Balint, încântat de reîntâlnirea cu fanii și destul de îngrijorat de carențele din jocul echipei sale: „Trebuie să discutăm destule lucruri, important e ca duminică să fim bine!”

UTA, în varianta sa 2021-2022, a făcut cunoștiință cu publicul arădean și invers în cadrul primului eveniment post pandemic organizat de gruparea „roș-albă” pentru suporterii săi. La lumina reflectoarelor arenei „Francisc Neuman”, prim divizionara de pe Mureș a și susținut ultim test înainte de meciul pe puncte cu Farul, în compania Ripensiei Timișoara. Teamul din anticamera Ligii I a dat o replică bună, le-a egalat de două ori pe gazde, dar aveau să piardă după un penalty transformat de Antal.

Nemulțumit de golurile luate din momente fixe și jocul lent

Pentru utiști era foarte importantă reîntâlnirea cu proprii suporteri, cu galeria ce și-a luat locul în peluza „Iosif Petschovski”, dar, evident, Laszlo Balint a primit și un feed-back din punct de vedere tehnico-tactic. „Am avut emoții cu toții pentru că e prima oară după multă vreme când ne reîntâlnim, chiar și așa într-un cadrul neoficial, cu suporterii noștri. Ne bucurăm că am putut face acest meci de prezentare, chiar dacă a fost pentru un format mai redus, în două reprize de câte 30 de minute. Le mulțumim celor de la Ripensia pentru că au acceptat invitația noastră și ne bucurăm că am resimțit din nou atmosfera de pe stadionul nostru. Trecând la meciul propriu zis, au fost multe momente de care am fost dezamăgit. Trebuie să discutăm destule lucruri, pentru că – practic – am primit două goluri nepermise din două faze fixe. Apoi, am jucat destul de lent, ceea ce nu aș fi vrut, dar putem găsi și anumite aspecte ce au influențat acest lucru, mai ales că ieri am avut un antrenament destul de intens. Important este ca duminică, la ora jocului oficial, să fim bine”, a spus antrenorul „roș-albilor după succesul cu 3-2 contra lui „Ripi”.

Se bucură de revenirea pe teren a lui Vorobjovas

Pentru prima oară în această vară, Modestas Vorobjovas a jucat pentru echipa sa într-un amical. Mijlocașul lituanian a avut degetul rupt în vacanță și astăzi evoluat 30 de minute pentru „roș-albi”. „Revenirea sa este un semn bun, ne bucurăm pentru el. Mode a fost foarte determinat, așa cum știm că a fost de la bun început de când a venit la Arad. Îl așteptăm și pe Benga pentru că, iată, din păcate, în acest weekend s-a îmbolnăvit și a trebuit să  stea pe tratament cu antibiotic. Asta după ce și-a revenit după aceea accidentare.  Totodată, sperăm ca și Ilie să-și revină cât se poate de repede, ca și Isac – de altfel – care se apropie și el cu pași repezi de revenirea la efort normal”, a adăugat Balint.

Vor să-l ajute pe Hidișan

Ieri, vestea că Florin Hidișan (39 de ani) suferă de o formă gravă de cancer a căzut ca o ghilotină peste lumea fotbalului românesc și mai ales asupra celor cu care a fost coleg. Unul dintre aceștia este și antrenorul UTA-ei, Laszlo Balint, care a împărțit același vestiar cu „Hidi” în sezonul 2006-2007 chiar la echipa arădeană. Ca și Ioan Hora, de altfel. „O să discutăm pe marginea acestui subiect trist chiar mâine, să vedem dacă putem să contribuim și noi cu ceva. Indiferent cum, vrem să îi alinăm într-un fel suferința. Chiar îi transmit pe această cale lui Florin multă sănătate, să fie puternic și să lupte, asta contează cel mai mult”, a fost mesajul „principalului” arădenilor.

Petruescu: „Un joc diferit față de cele anterioare, UTA ne-a pus foarte multîn dificultate”

Chiar dacă a pierdut, Ripensia i-a dat o replică curajoasă „Bătrânei Doamne”, confirmând evoluțiile în general bune din testele verii. La rândul său, Cosmin Petruescu s-a declarat încântat de prezența spectatorilor, chiar dacă aceștia au fost doar susținători ai UTA-ei. „Cred că a fost un test util atât pentru noi cât și pentru echipa gazdă. A fost un joc diferit față de cele anterioare, în sensul că am întâlnit o echipă dintr-un eșalon superior, care ne-a pus foarte mult în dificultate și am avut posibilitatea să vedem din punct de vedere defensiv la ce nivel suntem. Apoi, din punct de vedere ofensiv am contat mai puțin, aș fi dorit mai mult în mini-partida de astăzi, dar a fost dorința gazelor de a disputa acest joc în acest format cu reprize de 30 de minute, în condițiile în care peste câteva zile au primul joc oficial. Noi ne-am adaptat la condițiile lor, pentru noi primul joc oficial este peste trei săptămâni. Chiar ne era dor să jucăm cu fani în tribune, nu am mai jucat de foarte mult timp în compania lor. I-am simțit alături de ambele echipe, ne-au încurajat atât pe noi, cât și mai ales echipa gazdă. Parcă arată altfel fotbalul cu spectatori în tribună, sper ca în viitorul apropiat să se ridice restricțiile și să trecem cu bine peste perioada asta dificilă. Dacă se întâmplă asta, cred eu că stadioanele vor fi arhipline cel puțin în prima parte a campionatului”, a punctat antrenorul principal al Ripenisiei. „Galben-albaștrii” au programate vineri și sâmbătă următoarele teste, cu CAO Oradea și Șoimii Lipova.

0
0

Articolul Balint, încântat de reîntâlnirea cu fanii și destul de îngrijorat de carențele din jocul echipei sale: „Trebuie să discutăm destule lucruri, important e ca duminică să fim bine!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*