Balint rămâne tranșant cu elevii săi: „Cine nu vrea presiune să meargă acolo unde la finalul meciurilor se ciocnește halba de bere și se mănâncă doi mici cu muștar!”

La finalul partidei cu CS U Craiova (scor 1-2) remarcam legarea primelor două eșecuri la rând de către utiști în Liga 1, iar după intermediara de la Sfântu Gheorghe bilanțul a devenit și mai greu. Inclusiv Laszlo Balint a subliniat că e pentru prima oară în cariera sa de antrenor când pierde trei meciuri  consecutive și nu și-a menajat deloc elevii cu ocazia declarațiilor lăsate la finele disputei cu Sepsi.

Nu a bătut nimeni la ușa antrenorului: „…Ceea ce e îmbucurător”

„Principalul” Aradului a taxat, în primul rând, lipsa de atitudine a unora dintre jucătorii săi, pe care i-a văzut plimbându-se pe teren în unele momente ale jocului. Chiar i-a invitat pe aceștia să bată la ușa biroului său și să-și ceară actele atâta timp cât, se pare, au uitat ce tricou au pe ei. Deocamdată nu a venit nimeni, iar Balint vede un lucru pozitiv din acest lucru. „Deocamdată nu a venit nimeni, ceea ce e îmbucurător. Asta înseamnă că fiecare își dorește să reacționeze după impresia pe care am lăsat-o la ultima partidă. E adevărat, în anumite momente puteam să îndreptăm cumva balanța și către noi, pentru că au fost și niște momente psihologice și mă refer la acele ratări din situațiile clare pe care le-am avut și pe care nu am știut să le interpretăm, ca să nu mai vorbim despre naivitățile pe care le-am arătat la marcarea golurilor de către adversar. Sunt niște aspecte pe care le-am observat cu toții, le conștientizează și băieții, e important să nu rămânem agățați în aceste greșeli pe care le-am comis cu toții la ultimul meci și să canalizăm toate energiile către meciul următor în așa fel încât să avem puterea să îl câștigăm. Este cumva și un examen, dar și etapa trecută a fost un examen. Și nu mă refer neapărat la realizările tehnice, deși – bineînțeles – contează și ele, dar eu mă raportez foarte mult la ce înseamnă atitudinea jucătorilor pe care-i antrenez și la ceea ce contează cu adevărat pentru suporterii noștri. Se știe, fanii vor să vadă mereu implicare totală, vor mereu să vadă risipă de energie până la ultimul strop, să vadă suflet, să vadă spirit și din punctul ăsta de vedere sunt total de acord cu ei. Este o responsabilitate mare în momentul în care îmbraci tricoul acestei echipe. Cine nu înțelege treaba asta pleacă, scurt pe doi”, a punctat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

„Cine vrea să joace fără presiune pleacă!”

Era evident că după mesajele publice au existat și cele lansate în interiorul vestiarului, iar acestea au fost la fel de tranșante. „Le-am spus-o foarte clar fotbaliștilor, cine vrea să joace meciuri fără presiune o poate face acolo unde la sfârșit se ciocnește halba de bere și se mănâncă doi mici cu muștar. Noi suntem la un nivel la care presiunea este inerentă, indiferent că vorbim despre presiunea rezultatului, a poziției în clasament sau de presiunea pe care o implică purtarea acestui tricou glorios. Da, este presiune, cine vrea să joace fără presiune pleacă. E simplu. Aici trebuie să conștientizeze toată lumea la ce echipă este și de aici rezultă și atitudinea pe care trebuie să o aibă de la început până la sfârșit . Sigur, statisticile ne spun că am avut meciuri din care puteam scoate mai mult, inclusiv de la acest ultim meci, pe care – totuși – l-am pierdut la un scor sever. Cifrele ne spun că am fi putut obținem mai mult, dar realitatea este că am pierdut 3-0 și trebuie să ne scoatem pălăria în fața adversarilor care au știut să profite de orice slăbiciune a noastră. Sunt lucruri pe care le discutăm, le antrenăm, le analizăm, le punem în practică la antrenamente, trebuie să facem în așa fel încât să devenim mult mai responsabili. Am luat niște măsuri în acest sens și aștept să văd reacția jucătorilor. Bineînțeles este imperios necesar ca în momentul în care intră pe teren, ei trebuie să conștientizeze ce au de făcut din punct de vedere al spiritului, al atitudinii și al dorinței de a câștiga”, a mai afirmat Gyuszi Balint.

„Să terminăm cu fruntea sus un an frumos, pozitiv!”

Întrebat dacă a găsit explicația pentru faza primului gol încasat la Sfântu Gheorghe, când Morar și Bustea s-au poftit unul pe altul la minge iar Safranko a trimis fără probleme în poarta goală, antrenorul „roș-albilor” a oftat, dar a spus că dorește să lase meciul cu Sepsi în spate. „Vreau să încheiem povestea asta cu meciul de la Sfântu Gheorghe și să ne raportăm strict la partida cu Astra și la ceea ce avem de făcut luni, în așa fel încât să terminăm cu fruntea sus acest an 2020. Un an foarte greu pentru toată lumea, un an foarte greu pentru UTA, din multe puncte de vedere. Ne-am lovit de foarte multe provocări, dar dacă stăm să analizăm așa global, pe ansamblu, eu zic că poate fi catalogat ca un an frumos, pozitiv pentru club, pentru absolut toată lumea care este în anturajul clubului, pentru suporteri. Până la urmă, suntem pe prima scenă a fotbalului românesc, în acest moment suntem într-o zonă a clasamentului care, cred, eu că este cumva conformă cu realitatea. Adică trebuie să înțelegem toate aspectele reale și să încercăm să muncim ca să fim mai buni. Convingerea mea rămâne mereu aceeași, trebuie să muncim foarte mult ca să devenim mai buni. Concluzionând, aștept și eu să iasă la iveală un pic orgoliul jucătorilor pentru că marea mea dezamăgire de la finalul meciului trecut nu este neapărat raportată la rezultat. E clar, ne doare și înfrângerea, dar pe mine personal mă doare și mai mult imaginea pe care am lăsat o în urma acelei înfrângeri”, a reamintit Balint.

Joi, UTA a pierdut cu 3-0 pe terenul celor de la Sepsi, dar luni (ora 17,30) primește șansa revanșei în ultimul meci din 2020, cel cu Astra Giurgiu.

0
0

Articolul Balint rămâne tranșant cu elevii săi: „Cine nu vrea presiune să meargă acolo unde la finalul meciurilor se ciocnește halba de bere și se mănâncă doi mici cu muștar!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*