Balint nu promite (încă) spectacol: „Știu că lumea se așteaptă să câștigăm cu 3-0 mai ales acasă, dar cel mai important este să ne menținem creșterea în joc”

Echipa fanion a Aradului a făcut cele mai bune meciuri stagionale pe terenui străine, la Pitești, Mediaș (cu Hermannstadt) și Botoșani, ca să nu mai vorbim despre prestația de sacrificiu din fieful celor de la Dinamo. Rezultatele stau și ele mărturie, atâta timp cât singura partidă de la revenirea în Liga 1 a fost pierdută acasă, cu Poli Iași, iar Voluntari și Clinceni, formații abordabile, au scăpat neînvinse de pe noul „Francisc Neuman”.

Cu Chindia Târgoviște a venit deblocarea în urmă cu două săptămâni, însă prestația arădenilor a fost sub cele din ultimele deplasări. Cu Gaz Metan Mediaș se anunță, din nou, un meci destul de închis, ținând cont de fapul că sibienii fac din apărare punctul forte în special în deplasare, iar „roș-albii” încă nu stăpânesc foarte bine „partitura” construcției poziționale. „Cu riscul de a mă repeta, pentru a avea o prestație bună sau foarte bună, și acasă, așa cum – probabil – își doresc mulți suporteri, avem nevoie de un atac pozițional foarte bine pus la punct. Iar acest lucru necesită timp, necesită omogenizare, necesită calitate, plus alte aspecte ce contribuie la dezvoltarea unei faze de atac consistente în urma căreia să-ți creezi ocazii, să marchezi goluri și să câștigi meciuri. Știu, în momentul în care câștigăm cu 1-0 toată lumea se așteaptă să câștigăm cu 3-0 și prin spectacol. În schimb, pentru mine e important altceva, adică să menținem această creștere în joc. Eu zic că față de acum o lună sau două jocul nostru a cunoscut progres, a cunoscut creștere în consistență și – bineînțeles – lucrurile acestea se văd și în clasament”, susține Laszlo Balint.

UTA își adună și oamenii pentru jocul de luni seara (ora 20,30) cu medieșenii, vestea bună fiind că ultima testare nu a evidențiat cazuri noi de infectare cu coronavirus. Totuși, Ioan Hora probabil nici nu va fi convocat pentru acest meci, din moment ce a respectat ad literam izolarea de 14 zile. „Important este să fie bine, să se recupereze ușor, ușor, căci a pierdut câte ceva din punct de vedere fizic. Cam aceeași situație e și la David Miculescu, cu mențiunea că el s-a antrenat astăzi la capacitate maximă. Mai rămâne de văzut dacă ne vom putea baza pe Marian Pleașcă, pentru că încă el nu a reușit să facă absolut toate exercițiile dintr-un antrenament. Altfel, din fericire, avem din ce în ce mai mulți jucători la antrenament și soluțiile sunt din ce în ce mai multe și din ce în ce mai bune. Băieții se prezintă bine la antrenamente, au un tonus foarte bun și toate aceste semnale ne dau încredere”, a mai subliniat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Altfel, Tomozei, Ilie, Melinte și Balauru s-au pregătit normal de la începutul acestei săptămâni și toți pot fi o variantă cel puțin pentru banca de rezerve la disputa cu Gaz Metanul. „Au un tonus bun și asta mă bucur. Și asta pe lângă pe lângă starea lor medicală și mentală, care sunt și ele foarte bune”, a mai spus Balint. Hrezdac încă se află în proces de recuperare după operația la genunchi și va lua loc, din nou, în tribune.

0
0

Articolul Balint nu promite (încă) spectacol: „Știu că lumea se așteaptă să câștigăm cu 3-0 mai ales acasă, dar cel mai important este să ne menținem creșterea în joc” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*