Balint recunoaște că s-a imflamat după acuzele unor „așa-ziși suporteri”, dar: „Suntem îndeajuns de puternici încât să nu ne aplecăm după fiecare piatră”

După două succese grele în play-outul Ligii I, cu Viitorul și Dinamo, UTA s-a încurcat pe teren propriu cu Hermannstadt, fosta „lanternă roșie” a campionatului. Arădenii au cedat chiar la Arad după două succese consecutive fără gol primit și unii suporteri au vorbit despre un eșec suspect.

„Scopul nostru este să ducem lupta cu bine la finalul acestui sezon, în ciuda tuturor care latră pe marginea drumului pe care pășim noi”

Au fost zeci de comentarii în mediul online care au ținut să sublinieze că arădenii nu s-au omorât cu firea în fața sibienilor pentru că…așa a trebuit să iasă. Astăzi, Laszlo Balint a fost foarte ferm când fost rugat să comenteze pe seama speculațiilor venite din partea unor fani. „Pot eu să comentez niște idioțenii? Cine comentează lucrurile astea să vină cu probe concrete. Eu am recunoscut că a fost un meci foarte slab, poate cel mai slab meci făcut de UTA în acest sezon. Nu ne am dorit acest lucru, am încercat să identificăm și cred că am identificat cauzele care au dus la evoluția noastră. Nu odată am spus-o, se poate pierde în fotbal, în sport, dar ideea este cum pierdem și pe noi asta ne-a durut, modul în care ne am prezentat. Dar asta nu înseamnă că putem fi arătați cu degetul de o asemenea manieră. Cine spune așa ceva să vină aici, în fața mea, și să prezinte argumente. Nu așa că se pricepe la fotbal și că am jucat slab și că am dat meciul. Nu vreau să vorbesc să vorbesc urât…pentru că m-am inflamat foarte tare când am văzut acele comentarii de la așa-zișii suporteri care, la primul insucces, vin și dau cu pietre. Dar, consider că suntem îndeajuns de puternici încât să nu ne aplecăm după fiecare piatră, ci să ne vedem de drumul nostru. Dacă ne-am apleca după fiecare piatră cu care se aruncă după noi nu am mai ajunge la destinație. Scopul nostru este să ducem lupta cu bine la finalul acestui sezon. Adică să ne îndeplinim obiectivul, în ciuda tuturor care latră pe marginea drumului pe care pășim noi”, a spus astăzi antrenorul „Bătrânei Doamne” la două zile după eșecul cu trupa lui Beza și la două înaintea disputei cu FC Argeș.

„Meritam să fim urecheați de suporteri, dar despre cei care înțeleg fenomenul”

Întrebat dacă-și reproșează unele greșeli tactice în disputa cu Hermannstadt, Balint a adăugat: „Au fost și anumite probleme de ordin tactic pe care le-am menționat, nu neapărat ca și ca explicație, doar ca și o scurtă analiză, iar acum vreau să încercăm să lăsăm în urmă ceea ce a fost. Eu nu trec așa ca rața prin apă. Încerc să învăț din fiecare meci, indiferent că e vorba de înfrângere, egal sau victorie, pentru că doar așa putem să progresa. De cele mai multe ori avem mai mult de învățat din eșecuri decât din victorii și mereu ne-am tras învățămintele de rigoare. Am fost urecheat de suporteri, probabil că și meritam, dar mă refer la acei suporteri care într-adevăr înțeleg fenomenul fotbalistic. E vorba despre suporterii care au înțeles că poate să vină o zi proastă în viața și evoluția unei echipe și partea sportivă primează, fără să existe niciun alt fel de conotații, altele decât evoluția proastă a jucătorilor. Ne-am asumat criticile, ne-am asumat greșelile, mergem în continuare și încercăm să reacționăm. Asta este singura modalitate prin care noi putem demonstra că putem ține fruntea sus în acest play out”.

„Multe provocări în acest prim sezon la revenirea în Liga 1 și vor mai veni și altele”

În fine, Laszlo Balint a vorbit și despre formatul acestui sezon de Liga 1 și pretențiile fanilor arădeni. „Știu că sunt unii care se așteptau să ne batem la campionat la revenirea în Liga 1 după foarte mulți ani. Bravo lor, înseamnă că au încredere că noi putem să fim foarte buni, dar trebuie totuși să ținem cont de absolut toate aspectele care au influențat într-un mod sau altul partea sportivă a tuturor echipelor. Și aici eu sunt în fața dumneavoastră ca antrenor al echipei și vă spun că am avut parte de foarte multe provocări în acest sezon de primă ligă și, cu siguranță, vom mai avea până la finalul acestui play-out. Dar, cu siguranță, vom termina cu fruntea sus și cu obiectivul îndeplinit, mai mult sau mai puțin”, a închieat tehnicianul „roș-albilor”.

UTA va termina și etapa a treia din play-outul Ligii I pe locul 2, dar are meci direct cu Argeșul marți, de la ora 19, pe arena „Nicolae Dobrin”.

0
0

Articolul Balint recunoaște că s-a imflamat după acuzele unor „așa-ziși suporteri”, dar: „Suntem îndeajuns de puternici încât să nu ne aplecăm după fiecare piatră” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*