Balint s-a aprins puțin după eșecul de la Craiova și declarațiile elevilor săi: „Suntem o echipă mare? Să și demonstrăm asta și să ne asumăm cu toții că trebuie să muncim mai mult”

UTA nu și-a depășit condiția în fața celor trei echipe candidate la titlul de campioană. După înfrângerile la indigo pe teren propriu, 0-1, cu CFR Cluj și FCSB, a venit și un sec 0-2 pe „Ion Oblemenco” din Craiova, la capătul unei prestații modeste. Chiar dacă oltenii au deblocat destul de greu tabela, în minutul 69, arădenii au arătat vulnerabilități în defensivă și înainte de reușita lui Nistor, iar Pigliacelli a avut emoții doar la reluarea nefericită spre proprie poartă a lui Papp.

„Realitatea noastră este că intrăm în play-out și că trebuie să fim foarte concentrați pentru a evita retrogradarea

În prelungiri, CS U Craiova a marcat și golul al doilea, dintr-un penalty comis de Erico, fotbalist care a greșit și la punctul de 1-0 al amfitrionilor. Laszlo Balint regretă în special faptul că echipa sa nu a pus nicio problemă din cele 9 cornere obținute și alte trei-patru lovituri libere din preajma careului advers. „Chiar dacă știam că pornim cu șansa a doua, am venit cu alte gânduri Craiova, am și pregătit meciul să încercăm să punem probleme. Cred că am avut momente în care am pus presiune, ne-am creat destul de multe faze fixe în zona careului, cornere, dar, din păcate, iată că nu reușim să fructificăm această presiune, iar Craiova are jucători care te taxează. Au fost spații, și-au creat ocazii. Realitatea noastră este că intrăm în play-out și că trebuie să fim foarte concentrați pentru a evita retrogradarea. Pentru că în ultima perioadă inclusiv eu, și-mi asum greșeala, am sperat, am visat că putem să ne batem pentru pentru play-off. Ăsta este nivelul nostru, trebuie să acceptăm treaba asta și să băgăm capul în pământ și să muncim cu toții”, a spus tehnicianul arădenilor la finalul disputei cu oltenii lui Ouzounidis.

„Dacă mergem ca mielul la tăiat, eu atunci pot să mă duc acasă să îmi tai carnetul”

Provocat de reporterul Digi Sport, care i-a relatat că Albu și Iacob au spus că UTA nu va avea probleme cu retrogradarea fiind o echipă mare, Laszlo Balint s-a aprins puțin. „Trebuie să și demonstrăm că UTA este o echipă mare, pentru că avem trei înfrângeri consecutive fără gol marcat împotriva pretendentelor la titlu. Nu mă încălzește cu nimic dacă plecăm cu mentalitatea asta. OK, dacă mergem ca mielul la tăiat, eu atunci pot să mă duc acasă să îmi tai carnetul. Indiferent de ce adversar avem în față, eu o să abordez meciul la victorie. Dacă mentalitatea lor este că suntem o echipă mare, bun, trebuie să demonstrăm și în teren”, a mai afirmat „principalul” arădenilor.

A împrumutat descursul lui Enache: „E cazul să ne asumăm cu toții”

Întrebat dacă pauza de două săptămâni îi bine prinde bine echipei sale, Gyuszi Balint a adus în discuție discursul lui Costel Enache, după înfrângerea Universității Cluj la Recea. „Categoric, e bine că avem o pauză de două săptămâni, în care o să analizăm foarte bine în primul rând ceea ce ne dorim și ce își propune fiecare jucător individual. Asta o să fie o temă de lucru pentru noi ca staff, pentru că suntem într-un moment nu neapărat decisiv, dar important din viața noastră, din soarta echipei și trebuie fiecare din vestiar să își asume. Am avut săptămânile trecute un coleg de breaslă care a ieșit și a spus că în momentul în care spunem că îmi asum trebuie să fim bărbați și să ne asumăm, pentru că eu, spre exemplu, eu îmi asum orice rezultat negativ. În momentul în care sunt rezultate pozitive jucătorii sunt eroi. E cazul să ne asumăm faptul că trebuie să muncim mai mult și faptul că trebuie să băgăm capul în pământ și să vedem ce vrem să facem în meciurile astea care au rămas”, a adăugat antrenorul „roș-albilor”.

„Punem capul pe ghilotină că jucăm cu Sepsi?”

La reluarea competiției în Liga 1, UTA dă piept și cu a patra forță a campionatului, după ce a înfrunta teamurile de pe podium. „Nu contează dacă jucăm cu Sepsi, ce facem acum, punem capul pe ghilotină, ce să facem? Asta este, este un meci pe care trebuie să încercăm să îl câștigăm. Este echipa de pe locul 4, este echipa care practic are biletele asigurate pentru play-off. Din punctul meu de vedere, cel puțin așa s-a întâmplat și în ultimele trei meciuri, pornim din nou cu șansa a doua. Rămâne să vedem dacă putem să facem ceva, rămâne să vedem în aceste două săptămâni cât de eficienți vom fi ca să ne îmbunătățim. Și jucătorii, individual, trebuie să-și ridice nivelul, pentru că tot vorbim de treaba asta și iată că indiferent de cât de mult ne dorim nu am reușit să ne apropiem de nivelul echipelor care sunt acolo în față”, a încheiat Balint.

Peste trei zile UTA intră din nou pe teren, într-un amical împotriva divizionarei secunde, U. Cluj, echipă ce i-a scos pe arădeni din prezenta ediție a Cupei României.

0
0

Articolul Balint s-a aprins puțin după eșecul de la Craiova și declarațiile elevilor săi: „Suntem o echipă mare? Să și demonstrăm asta și să ne asumăm cu toții că trebuie să muncim mai mult” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*