Balint îl încurajează pe Albu după ratarea debutului sub „tricolor”: „Nici conjunctura nu i-a fost foarte favorabilă, trebuie să rămână la fel de motivat”

După 26 de ani, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a dat un jucător primei reprezentative a României, însă acesta nu a simțit fiorul debutului. Alexandru Albu nu a fost utilizat niciun minut de Mirel Rădoi în meciul amical cu Belarus și în cel din Liga Națiunilor cu Irlanda de Nord, în timp ce, după cum se știe prea bine, disputa cu Norvegia a fost câștigată la „masa verde” de „tricolori”.

Acum, tot ce speră Laszlo Balint este ca elevul său să se întoarcă sănătos de la lot, să acumuleze cât mai puțină oboseală pe drum, iar de mâine să-l aibă din nou la antrenamente. Mai rămâne de văzut dacă moralul său a avut de suferit, atâta timp cât toată aventura sa la  națională s-a limitat la antrenamente alături de Alibec et. comp. ƒ„Am și discutat cu Alex despre pe marginea convocării sale, pentru el era extrem de greu să se impună ca titular, dar speram atât eu, cât și el, să debuteze. Din păcate, nu a avut nici nici șansă cu anularea meciului cu Norvegia, pentru ca amicalul cu Belarusul să vină la nici 48 de ore după ce el jucase în campionat, cu Mediașul. Așadar, nici conjunctura nu i-a fost foarte favorabilă. Din trei meciuri, practic a fost apt din toate punctele de vedere doar pentru ultimul, cel de aseară, însă e un prim pas foarte important pentru el această convocare. Trebuie să rămână la fel de motivat, pentru că acesta este un stimul extrem de important pentru orice jucător care are asemenea aspirații și potențialul de a fi convocat la echipa națională”, susține antrenorul UTA-ei.

Odată cu revenirea pe gazon a lui Erico da Silva, Albu și-a reluat locul la mijlocul terenului alături de Neluț Roșu, având sarcini preponderent defensive. Sau cel puțin lui Balint îi este greu să renunțe la brazilianul său, ținând cont de felul în care se pregătește. „Erico se pregătește la intensitate maximă, de multe ori chiar trebuie să i spun să mai ridice un pic piciorul de pe accelerație pentru că este nevoie să-l mai ținem menajat la anumite exerciții în antrenamente . Dar, este un tip care dă sută la sută mereu și este într-o creștere evidentă. El, ca și alți jucători sosiți în vară, veneau după o perioadă de inactivitate, foarte dăunătoare unui fotbalist de performanță, iar acum sunt din ce în ce mai bine. Iar Erico este un fotbalist cu calitate, un fotbalist care ne-a ajutat deja și care sunt convins că ne va ajuta în continuare. Chiar dacă a avut anumite probleme la genunchi a trecut peste ele și nu joacă sub amenințarea unei eventuale accidentări mai grave sau a unei recidive”, a mai menționat „principalul” arădenilor.

Fiindcă testarea pentru coronavirus a decurs bine pentru arădeni, practic pentru meciul de la Cluj, cu CFR-ul, UTA mai are în afara lotului doar trei jucători, toți juniori. Unul este Hrezdac, care nici nu a debutat încă în Liga 1 și e în proces de refacere după operația de la genunchi, al doilea este al treilea portar, Horațiu Moldovan (infectat cu COVID de săptămâna trecută) și, în fine, Denis Rusu, soluția numărul unu la jucători Under de două luni încoace. „Într-adevăr, Denis și-a câștigat tricoul de titular prin evoluțiile sale și ne va lipsi, cu siguranță. Din păcate, are o problemă medicală ce l-a ținut departe de terenul de antrenament în ultimele două săptămâni (n.a. sinuzită), sperăm să-și revină cât se poate de repede. Dar, este șansa și altora să demonstreze că merită să joace la UTA li semnalele sunt chiar îmbucurătoare, pentru că în această perioadă de pauză băieții s-au comportat foarte bine. Reacția lor la antrenamente, tonsul lor fizic și mental, ne dau nouă, antrenorilor, speranțe că putem face o figură frumoasăși putem scoate un rezultat bun la Cluj. Important este că în acest moment suntem cu un lot aproape complet, ceea ce pentru mine e esențial. Avem soluții, o să fiu pus în fața unei unei alegeri dificile. Toată lumea s-a antrenat foarte bine și, din păcate, doar 20 de jucători pot fi pe foaia de joc. Așadar, o să am probleme în a-i alege pe cei 20, dar sunt genul de probleme pe care, cumva, mi le doresc”, a mai punctat Gyuszi Balint.

Delegația arădenilor va pleca de sâmbătă spre Cluj, după antrenamentul de dimineață, ultimul înainte de „ciocnirea” cu campioana României.

0
0

Articolul Balint îl încurajează pe Albu după ratarea debutului sub „tricolor”: „Nici conjunctura nu i-a fost foarte favorabilă, trebuie să rămână la fel de motivat” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*