Balint regretă șansa pierdută de UTA de a câștiga din nou acasă după 4 luni de zile: „Ne doare, dar – până la urmă – contează clasamentul final”

Laszlo Balint a avut mari speranțe că va ajunge la stadion în cursul după-amiezii pentru ultimele sfaturi înainte de UTA – FC Botoșani, dar mai ales pentru a da indicații de pe marginea terenului. Nu s-a întâmplat așa, fiindcă DSP Arad nu a dat derogarea de la lege solicitată de clubul arădean, iar a 13-a zi de izolare a fost petrecută de „principalul” arădenilor tot acasă. Iar începând cu ora 17,30 conectat sută la sută la meci din fața televizorului și în permanentă legătură cu Gabi Vasiliu.

Poziția din clasament, conformă cu realitatea

Până la urmă, chiar dacă după meciul de azi UTA rămâne doar cu două victorii acasă într-un an calendaristic: 3-0, cu Ripensia, în Liga a 2-a și 1-0 cu Chindia, în etapa a 8-a a Ligii 1, poziția din clasament nu e tocmai de aruncat la gunoi. 30 de puncte pentru un provizoriu loc 8 nu e un bilanț rău pentru o nou promovată, chiar dacă până la finalul returului arădenii mai au de jucat cu primele 4 echipe clasate, plus Mediaș și Astra, ambele meciuri în deplasare. „Ne doare și pe noi acest parcurs de pe propriul stadion și, până la urmă, asta este evidența. Am început cu acel play-off de promovare în Liga 1, în care, de altfel, nici o echipă nu a reușit să câștige pe propriul stadion. Așa că am suferit destul de mult în meciurile de la Arad, de pe propriul stadion. Noi încercăm să ne creăm o identitate proprie, dar nu este ușor pentru că am schimbat destul de mult atât în vară cât și acum în iarnă. Sunt jucători precum Peteleu, care a ajuns de zece zile și deja are trei reprize jucate. Au mai venit și jucători pe parcurs, am încercat să-i integrăm din mers pentru că nu am avut perioade de pregătire, nu am avut meciuri amicale. Pentru o echipă nou promovată care a încercat să aducă plusul de calitate atât în vară, cât și acum în iarnă, lucrurile nu au fost deloc ușoare, dar încercăm să facem tot posibilul, tot ce ține de noi, să acumulăm puncte. Iar eu cred că poziția noastră în clasament în acest moment este cumva conformă cu realitatea. E adevărat, am suferit pe propriul stadion în actualul sezon, dar, pe de altă parte, am reușit să adunăm destul de multe puncte din deplasare și – până la urmă  – contează clasamentul final. Contează ceea ce vom avea în dreptul nostru în momentul în care se va trage linie la final. Mai sunt ceva etape până atunci și încercăm să abordăm toate meciurile la fel, încercăm să scoatem maximum din fiecare partidă”, a spus Balint într-o intervenție telefonică la Digi Sport.

Nu neagă posibilul penalty pentru Botoșani, dar: „Am văzut faze și mai neclare în care s-a dat 11 metri”

Din fața televizorului, antrenorul „roș-albilor” a putut revedea reluări cu faza la care Botoșaniul și Croitoru, pe margine, au cerut penalty. Mingea centrată din stânga a lovit brațul lui Antal, aflat în interiorul careului. „Eu nici nu mai știu cum să interpretez aceste faze în care sunt mingi atinse cu mâna, ori de atacant, ori de fundași. Spun asta pentru că am văzut faze exact de genul celei  de azi în care s-a dat penalty, dar și altele în care nu s-a dat penalty. Dacă vă aduceți aminte, împotriva noastră, la meciul cu Dinamo, la o fază mult mai puțin clară decât a fost aceasta, s-a dat penalty. Realitatea este evidentă și anume că UTA e echipa împotriva căreia s-au dictat cele mai multe penalty-uri în acest sezon. E adevărat că, poate, și noi trebuie să abordăm poate cu mai multă responsabilitate tot ce înseamnă duel individual în zona careului, să evităm astfel de momente. Până la urmă, a fost un arbitraj bun astăzi, chiar dacă există această fază discutabilă. Altfel, consider că nu au fost probleme majore în condițiile în care totul a fost destul de crâncen și au fost destul de multe intrări așa, la limită. <<Centralul>> a dus destul de bine jocul, ceea ce demonstrează că arbitrii români au potential să ducă la bun final și astfel de partide, puțin mai dificile pentru ei. Sper din tot sufletul ca de acum înainte să nu mai apară greșeli care să influențeze în mod decisiv rezultatele meciurilor și până la urmă și ierarhia finală”, a mai afirmat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

