Balint, în spatele lui Iosif în ancheta Gazetei Sporturilor pentru antrenorul lunii august! Andone și Rădulescu, cuvinte de apreciere pentru „principalul” UTA-ei

Rapidiștii Cristian Săpunaru și Mihai Iosif și-au adjudecat premiile de „Fotbalistul lunii”, respectiv „Antrenorul lunii”. Cei doi au primit distincțiile din partea Gazetei Sporturilor.

La categoria tehnicieni a fost nominalizat și Laszlo Balint, care a ajuns cu UTA până pe locul 3 în clasamentul Ligii 1, imediat în spatele Rapidului, care, din postură de echipă nou promovată, culege mai multe aprecieri. Așa s-a făcut că Iosif a totalizat 20 de puncte în clasamentul Gazetei, urmat fiind de Balint – 16 puncte și Croitoru (Botoșani) – 9 puncte. Algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor a fost unul simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează trei categorii: Cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție (vot dublu) și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți), care se schimbă de la o lună la alta.

Doi din cei cinci specialişti ai GSP au votat la categoria „antrenorul lunii august” pentru Laszlo Balint. Este vorba despre Ioan Andone și Mircea Rădulescu, care au mers pe mâna antrenorul „roș-albilor”. „Locul 3 e o surpriză, mai ales că a schimbat foarte mulți jucători în vară. Îmi place felul lui de a se adapta imediat la jucătorii pe care îi are. În plus, îmi place cum știe să obțină rezultatele bune, cu o strategie diferită de la meci la meci, în funcție de adversar”, a spus Andone, în timp ce Rădulescu a adus în discuție și Licența PRO pe care Balint a obținut-o deja, spre deosebire de Iosif și Croitoru. „Merg pe mâna lui pentru că este un antrenor serios, un antrenor de viitor. Nu exagerează absolut deloc, nu provoacă conflicte, un antrenor cu rezultate și extrem de bine pregătit. Jocul și rezultatele din ultima lună îl recomandă să primească acest premiu. Mai mult decât atât, are și toate actele în regulă, ceea ce contează decisiv pentru mine”, a fost caracterizarea lui Rădulescu pentru gsp.ro, nimeni altul decât președintele Comisiei Tehnice a FRF și director al Școlii Federale de Antrenori de fotbal (din 2001).

Dar, cel mai important duel dintre Laszlo Balint și Mihai Iosif se va disputa peste o săptămână, în „iarbă”. Rapidul va juca la Arad în cadrul etapei cu numărul 8, în încercarea de a-și păstra locul 2 în clasament. Gruparea din Giulești este revelaţia începutului de campionat, cu 16 puncte, iar UTA o urmează, clasându-se pe poziţia a treia, cu 14 puncte.

0
0

Articolul Balint, în spatele lui Iosif în ancheta Gazetei Sporturilor pentru antrenorul lunii august! Andone și Rădulescu, cuvinte de apreciere pentru „principalul” UTA-ei apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*