Balint recunoaște că echipa sa nu a avut atitudine timp de o repriză, după care: „Ne-a lipsit luciditatea, e extrem de deranjant că nu câștigăm acasă”

„Fortăreața” arădeană e o amintire plăcută pentru UTA, care, până la întreruperea campionatului în contextul pandemiei de coronavirus, pierduse doar două puncte acasă în 13 partide. Seria pozitivă fusese înregistrată pe „Motorul”, arenă ce nu le-a mai purtat noroc „roș-albilor” nici în play-off, pentru ca mutarea pe nouă arenă „Francisc Neuman” să nu aibă nici ea impactul scontat.

„Bătrâna Doamnă” rămâne fără succes acasă, în Liga 1, nici după a treia încercare, iar impresia este că nici nu merita nici după meciul cu Clinceniul toată punctele. Scorul a „înghețat” la 0-0 și nou promovata de la Mureș ajunge doar la „cota” 7 puncte în clasament. „Toată săptămâna am discutat cu băieții, dar se pare că nu am reușit să-i fac să înțeleagă că trebuie să intrăm motivați, că trebuie să intrăm cu acea atitudine care ne permite să jucăm rapid, pentru că întâlneam o echipă foarte organizată care așteaptă orice greșeală de-a noastră. Așa s-a și întâmplat, practic toate contraatacurile din prima repriză au venit în urma unor greșeli foarte mari de-ale noastre. Din fericire, ne-am trezit în repriza a doua, cel puțin ca mentalitate și atitudine. Trebuie să-i felicit pe băieți pentru repriza a doua, pentru că s-a văzut că și-au dorit și am abordat altfel și momentul de nonposesie. Am fost mai agresivi, dar ne-a lipsit luciditatea. Nu am putut să fructificăm nici fazele fixe, oaspeții au avut câteva ocazii bune pe contraatac din care am scăpat”, a fost analiza la cald a lui Laszlo Balint a partdei cu trupa ilfoveană.

Antrenorul arădenilor nu poate fi mulțumit de situația din clasament, cu atât mai mult cu cât în drumul formației arădene au ieșit destule formații abordabile, iar Clinceniul era și ea una dintre ele. „Se ridică din nou niște semne de întrebare. Trebuie să ne reglăm iarăși pentru că nu putem să ne săltăm din acea zonă a clasamentului. Cu o victorie astăzi am fi urcat până pe locul 6 și le-am spus băieților că e păcat să ratăm niște oportunități foarte bune de a urca în clasament. Dar, mai sunt meciuri, vedem ce facem în această pauză, după care să abordăm și următoarele meciuri. Toate partidele sunt grele, niciuna nu seamănă cu cealălaltă. O să mergem la Hermannstadt, o echipă extrem de solidă, trebuie să pregătim foarte bine meciul, să încercăm să nu ne întoarcem cu mâna goală”, a adăugat Balint.

Ca și fanii arădeni, care nu au încă acces pe stadion, dar și azi și-au încurajat favoriții din stradă, dintr-un colț al stadionului, „principalul” UTA-ei subliniază: „Din păcate nu putem câștiga la Arad și asta pentru mine este extrem de deranjant. Acest stadion nou încă nu ne-a adus acel sentiment al victoriei și este dureros că au trecut deja trei etape acasă și nu reușim să ne bucurăm nici noi și nici să-i bucurăm pe suporteri”.

 

0
0

Articolul Balint recunoaște că echipa sa nu a avut atitudine timp de o repriză, după care: „Ne-a lipsit luciditatea, e extrem de deranjant că nu câștigăm acasă” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*