Balint își asumă eșecul cu Poli Iași, dar subliniază: „Este extrem de deranjant că echipa nu a avut suflet, s-a văzut un declin față de etapa trecută”

UTA și Laszlo Balint își amână întâlnirea cu primul succes în Liga 1, ba, mai mult, bifează primul eșec contra unei echipe ce încasase 8 goluri în două meciuri, înainte de a juca la Arad. Nici astăzi Poli Iași nu a fost prea exactă în apărare, dar ofensiva i-a mers mai bine și a înscris un gol mai mult decât adversarul.

Nici atitudinea gazdelor sau cel puțin a câtorva dintre jucătorii utiști nu a fost strălucită, iar  Balint a remarcat asta la final. „M-ați întrebat înainte de meci dacă aș vrea să câștig sau să arate echipa bine și uite că nu am reușit nici una nici alta. Dar, înainte de toate, aș vrea să-l felicit pe Daniel Pancu, pentru că astăzi cei de la Iași au reușit să câștige în fața noastră în primul rând datorită atitudinii și determinării. Pentru mine asta este extrem de deranjant că echipa pe care o antrenez nu a avut suflet. Este foarte adevărat că am fost surprinși și din punct de vedere al organizării defensive, am arătat destul de multe vulnerabilități,  un aspect nespecific nouă. Nu mă așteptam să avem atâtea probleme, dar am suferit în primul rând la agresivitate și determinare. Iar aici pentru mine este problema cea mai mare, pentru că în momentul în care jucăm acasă am pretenția să avem suflet, să avem spirit, să dăm totul pentru fiecare minge și la fiecare duel”, a declarat Laszlo Balint la microfonul Digi Sport.

Antrenorul „roș-albilor” recunoaște că încă are câteva dubii cu privire la titularii săi. „Evident, suntem încă în căutări, nu avem stabilizat un prim <<11>>. Avem jucători care încă au fluctuații de formă, se vede treaba asta. Chiar dacă avem jucători cu experiență, cu calitate, se pare că încă mai au nevoie de timp. Din păcate, trec etapele pe lângă noi, nu mai avem timp. Asta este realitatea, nu acumulăm puncte în clasament și ne complicăm situația”.

Balint l-a înlocuit la pauză pe Ioan Hora, fostul golgheter al Ligii 1, însă nu a căutat vinovați în rândul jucătorilor, ci și-a asumat el eșecul. „Din păcate, Hora nu a făcut un meci foarte reușit, cum a făcut la Pitești. Horică este un jucător cu calitate, un jucător cu experiență, știe că sunt așteptări mari de la el. Atât dinspre mine, cât și de la conducere sau suporteri, am încredere că va înțelege că trebuie să ofere foarte mult. Meciul acesta l-am pierdut toți, principalul vinovat sunt eu și îmi asum treaba asta, atât în fața suporterilor sau mai ales în fața suporterilor. Trebuie să schimbăm destul de multe în următoarea săptămână ca să arătăm mai bine. Eu speram să rămânem pe același drum în ceea ce privește evoluția echipei, dar s-a văzut un declin destul de mare comparativ cu ce am arătat etapa trecută. Sper să reglăm cât se poate de repede acest lucru”, a mai spus „principalul” arădenilor.

Introdus pe teren în minutul 54, Octavian Ursu a marcat, probabil, golul etapei cu numărul 4 în Liga 1. „Felicitări lui Ursu, a avut o execuție frumoasă, dar fotablul echilibrează lucrurile. Iașiul a reușit să câștige tot printr-un eurogol, felicitări lor, felicitări marcatorilor de la Iași, a fost o bucurie pe deplin meritată. Noi trebuie să fim corecți și să acceptăm realitatea, să fim modești, să băgăm capul în pământ și să muncim. Asta este singura soluție pentru a reuși să avansăm un pic în clasament și să bifăm prima victorie. Pentru că ne-o dorim foarte mult și uite că trec etapele pe lângă noi și nu reușim să o obținem”, a concluzionat Laszlo Balint.

Peste 8 zile, utiștii vor fi oaspeții celor de la Dinamo, de asemenea o formație cu mare foame de puncte.

 

0
0

Articolul Balint își asumă eșecul cu Poli Iași, dar subliniază: „Este extrem de deranjant că echipa nu a avut suflet, s-a văzut un declin față de etapa trecută” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*