Balint: „Punct câștigat de care aveam nevoie după o perioadă dificilă. Bine organizați în defensivă, dar ne-a lipsit doza de luciditate la finalizare”

UTA a rămas în picioare în cele două dispute din sezonul regulat cu Viitorul. După 1-1 la Ovidiu, la 35 de grade Celsius, a venit și scorul alb, la temperatură de îngheț, la Arad. Ocazii clare nu au fost nici de-o parte, nici de cealaltă, doar că „roș-albii” au fost mult mai prezenți la finalizare, în special în repriza secundă.

Nici când fundașul Ghiță a fost eliminat de pe teren arădenii nu au fost mai periculoși, dar nici nu au avut prea mult timp la dispoziție. 10 minute cu tot cu prelungiri au evoluat utiștii în superioritate numerică fără a modifica tabela. „Vreau să privesc partea pozitivă a lucrurilor. Este un punct câștigat, de care aveam nevoie, obținut după o perioadă dificilă, în care moralul ne-a scăzut foarte mult. Nici încredere în propriile forțe nu am mai avut ca înainte, dar astăzi s-a demonstrat că putem reajunge la spiritul prin care ne putem bate de la egal la egal cu orice echipă. Așadar, este un punct câștigat împotriva unei echipe foarte bune a campionatului. Din punctul meu de vedere, este esențial că am reușit să blocăm o echipă care are un potențial ofensiv mare, cu jucători de calitate, care oricând pot face diferența. Nu am avut probleme foarte mari, au ajuns de câteva ori periculos la poarta noastră, dar și noi am avut câteva ocazii, câteva acțiuni destul de cursive. Din păcate, ne-a lipsit acea doză de luciditate la finalizare”, a spus Laszlo Balint la finalul partidei cu constănțenii.

Exact de la victoria istorică de la Cluj, din „fieful” campioanei, de pe 22 noiembrie, UTA nu a mai terminat un meci de campionat fără gol încasat. „În apărare băieții au fost mult mai responsabili, mult mai organizați. În ultima săptămână am punctat detaliile legate de această organizare defensivă. Știam și am discutat foarte mult cu ei că trebuie să fim la un nivel foarte bun ca și organizare defensivă și responsabilitate în ceea ce privește duelurile unu la unu. Mă bucur că băieții au respectat, în mare parte, ceea ce am pregătit, cu mici erori, dar nu decisive. Mă bucur că ne-am recăpătat siguranța defensivă pe care am arătat-o în multe meciuri”, a adăugat antrenorul principal al arădenilor.

Voluntari – UTA de marți, 19 decembrie, devine un adevărat derby de play-out în Liga 1. „Toate meciurile sunt importante, mergem la Voluntari care și ea este în criză de puncte. Avem foarte mare nevoie de o victorie ca să ieșim din acea zonă a clasamentului în care am rămas cu acest punct. Clasamentul este extrem de echilibrat și avem nevoie de o victorie. Acum, e important să ne refacem, pentru că avem doar câteva zile să ne recăpătăm tonusul fizic. Mergem la o echipă care are multe zile în plus față de noi de la ultimul meci. Au avut timp să pregătească acest meci, dar mergem încrezători. Trebuie să privim partea pozitivă a meciului din această seară, de la asta trebuie să pornim, de la asta trebuie să construim”, a concluzionat Balint.

Cu punctul din această seară, UTA o agață pe Botoșani ca număr de puncte (18), însă rămâne pe locul 11 ca urmare a golaverajului mai slab.

FOTO: Claudia Carp

0
0

Articolul Balint: „Punct câștigat de care aveam nevoie după o perioadă dificilă. Bine organizați în defensivă, dar ne-a lipsit doza de luciditate la finalizare” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*