Balint nu-și explică de ce arbitrajele au fost „ață” în play-offul ligii secunde și acum: „Etapa de etapă vedem greșeli, am vrea mai multă transparență din partea CCA!”

Împotriva celor de la Dinamo, UTA a pierdut a șasea partidă stagională pe teren propriu și blestemul continuă. De data aceasta, erorilor din jocul băieților lui Laszlo Balint s-au adăugat și cele făcute de arbitri, respectiv ale „centralului” Cătălin Popa, din Pitești, care a privat formația arădeană de două penalty-uri. Chiar fostul mare arbitru internațional a spus la Digi Sport că lovitura cu cotul a lui Puljic în gâtul lui Roger și intrarea tare, întârziată, a aceluiași fundaș al „câinilor” asupra lui Albu ar fi trebuit pedepsite cu lovituri de la 11 metri.

În schimb, penalty-ul dictat în favoarea oaspeților și transformat de Sorescu, la hențul lui Ilie în propriul careu, avea să decidă destinația punctelor. Laszlo Balint s-a scuturat de diplomație la finalul disputei de duminică seara și a cerut respect din partea arbitrilor, amintind că echipa sa a fost defavorizată trei partide la rând: eliminarea lui Benga cu FC Argeș, penalty-ul neacordat la Iași la intervenția lui Popa asupra lui Antal și episoadele pomenite mai sus din confruntarea cu dinamoviștii. A întreprins, însă, și conducerea clubului ceva, sub forma unui memoriu câtre CCA, de exemplu? „Deocamdată, din punct de vedere al poziției oficiale a clubului încercăm să rămânem echilibrați. E adevărat, atât la cald, cât și la rece, îmi mențin că trei meciuri la rând  am fost dezavantajați prin niște decizii, niște situații de joc, în care eu cred că este mai greu să greșești decât să iei decizia bună, dar pe de altă parte, încerc să rămân concentrat pe munca mea. A fost puțin frustrant, dar încerc să nu acumulez frustrări,  M-am scuturat până la urmă, în istorie va rămâne doar rezultatul. E adevărat că pretindem respect și mai susțin că aș vrea mai multă transparență din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor. Pentru mine este un pic surprinzător cum arbitrii români care și-au demonstrat valoarea inclusiv în turneul de promovare, în care am fost și noi angrenați și în care presiunea a fost fantastică pentru toată lumea implicată, nu s-au făcut greșeli, sau cel puțin nu dintre acelea decisive pentru stabilirea rezultatelor finale. Acolo arbitrii și-au făcut treaba aproape impecabil, iar acum, etapă de etapă, vedem greșeli. Nu știu, e greu de catalogat ceea ce s-a întâmplat la meciul cu Dinamo. Se poate întâmpla ca arbitrul de centru să fie prost poziționat sau poate are o greșeală de interpretare, dar are tușierul, are arbitru de rezervă care îl pot ajuta. Există sisteme de comunicare între patru arbitri, a căror menire este să ia deciziile cele mai bune. Știu, e grea și meseria lor, trebuie să ia decizii într-un timp foarte scurt, să analizeze mai multe informații, să aplice regulamentul cât se poate de bine. Dar, repet, și-au demonstrat valoarea și așteptăm acest lucru și în continuare. Ar fi păcat ca un sezon care ridică multe provocări pentru jucători, pentru antrenori, să ajungă să fie decis de greșeli de arbitraj”, a declarat Laszlo Balint la conferința de presă ce precedă deplasarea UTA-ei la Clinceni.

Și statistic, UTA este echipa ce a primit cele mai puține penalty-uri în sezonul 2020-2021 a Ligii 1, alături de Gaz Metan. De fapt vorbim doar despre lovitura de pedeapsă din etapa a 5-a, atunci când arădenii s-au impus cu 1-0 pe terenul lui Dinamo, după ce Hora a înscris de la punctul cu var. În schimb, împotriva „Bătrânei Doamne” s-au dictat cele mai multe penalty-uri – 7!?

0
0

Articolul Balint nu-și explică de ce arbitrajele au fost „ață” în play-offul ligii secunde și acum: „Etapa de etapă vedem greșeli, am vrea mai multă transparență din partea CCA!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*