Balint nu crede că FCSB va sacrifica meciul de la Arad pentru derby-ul cu CSA Steaua, cum îl simte antrenorul UTA-ei pe Adi Petre înainte de duelul cu foștii colegi?

Gigi Becali a decis deja cum își va împărți FCSB lotul de jucători pentru cele două întâlniri oficiale de sâmbătă. Prioritatea pare a avea confruntarea din Liga 3-a cu dușmanii de la CSA Steaua, iar patronul viceliderului din Liga 1 a anunțat că Octavian Popescu, Perianu, Șut, Pantea, Simion, Niță, Oaidă și Nedelcu trebuie să ajute „satelitul”. Automat, lotul care se va deplasa la Arad pentru jocul cu UTA, din cadrul etapei a 27-a a Ligii 1, are de suferit în primul rând din punct de vedere numeric, respectiv a soluțiilor viabile de pe bancă.

„Niciun semn de întrebare în dreptul echipei cu care FCSB va juca la Arad”

Dar, Laszlo Balint nu crede prea mult într-o echipă a FCSB-ului prea slăbită pentru meciul de sâmbătă seara (ora 20). „Chiar dacă vor alege să trimită câțiva jucători la echipa a doua pentru acest derby important pentru ei, eu cred că sub nicio formă nu vor sacrifica într-un fel sau altul meciul de la Arad. Până la urmă, au în componență jucători foarte buni, au un lot echilibrat atât numeric cât și valoric. Au niște jucători tineri de o calitate calitate certă, dacă nu mă înșel la nivelul jucătorilor tineri FCSB stă cel mai bine atât numeric cât și valoric. Așadar, din punctul meu de vedere, cred că putem pune vreun semn de întrebare în dreptul echipei care va evolua sâmbătă seara împotriva noastră. Ba mai mult, sunt convins că vor fi cu atât mai mai motivați să bifeze două meciuri victorioase în aceeași zi, atât la prima echipă cât și la echipa a doua”.

„Pierderea lui Man e evidentă, dar mai există un Moruțan, un Tănase…”

În turul campionatului, FCSB i-a produs UTA-ei primul eșec extern al anului 2020. „Roș-albii” au ținut de 0-0 până în minutul 75, când arădeanul Dennis Man a deschis drumul spre un succes ce avea să devină net (3-0) a trupei lui Toni Petrea. Între timp, Man a devenit cel mai scump transfer făcut vreodată de o echipă de Liga 1 în străinătate, iar forța ofensivă a FCSB-ului a scăuzt mult. De  când atacantul de 22 de ani a plecat la Parma pentru 11 milioane de euro plus bonusuri, „roș-albaștrii“ au o medie de un gol pe meci, aici fiind inclusă și eliminarea din Cupă în derby-ul cu Dinamo. „E destul de evident că Dennis Man era principalul marcator al echipei. Era jucătorul cu cele mai bune cifre, fotbalistul ofensiv cu cele mai bune cifre din toată liga întâi și atunci, bineînțeles, că pierderea lui Dennis a reprezentat un oarecare minus. Dar,e pe de altă parte, FCSB are jucători care pot să compenseze foarte bine această absență a lui Man. Este un Moruțan care poate juca atât în compartimentul ofensiv, în acea linie de 3, cât și inter. Bineînțeles, vorbim despre Tănase care, iată, și când dacă joacă  mai puțin spectaculos rămâne eficient, foarte pragmatic în momentul în care ajunge la finalizare. Deci nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de așa-zisa formă mai puțin bună a adversarului de sâmbătă. E adevărat că în ultima perioadă FCSB marchează mai puțin, însă nu trebuie să cădem capcană și să lăsăm vreun moment garda jos în meciul cu ei. Chiar dacă, să spunem, FCSB este nu se poate exprima la adevăratul potențial în momentul de față, trebuie să știm cum să speculăm anumite aspecte care vin și din acest echilibru care domnește în competiția Ligii 1. De multe ori, micile detalii fac diferența și eu îmi doresc să reușim să îndreptăm acele mici detalii în favoarea noastră, în așa fel încât la sfârșitul meciului să putem bucura”.

„Petre trebuie să fie motivat la fiecare joc, nu neapărat când joacă împotriva  celor de la FCSB”

Pe Adrian Petre jocul cu fosta sa echipă îl prinde în postura de a dori să se deblocheze în campionat în tricoul UTA-ei. Fostul internațional de tineret a înscris doar în Cupă pentru arădeni de la întoarcerea acasă, în timp ce în cele trei dispute din Liga 1 și-a trecut în cont doar câteva ratări. Cea mai mare a venit chiar runda trecută, când, pe finalul primei reprize a meciului cu CFR Cluj, la scorul de 0-0, Petre a reluat defectuos din 6 metri o centrare șutată a lui Roger. „În momentul în care nu are reușite, un atacant este afectat. Dar, am avut o discuție cu Adi, i-am explicat foarte foarte clar că are parte de încrederea mea, încrederea tuturor celor din club și că el este singurul care poate decide randamentul lui în fiecare joc. Mergem pe aceeași linie, nu ni s-a știrbit sub nici o formă încrederea pe care o avem în Petre, iar motivația lui Adi Petre trebuie să fie și să existe la fiecare joc, nu neapărat acum când joacă împotriva celor de la FCSB. Până la urmă, Adi Petre a revenit la UTA pentru a-și demonstra potențialul, să-și scoată la iveală toate calitățile, să se ajute pe el în primul rând. Iar dacă se va ajuta pe el categoric va ajuta și echipa”, a mai afirmat Laszlo Balint.

Pentru meciul cu FCSB de sâmbătă seara, „Bătrâna Doamnă” se confruntă cu o singură problemă de lot. Valentin Buhăcianu a luat al patrulea „galben” al sezonului cu CFR Cluj și este suspendat.

0
0

Articolul Balint nu crede că FCSB va sacrifica meciul de la Arad pentru derby-ul cu CSA Steaua, cum îl simte antrenorul UTA-ei pe Adi Petre înainte de duelul cu foștii colegi? apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*