Balint nu îi mai menajează pe arbitri: „E al treilea meci în care sunt în lumina reflectoarelor, să centreze și să dea tot ei cu capul”

Singurul penalty obținut de UTA în acest sezon a fost cel din meciul tur cu Dinamo, după faultul clar al lui Puljic asupra lui Denis Rusu. În toamnă, golul lui  Hora a fost decisiv pentru destinația punctelor, la fel cum și reușita din această seară a lui Sorescu,  tot de la punctul cu var, a înclinat balanța în favoarea „câinilor roșii”.

Cătălin Popa a pedepsit pe bună dreptate intervenția cu  mâna în careu a lui Florin Ilie, dar  același arbitru și asistentul mai bine plasat, George Neacșu, au trecut  cu vederea cotul lui Puljic în figura lui Roger, fază petrecută în careul oaspeților. Apoi, în a doua repriză, același Puljic îl ia cu fulgi cu tot pe Albu în 7 metri, însă Popa a considerat utistul finalizase deja faza cu o reluare peste poartă. E genul de fază în urma căreia, cei de la Botoșani au primit un penalty tot într-un meci cu UTA, atunci când Iacob l-a atins pe Roman după ce acesta dăduse mingea în aut de poartă. Una peste alta, „roș-albii” au strâns nu mai puțin de penalty-uri împotriva lor.

La finalul partidei, Laszlo Balint, care de obicei era diplomat, nu i-a mai menajat pe arbitri. „Ce penalty a fost cel din care s-a dat gol? Eu nu am vorbit niciodată de arbitraj dar este al treilea meci în care arbitrii sunt în lumina reflectoarelor. E normal acum două etape cu FC Argeș să avem eliminare la Benga în condițiile în care era 0-0 și doream să atacăm și să câștigăm meciul? S-a dezechilibrat aiurea meciul. Etapa trecută, la Iași, avem penalty clar ca lumina zilei la Antal. Astăzi, din punctul meu de vedere se dă sau nu se dă penalty, eu zic că  nu se dă, dar să spună specialiștii. Și tot ei pot spune că avem penalty super clar neacordat la Roger, care e lovit cu totul. Despre ce vorbim? Haideți să fim un pic corecți, să ne respectăm. Dar vin domnii arbitri și ați văzut ce s-a întâmplat, păi atunci să centreze și tot ei să dea cu capul. Domnul Cătălin Popa ne-a arbitrat și la FCSB unde, la fel, meciul – practic – a fost dezechilibrat de un penalty, cum s-a întâmplat și astăzi. O să tac, asta e, vorbesc de echipă, mergem în continuare, vedem ce avem de făcut pentru etapa următoare”, a spus Laszlo Balint la flash-interviurile de după meci.

Vorbind efectiv de desfășurarea ostilităților, antrenorul arădenilor a adăugat: „E foarte greu când începi meciul de la 1-0 împotriva unei echipe bune precum Dinamo. Am încercat, ne-am creat ocazii. Poate că aici am păcătuit foarte mult, fiindcă am avut niște situații mari de a marca și nu am reușit să o facem. Este problema noastră cea mare. Vedeți că ajungem în fața porții, ne creăm ocazii, cel puțin în ultimele meciuri am stat foarte mult în jumătatea adversă, am pus presiune pe adversar, dar nu dăm goluri. Nici la fazele fixe nu am fost atât de periculoși pe cât ne-am fi dorit, cu toate că am avut câteva lovituri libere foarte bune. Asta este foarte frustrant, nu știu ce să le spun băieților în vestiar. Este al cincilea meci în 20 de zile, se adună oboseală, se adună dureri, au probleme musculare mulți dintre ei. Și joci un asemenea meci…E sport, este fotbal, se poate întâmpla să pierzi, dar măcar când pierzi să știu că o facem din cauza prostiei noastre, nu din cauza altor interferențe. Suntem echipa din Liga 1 împotriva căreia s-au dictat cele mai multe penalty-uri”.

În final, antrenorul „roș-albilor” a susținut că echipa sa e pe o pantă ascendetă ca și prestații, dar s-a plâns și de calitatea gazonului de la Arad. „Am jucat bine astăzi, nu suntem bine cu rezultatele. Ceva se întâmplă, e clar că avem nevoie de mai multe goluri dar din punct de vedere al jocului suntem pe o pantă ascendentă, iar moralul jucătorilor  e și el bun. Condițiile în care jucăm acasă sunt rușinoase, terenul pe care jucăm este cume este. Cinci meciuri în luna ianuarie cred că nu au mai fost niciodată în istoria fotbalului românesc. Niciun fel de problemă, jucăm, asta este. Mergem și la Clinceni unde am văzut ce probleme au fost la ultima etapă, când au jucat Clinceniul acasă. Încercăm să ne facem treaba cât putem de bine și încercăm să recuperăm punctele pe care le-am pierdut astăzi. La fel cum ne-am mobilizat la Iași, am strâns rîndurile tot după o înfrângere dureroasă acasă. Așa o să facem și acum”, a concluzionat Gyuszi Balint.

UTA joacă joi, de la 15, la Clinceni, în cadrul etapei a 21-a a Ligii I.

FOTO: Ciprian Petcuț

0
0

Articolul Balint nu îi mai menajează pe arbitri: „E al treilea meci în care sunt în lumina reflectoarelor, să centreze și să dea tot ei cu capul” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*