Un alt nivel pentru finalul de retur

Gaz Metan Mediaș (fără Iacob, Benga, Erico, Roumpoulakou și, posibil, Albu), CFR Cluj, FCSB, Sepsi și Astra sunt ultimii adversari ai UTA-ei în retur. Iar diferența față de locul 6, ultimul ce ar putea duce în play-off e de 5 puncte. „Încerc să rămân concentrat pe acest moment al stagiunii și să luăm meciurile așa cum vin. Știu că pare cumva un clișeu pentru că toată lumea acum folosește această expresie, dar pentru noi asta este realitatea. Nu vreau să mă gândesc ce va fi peste trei, patru, cinci săptămâni, încercăm să ne gândim deja la meciul cu Mediaș și pe ccea ce avem de făcut în această săptămână, mai ales că ne confruntăm cu destul de multe probleme la nivelul lotului. Mai sunt ceva ceva puncte puse în joc, e adevărat că teoretic avem șanse la play-off, dar, pe de altă parte, trebuie să ne uităm la program. Ne așteaptă meciuri foarte dificile și va trebui să ne ridicăm mult nivelul dacă vrem să emitem pretentii pentru zona play-offului”, a mai explicat Laszlo Balint.

Cu sau fără banii pe Man, UTA – un club stabil

Întrebat fiind despre milionul de euro pe care UTA trebuie să-o de la FCSB în contul transferului lui Dennis Man la Parma, antrenorul arădenilor a vorbit despre un club arădean deja solid, stabil și fără acești bani. „Vă spun sincer că nu sunt la curent cu detaliile financiare din transferul lui Man. Singurul lucru care contează pentru mine este că în acest moment clubul este foarte stabil. Din fericire, conducătorii noștri au reușit să creeze această stabilitate în condiții deloc ușoare. A fost o perioadă foarte grea și un impact destul de serios în ceea ce privește construcția de buget pentru necesitățile ligii întâi, dar noi nu am resimțit acest impact. Lucrurile au fost făcute bine, e liniște, suntem cu toate drepturile financiare la zi și tocmai de aia vă spun că, până la urmă, nici nu intră în atribuțiile mele să știu ce banii intră la club și când. Aceste lucruri cad în sarcina celor din conducerea clubului, mă bucur că în primul sezon de Liga 1 reușim să avem parte de o stabilitate care să ne confere liniște și să ne putem să ne concentrăm doar pe munca noastră”, a fost răspunsul fostului fundaș.

Din nou în iarbă: „Probabil că la ora 7 voi fi la stadion”

Făcându-se 14 zile de la confirmarea infectării cu COVID, Laszlo Balint se poate întoarce de mâine în iarbă pentru antrenamentul programat în jurul orei 11. „Probabil că la ora 7 voi fi la stadion. Abia aștept să ajung, pentru că mi-a ajuns, a fost o perioadă dificilă pentru toată lumea. Important este că am fost bine, am avut o formă foarte ușoară a acestei boli și că toți cei din cadrul clubului descoperiți cu acest virus sunt bin e. Până la urmă, sănătatea e cea mai importantă, să trecem cu bine peste această perioadă de izolare și să ne reluăm activitatea într-o normalitate măcar relativă, pentru că nu cred că normalitatea în această perioadă va fi așa cum o știam noi până acum”, a fost concluzia lui Gyuszi Balint.

Antrenorul UTA-ei a fost diagnosticat cu coronavirus pe 8 februarie, în preziua meciului de Cupă, de la Cluj, pierdut de echipa sa cu 2-1. În campionat, însă, „roș-albii” nu au pierdut în campionat, dar, e adevărat, nici nu au câștigat după 1-1 la Buftea, cu Chindia și 0-0, astăzi, cu FC Botoșani. Per ansamblu, arădenii au legat patru rezultate utile, pentru o serie pozitivă mai lungă trebuind să ne întoarcem în tur, între etapele 5-9.

0
0

Articolul Balint regretă șansa pierdută de UTA de a câștiga din nou acasă după 4 luni de zile: „Ne doare, dar – până la urmă – contează clasamentul final” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*