Balint rămâne cu un mare semn de întrebare după eșecul cu Turris: „Am dat dovadă de vulnerabilitate în defensivă, dar trebuie să fim bărbați și să privim cu încredere înainte”

La întâlnirea de ieri, cu presa, Laszlo Balint spunea printre altele: „Sunt și eu foarte curios să văd detaliile legate de jocul nostru după o perioadă atât de lungă de inactivitate”, iar ceea ce a văzut contra celor de la Turris Turnu Măgurele nu poate să-l mulțumească. Dincolo de rezultatul negativ, UTA și-a pierdut marca înregistrată a defensivei greu penetrabilă, în special când vine vorba despre meciurile de pe teren propriu. La fel de adevărat este că arădenii au avut cel puțin trei ocazii mari să mai înscrie și acum Liga 1 era la (încă) o victorie distanță, însă imaginea defensivei care a scârțăit din toate balamelele rămâne.

La final, la microfonul celor de la Digi Sport, antrenorul „Bătrânei Doamne” chiar s-a referit la problemele din apărarea echipei sale. „Am spus-o de multe ori că va fi cu totul altceva față de ceea ce a fost în timpul sezonului după această întrerupere. Dezamăgirea e mare pentru mine. Chiar dacă am început jocul foarte bine, nu am reușit apoi să avem acea siguranță defensivă pe care am arătat-o tot restul sezonului. De altfel, este un mare semn de întrebare pentru mine faptul că am dat dovadă de această vulnerabilitate în defensivă. Practic, s-au luat niște goluri pe niște greșeli individuale foarte mari. Ce pretenții să avem, dar asta este…. Trebuie să fim bărbați, trebuie să ne acceptăm greșelile, până la urmă, să analizăm ceea ce trebuie să îmbunătățim. Nu trebuie să găsim scuze legate de faptul că venim după o perioadă lungă de inactivitate, până la urmă e doar un meci”, a spus Laszlo Balint.

Tehnicianul „roș-albilor” s-a referit și la gestionarea ocaziilor create la buturile lui Duțu, ce au cântărit și ele decisiv în stabilirea echipei câștigătoare. Ursu și Moise au ratat din poziții ideale, iar Ioniță a avut ghinionul să nimerească doar bara. „Eu am spus-o și înainte de joc că vor fi momente psihologice pe care trebuie să le interpretăm în favoarea noastră. În afară de ocaziile mari, eu aș mai spune de ocazia de la 1-0, pentru că în momentul în care am fi reușit să facem 2-0, puteam să gestionăm altfel desfășurarea ulterioară a partidei. Din păcate, în loc de 2-0 s-a făcut 1-1 și a urmat un consumul energetic foarte mare după cum au fost aceste răsturnări de scor. Ceea ce mă bucură puțin este că am avut reacție și că am încercat până la final să scoatem măcar un punct, ceea ce era mai bun decât nimic. Dar, am pierdut meciul pe o greșeală inexplicabilă, din punctul meu de vedere, pentru un jucător cu așa experiență”, a adăugat Guyszi Balint, referindu-se la black-outul lui Florin Ilie din penultimul minut de joc, fază la care juniorul Haită l-a învins pe Iacob pentru 3-4.

Până la urmă, UTA rămâne prima și are la dispoziție și restanța cu Petrolul pentru respinge atacurile urmăritoarelor. „Repet, trebuie să fim bărbați și să privim înainte cu încredere. Trebuie să dăm dovadă și de echilibru pentru că nu este deloc un moment ușor. Mai sunt 12 puncte puse în joc, o să fie meciuri extraordinar de grele, intense. Toată lumea vrea să câștige, toată lumea vrea să-și asigure biletele pentru prima ligă și trebuie să demonstrăm, până la urmă, că merităm să fim una din echipele care va promova din Liga a 2-a”, a încheiat Laszlo Balint, care pe parcursul disputei cu teleormănenii s-a consultat pe margine în special cu noul său „secund”, Alin Pânzaru.

În urma meciului din această seară, clasamentul play-offului Ligii a 2-a arată astfel:

Clasament

  1. UTA Arad 1 0 0 1 3-4 25 pct.
  2. Turris Oltul 2 1 1 0 4-3 24
  3. CS Mioveni 1 0 1 0 0-0 0-0 21*
  4. *FC Argeş 1 0 1 0 0-0 20
  5. Rapid 1 0 1 0 0-0 20*
  6. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19

UTA va juca următorul meci miercuri, de la ora 18,30, pe arena „Motorul”, cu Petrolul Ploiești. Partida e restantă din runda inaugurală a play-offului Ligii a 2-a.

0
0

Articolul Balint rămâne cu un mare semn de întrebare după eșecul cu Turris: „Am dat dovadă de vulnerabilitate în defensivă, dar trebuie să fim bărbați și să privim cu încredere înainte” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*