Balint, negru de supărare după eșecul dur din Trivale: „Greșeli mari în toate compartimentele, foarte mulți din vestiar trebuie să se trezească!”

După eșecul intern cu FC Hermannstadt, „Bătrâna Doamnă” a avut reacție doar o repriză contra celor de la FC Argeș. Sau mai precis 39 de minute, până la golul 2 al piteștenilor. După ce Grecu a egalat reușita lui Albu la finalul unui prim sfert de oră spectaculos, arădenii au fost cei care au construit mai mult și chiar și-au creat ocazii importante prin Petre (2) și Hora, doar că 2-1 au făcut gazdele, prin Drăghici, cu concursul al lui Florin Ilie. În repriza a doua, „roș-albii” au evoluat extrem de modest și au terminat în genunchi meciul, luând, ca și în deplasarea de la București cu FCSB, alte două goluri în minutele finale.

„Dezechilibru după golul doi”

Mimica lui Laszlo Balint, rămas descurajat pe bancă după ce tabela s-a dus la 4-1, a spus totul despre starea de spirit a antrenorului utist. „E o înfrângere foarte dureroasă, mai ales că știam ce ne așteaptă aici. Am început meciul bine, am făcut o primă repriză destul de bună, dar atunci când nu ești eficient, fotbalul te pedepsește. Am început bine, am dat gol, am preluat conducerea, adversarul ne-a egalat cu un eurogol, bravo lor. Din punctul meu de vedere, dezechilibrul s-a produs când am luat golul doi, pe o superficialitate ce nu ar trebui să existe la acest nivel. În a doua repriză degeaba am încercat, adversarul a fost periculos de fiecare dată când a vrut, lucru de neînțeles pentru mine. Din păcate, suntem într-o perioadă în care meciurile se succed cu repeziciune și foarte mulți din vestiar trebuie să se trezească, pentru că dacă nu se întâmplă asta vom ajunge într-o zonă pe care dorim să o evităm”, a spus Balint la flash-interviul de după meci.

„Degeaba împingem liniile de construcție și ajungem acolo dacă tratăm de asemenea manieră ocaziile”

Tehnicianul a acuzat în special lipsa de eficiență a elevilor săi, dar și greșelile comise în toate zonele terenului. „Sunt foarte nervos, le-am reproșat jucătorilor greșelile individuale nepermise la acest nivel, în toate compartimentele. În prima repriză, pe lângă golul marcat, avem trei ocazii uriașe pentru ce înseamnă un joc în deplasare împotriva unui adversar bine organizat, care se apără foarte bine. Dar, noi am avut trei ocazii uriașe, nu reușim să marcăm, să ne desprindem pe tabelă, să liniștim jocul. Degeaba împingem liniile de construcție și ajungem acolo dacă tratăm de asemenea manieră ocaziile. Până la urmă, greșeli s-au făcut în toate compartimentele, important este să vedem ce avem de făcut pentru meciul de sâmbătă cu Chindia. Avem o deplasare lungă până la Arad, oboseala s-a adunat, important este să adunăm puncte și să nu alunecăm spre zona retrogradării”, a adăugat Gyuszi Balint.

„Unii se scot singuri din primul 11”

Contra Chindiei, la meciul de sâmbătăt, antrenorul „roș-albilor” anunță noi schimbări în primul „11”. „Vor fi modificări forțate și de acest ritm și – bineînțeles – de forma jucătorilor. Sunt unii care se scot singuri din primul 11, din păcate pentru ei și pentru potențialul lor. Acum echipa asta are nevoie ca fiecare jucător să evolueze la potențial maxim. E clar, există o oboseală în acest final extrem de aglomerat și tensionat, cu foarte multă presiune, dar e important ca jucătorii să înțeleagă că acest play-out se joacă. Nu suntem liniștiți, le-am spus inclusiv după meciul cu Dinamo. Din păcate, se pare că greșeala este a mea pentru că nu mi-am făcut foarte clar înțeles mesajul. Iată că suferim, am avut o prestație foarte slabă etapa trecută cu Hermannstadt, astăzi după o primă repriză bună, în care trebuia să avem rezultatul de partea noastră, terminăm cu capul plecat, cu patru goluri primite. Vedem ce e de făcut sâmbătă, împotriva Chindiei”, a mai afirmat Balint.

UTA – Chindia, din cadrul etapei a 5-a a play-outului, se joacă în Sâmbăta Mare pe arena „Francisc Neuman”, începând cu ora 15.

0
0

Articolul Balint, negru de supărare după eșecul dur din Trivale: „Greșeli mari în toate compartimentele, foarte mulți din vestiar trebuie să se trezească!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*