Balint își numără jucătorii în axul central, Tudor Călin e ultimul utist indisponibil și încă pe o perioadă destul de lungă!

UTA nu începe sub cele mai bune auspicii sezonul de Liga 1 când vine vorba de efectiv. Laszlo Balint are cele mai mari probleme pe axul central, la fundași, mijlocași și chiar și atacanți, dacă ținem cont că Filip Dangubic s-a alăturat lotului doar de două zile. Antrenorul arădenilor susține că vârful croat va fi bun de joc, în sensul că îi va veni și cartea verde și poate fi o alternativă pentru ofensivă. Poate chiar înlocuitorul lui Ioan Hora, titularul postului în  momentul de față.

Dar, înainte de Farul, jucătorii sunt cu adevărat numărați în centrul defensivei, unde vor evolua cu siguranță brazilianul da Silva și croatul Medjimorec. „Din păcate, stăm doar în doi fundași centrali de meserie. Se știu problemele pe care le-a avut Florin Ilie încă de la începutul acestei pregătiri, apoi Benga, din păcate, e ghinionist teribil în această perioadă. După ce s-a recuperat după acea operație la inghinali și la revenirea din cantonamentul din Slovenia s-a pricopsit cu o pneumonie, îl așteptăm repede lângă noi”, a spus Laszlo Balint.

Însă absențele se extind și la linia mediană, de unde dispare pentru aproximativ două luni și proaspăta achiziție, Tudor Călin. „Să-l vedem și pe Isac cum se va prezenta, dar cu siguranță nu va fi apt pentru această partidă. Apoi, din păcate, după meciul amical cu Ripensia, putem să-l trecem pe lista indisponibililor și pe Tudor Călin. El a suferit o fractură de metatarsian și cel puțin șase-opt săptămâni nu va participa la antrenamentele echipei. În fine, se știe că Mode (n.a. Vorobjovas) e și el în revenire după aceeași accidentare, a jucat câteva minute cu Ripensia și sugur va prinde un loc pe bancă la meciul cu Farul”,a mai punctat antrenorul „roș-albilor”, care și aici are ideile clare cu albanezul Batha și argentinianul Passaglia ca titulari cu trupa lui Hagi.

Dincolo de aceste probleme, Balint și-a afirmat încrederea în toți jucătorii pe care îi antrenează în noua stagiune: „Am încredere în băieți, sunt mulțumit de lot. Dacă mi-am dat acordul ca acești fotbaliști să vină la UTA, atunci e totul ok. Cred că ei pot face o figură frumoasă în acest sezon și că putem crește ca și grup, ca și colectiv”.

Probabil, singurele dubii pe care le mai are Balint pentru primul „11” cu Farul sunt legate de banda dreaptă. Aici se bat pentru un loc de titular, Vukčević și Tomozei (în apărare), respectiv Bustea și Antal (în linia de trei din spatele vârfului).

FOTO: Costel Șerban

0
0

Articolul Balint își numără jucătorii în axul central, Tudor Călin e ultimul utist indisponibil și încă pe o perioadă destul de lungă! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*