecția la fotbal este continuă” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*