Balint, inspirat la schimbări și înțelegător cu „centralul” Antonie: „Jucătorii intrați de pe bancă au adus un plus, arbitrii sunt și ei oameni…”

UTA a câștigat la Iași fără trei dintre titularii începutului de an în Liga 1, Benga, Roumpoulakou și Hora, iar la pauză Laszlo Balint la înlocuit și pe Modestas Vorobjovas. Integralist în toate întâlnirile disputate pentru arădeni în acest an, mijlocașul lituanian nu a făcut o primă repriză prea bună în Dealul Copoului. A pierdut mingea ce a ajuns rapid la Flores pentru golul gazdelor din minutul 9, iar pe final de mitan a și încasat un cartonaș galben ce l-ar fi expus după pauză.

Nu a mai fost cazul, căci „Mode” a rămas la vestiare și pe teren a apărut Neluț Roșu. „A fost o schimbare care se impunea. A și făcut acea eroare la golul marcat de ieșeni, se poate spune că a contat și ritmul acestor jocuri, poate a resimțit oboseala, Nu este niciun fel de problemă, noi avem în continuare încredere în Mode. Important este că în a doua repriză am reușit să dăm acel plus pe atacul pozițional cu toate schimbările, toți jucătorii au intrat bine de pe bancă. Au adus plusul de care aveam nevoie, victoria nu se poate pune la îndoială”, a comentat Laszlo Balint înlocuirea internaționalului lituanian. Pe lângă Roșu, pe teren pentru arădeni au mai apărut la Iași Buhăcianu, Isac și Rus, ultimul marcând golul de trei puncte al „Bătrânei Doamne”.

După ce Morar s-a despărțit de UTA în această iarnă, Ioan Hora rămăsese de unul singur în topul clasamentului golgheterilor utiști, cu trei reușite. În debutul de an, Erico da Silva a venit puternic din spate cu golurile sale extrem de importante din finalurile meciurilor de la Voluntari și Iași. „Ne bucurăm că reușim să fim periculoși la fazele fixe, lucrăm destul de mult la antrenamente. Bineînțeles că ne dorim să progresăm și la aspectul atacului pozițional și să aducem pe lista marcatorilor și atacanți sau mijlocași, dar cred că astăzi și acolo am arătat destul de bine. Ne-am creat situații destul de multe și destul de mari de a înscrie și din aceste momente ale jocului. Important este să rămânem cu aspectele pozitive din acest joc, pentru că au fost destul de multe și să încercăm să analizăm ce s-a întâmplat cel puțin în primele zece minute. Din păcate nu am început așa cum ne-am fi dorit meciul, am subliniat acest lucru chiar la intrarea echipei pe teren. Le-am spus jucătorilor că trebuie să începem jocul foarte bine și că primele 10-15 minute vor fi foarte importante în desfășurarea jocului, dar ați văzut ce s-a întâmplat. Până la urmă, important este că am avut reacție, că am avut potență fizică, am crezut în noi și – până la urmă – am reușit să câștigăm. Un egal nu era bun pentru că am controlat jocul cu autoritate. Într-un anumit context am fi putut spune că un punct ar fi fost mulțumitor, dar aum mă bucur că am reușit ceea ce ne-am propus, câștigarea celor trei puncte”, a mai afirmat antrenorul „roș-albilor”.

Ca și la meciul cu FC Argeș, când eliminarea de pe teren a lui Benga a fost cam severă, UTA a avut parte de un episod nefavorabil la Iași din punct de vedere al arbitrajului. „Centralul” Antonie trebuia să acorde penalty după ce Popa i-a luat piciorul lui Antal chiar pe linia careului mic. „Din ce mi s-a transmis, am avut un penalty, am avut o discuție cu arbitrul la final. I-am explicat că sunt unele erori care pot influența decisiv soarta jocurilor, însă, altfel, am un respect deosebit pentru arbitri. Și ei sunt oameni, au o meserie dificilă, este clar că pot interveni greșeli”, a mai punctat Gyuszi Balint.

În fine, Daniel Pancu considera că și echipa sa ar fi putut primi o lovitură de la 11 metri, la intervenția lui Rusu asupra lui Cană, dar a recunoscut și faptul că UTA putea beneficia de aceeași penalitate. „Arbitrajul nu a influențat rezultatul”, a fost concluzia antrenorului moldovenilor, care a admis și superioritatea în joc a UTA-ei pe fondul problemelor de ordin fizic și al relațiilor de joc a echipei sale, dar mai ales pe fondul numeroaselor absențe din lotul său.

0
0

Articolul Balint, inspirat la schimbări și înțelegător cu „centralul” Antonie: „Jucătorii intrați de pe bancă au adus un plus, arbitrii sunt și ei oameni…” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*