Balint, în compania unor antrenori cu nume pe loc de play-off în Liga 1: „Dincolo de rezultate și trofee și atractivitatea meciurilor ar trebui să fie la un nivel mai ridicat”

UTA s-a comportat mai mult decât onorabil în startul sezon, ce a văzut-o jucând cu trei echipe care lângă ea, în play-off, Botoșani, FCSB și Farul, plus CS U Craiova, formație ce rămâne una dintre favorite la câștigarea titlului. FC Argeș este singurul adversar care s-a rodat mai greu în primele patru runde, dar weelendul trecut a obținut și el un succes extrem de prețios la Sfântu Gheorghe.

Acum, pentru arădeni urmează un joc în care pornesc ușor favoriți, duminică, acasă cu Voluntari. „Într-adevăr, tipologia meciului va fi diferită pentru că până acum în meciurile de acasă am întâlnit echipe cu pretenții justificate pentru play-off, echipe puternice, care au venit aici hotărâte să câștige toate punctele puse în joc. Dar, cred că și noi am demonstrat că am jucat fotbal și nu am așteptat jocul adversarului, nu am stat să ciupim ceva pe contraatac. Dovadă stă și golul pe care l-am marcat la Craiova, care a venit în urma unei acțiuni cu progresie în toate compartimentele. Au fost 8 pase consecutive, după care a venit centrarea și golul marcat de de Liviu Antal. Deci demonstrăm și noi că avem capacitatea să creștem pe acest moment al atacului pozițional. Bineînțeles că este loc și de mai bine și ne dorim să progresăm din toate punctele de vedere, în special la capitolul eficiență. Apoi, a existat o nemulțumire a mea în urma meciului amical cu Crișul. Am suferit la fazele fixe în apărare, am și primit gol așa,  iar Voluntari este o echipă foarte periculoasă în aceste momente. Trebuie devenim urgent foarte responsabili și atenți la astfel de momente, dar nu  numai, ca să putem obține victoria duminică. Am discutat și cu băieții încă din prima zi a acestei săptămâni că este foarte important modul în care vom gestionarea din punct de vedere mental pregătirea acestui joc. Trebuie să ne ținem nivelul de concentrare, nivelul de atitudine, nivelul de motivație, în așa fel încât să reușim să practicăm un joc care să ne permită să sperăm la câștigarea celor trei puncte”, a mărturisit Laszlo Balint.

După Voluntari, deplasarea de la Mediaș și pauza de două săptămâni cauzată de meciurile echipei naționale, „Bătrâna Doamnă” va găzdui adevărata surpriză a startului de sezon.  „Evoluția Rapidului este o surpriză plăcută pentru toată lumea, modul în care au început ei campionatul ne-a lăsat puțin cu gura căscată. Eu mai cred că inclusiv evoluția Mioveniului, echipă ce a venit, cumva, surprinzător în Liga 1 după câștigarea acelui baraj, e una bună și iată că face puncte. Deci sunt și rezultate surprinzătoare în Liga 1, dar cu caracteristică constantă. Nicio echipă nu se poate considera de la începutul meciului câștigătoare, indiferent împotriva cui joacă”, a adăugat Balint.

La această oră, Gyuszi Balint se află cu UTA pe loc de play-off în compania selectă a unor antrenori precum: Marius Șumudică, Gică Hagi, Edi Iordănescu (chiar dacă acesta încă nu a debutat oficial pe banca FCSB-ului), iar în imediata vecinătate sunt Craiovele lui Adi Mutu și Laurenţiu Reghecampf. „Pentru fotbalul românesc cred că este un pas important și benefic revenirea sau venirea unor astfel de nume la echipe de Liga 1. Sunt antrenori care au demonstrat, care au câștigat trofee, care au avut rezultate pe unde au fost și au reușit să dezvolte echipele la care au activat. Dincolo de rezultate și trofee și atractivitatea meciurilor ar trebui să fie la un nivel ridicat. Și da, ar da bine pentru UTA să fie în play-off. Nu neapărat pentru Balint lângă acești antrenori, pentru că meciurile nu se rezumă la duelurile dintre tehnicieni. Există o rivalitate sportivă între echipe, bineînțeles că și abordarea antrenorilor contează, câteodată decisiv, însă echipele și jucătorii să fie artizanii principali ai fiecărui meci”, mai consideră „principalul” arădenilor.

0
0

Articolul Balint, în compania unor antrenori cu nume pe loc de play-off în Liga 1: „Dincolo de rezultate și trofee și atractivitatea meciurilor ar trebui să fie la un nivel mai ridicat” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*