Balint, mulțumit și nu prea de meciul cu Kolubara: „Așteptări mai mari legate de dezvoltarea momentului de posesie, atmosfera nu poate fi comparată cu ce va fi vineri”

Repetiția cu Rapid, alias primul meci internațional pe noul stadion, nu a decurs chiar conform așteptărilor pentru UTA. Fără a avea nu știu ce veleități, sârbii de la Kolubara Lazarevac au plecat neînvinși de la Arad, ba chiar au avut o dublă ocazie importantă la mijlocul reprizei secunde.

Se așteaptă mai mult și de la unii jucători de atac

Arădenii au avut situații bune în special în prima parte, prin Antal și Erico și una singură la reluare, prin Roger, dar destul de puțin inclusiv pentru Laszlo Balint. „Un test în mare parte reușit, cu intensitatea duelurilor de care aveam nevoie, bineînțeles că sunt și nemulțumit de realizările noastre. Mi-aș fi dorit puțin altceva pe faza de atac, am și discutat asta la pauză cu băieții. Sunt așteptări mai mari legate de dezvoltarea momentului de posesie, de concretizarea acțiunilor de atac, de deciziile pe care le luăm în ultimii 20 de metri. Chiar și la meciul de la Mediaș am avut unele probleme acolo, la finalizare, e clar că așteptările mele de la echipă, de la mai mulți jucători de atac, sunt mai mari. Dar, una peste alta, au fost și destul de multe obiective bifate în seara asta. Până la urmă, mă bucur că am avut în mare parte un meci reușit, fără accidentări, mulțumim echipei din Serbia că a onorat invitația noastră. Sperăm să se lege o relație de amiciție între cele două cluburi, sunt niște oameni deosebiți, deocamdată prioritatea noastră este următorul meci. De acum intrăm pe ultima turnantă, în linie dreaptă, pentru pregătirea partidei cu Rapid”, a spus antrenorul principal al „Bătrânei Doamne” după testul cu Kolubara.

A lipsit și publicul de la meciurile oficiale? „Total diferit…”

A fost vizibil și faptul că „roș-albii” nu au avut aceeași detereminare de la meciurile de campionat, lipsindu-le – probabil – și atmosfera pe care spectatorii arădeni o creează la jocurile oficiale. „Categoric, atmosfera a fost, cumva, total diferită față de ceea ce am simțit în acest sezon la meciurile oficiale. Firesc, pe undeva, și bineînțeles, momentele grele de care tot pomeneam, ale echipei, ale jucătorilor, au fost altfel gestionate să spunem. În acele momente grele sprijinul publicului era esențial și de multe ori s-a văzut treaba asta. Fanii ne-au împins de la spate, am reușit, spre exemplu, să avem puterea să forțăm în meciul cu Voluntari, un meci care s-a desfășurat cam pe aceleași coordonate ca și jocul de astăzi. Una peste alta, eu vreau să mă focusez pe lucrurile bune care au fost în acest meci și bineînțeles să încercăm să reglăm cât se poate de multe detalii pentru partida cu Rapid. E clar că atmosfera nu poate fi comparată cu ce va fi vineri, nici motivația jucătorilor pentru că, e firesc pe undeva, am căutat să bifăm niște obiective din punct de vedere tehnico-tactic. Dar mă bucură să văd jucători care se angajează și la efort, la absolut tot ce înseamnă interpretare tactică, este un semnal bun și de încredere”, a mai afirmat Balint.

Đurđević apreciază prietenia arădenilor, pe care îi vede sus de tot în Liga 1

Tot după 7 meciuri disputate în prima ligă din Serbia, Kolubara Lazarevac are 7 puncte strânse, jumătate din cele ale UTA-ei în Liga 1, iar locul în clasament e 11. Iar replica dată la Arad a fost peste previziuni. „În primul rând, aș vrea să le mulțumesc celor de la Arad pentru invitație, sunt sigur că de acum înainte avem prieteni buni în România. Meciul a fost și el destul de bun, dar cel mai important lucru este că nu am avut accidentări de nicio parte. Am încercat să jucăm ceva nou, ce nu am prea jucat în campionatul nostru și sunt foarte satisfăcut. Am avut în față o echipă din Arad foarte bună, cu multă experiență și jucători foarte rapizi. În prima repriză am fost destul de norocoși, în a doua a fost 50-50, dar nu asta a fost cel mai important. Ne-am făcut prieteni aici, pe care sperăm să-i găzduim și noi anul viitor în orașul nostru sau poate și mai repede. Mi-a plăcut și stadionul, este puțin neobișnuit, așa descoperit. Adică acoperișul e ciudat, dar acustica e foarte bună, suporterii se aud foarte bine, îmi imaginez cum este cu stadionul plin. În schimb, gazonul nu este sută la sută bun, dar, repet, e bine că am terminat meciul cu toții sănătoși”, a spus Dejan Đurđević.

Antrenorul sârbilor mai e de părere că echipa arădeană are față de primele locuri în Liga 1. „Din câte am înțeles, UTA e a treia acum în România, noi suntem puțin mai jos. Am văzut câteva meciuri ale echipe din Arad înainte de acesta pentru a pregăti echipa pentru această seară, dar o să mă uit și la cele care o să vină. Oricum, îi urez succes UTA-ei, poate în viitorul apropiat să ajungă chiar pe primul loc. E posibil, de ce nu? Ar fi frumos să ne întâlnim și în cupele europene, în Conference League”, a concluzionat Đurđević.

Pentru Kolubara e rost de puncte duminica viitoare, când o găzduiește pe codașa Novi Pazar.

Galerie foto UTA – Kolubara, semnată Claudia Carp

0
0

Articolul Balint, mulțumit și nu prea de meciul cu Kolubara: „Așteptări mai mari legate de dezvoltarea momentului de posesie, atmosfera nu poate fi comparată cu ce va fi vineri” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*