Balint, șanse mari să continue cu UTA în Liga I: „Se știe ce înseamnă clubul acesta pentru mine și e normal să pun preț și pe continuitate”

„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a început perfect play-outul Ligii I și a mai pus cea puncte între ea și zona roșie a clasamentului. Sigur, obiectivul nu este încă realizat, dar semnalele sunt bune și, încetul cu încetul, conducerea clubului trebuie să schițeze strategia și pentru sezonul viitor.

În mare parte, multe pleacă de la prelungirea înțelegerii cu antrenorul Laszlo Balint, care mai apoi va insista sau nu pentru prelungirea contractelor fotbaliștilor. Mulți dintre aceștia din urmă își încheie și ei treaba din punct de vedere contractual în vară la Arad și încă nu a primit oferte de reînnoire. „Cel puțin în ceea ce mă privește, discuțiile au fost deschise deja. Bogdan  (n.a. Apostu, impresarul antrenorului arădean) a fost în acest weekend la Arad și am avut o discuție în trei cu domnul Meszar. E normal, până la urmă ca UTA  să aibă o strategie deja, pentru că acest final de sezon este foarte înghesuit. Campionatul se termină foarte repede și atunci e bine ca lucrurile să fie abordate, cumva, din timp. O să aflați, bineînțeles, la momentul respectiv ce se va întâmpla în ceea ce privește viitorul meu, dar și în ceea ce privește strategia și nucleul de jucători cu care se va continua. Bineînțeles că se vor deschide discuții și cu fotbaliștii, pentru că e firesc. Sunt pașii normali în ceea ce privește strategia sportivă a unei echipe, nu pot fi lăsate lucrurile pe ultima sută de metri. Eu sunt convins că, în sezonul viitor, UTA, cu sau fără Balint, va arăta mult mai bine, pentru că în acest moment, zic eu, lucrurile din punct de vedere sportiv sunt pe un drum bun. Echipa stăpânește destul de bine principiile pe care le antrenăm și e foarte important în vară va fi acea perioadă de pregătire ce ne-a lipsit la începutul acestui campionat. Nu am putut să verificăm absolut tot ce trebuia din punct de vedere sportiv mai ales în meciurile amicale și eu cred că acesta va fi un aspect hotărâtor în ceea ce privește evoluția echipei. Ca și exprimare în teren, dar și ca și randament”,a explicat „principalul” arădenilor.

Balint s-a lăsat greu, dar – în cele din urmă – a recunoscut că șansele ca el să rămână în „alb-roșu” sunt destul de mari. „Discuțiile sunt destul de avansate. Se știe ce înseamnă clubul acesta pentru mine și e normal să pun preț și pe continuitate. Dar, repet, în acest moment nimic nu este concret, totul este la la nivel de discuție. În momentul în care lucrurile se vor concretiza, vor căpăta o nuanță concretp, va afla toată lumea”, a mai punctat Balint.

Evident, toate discuțiile în jurul prelungirii relației dintre UTA și Laszlo Balint se poartă sub premiza rămânerii echipei în primul eșalon și din vară, iar asta se aplică și în cazul majorității componenților echipei arădene. La această oră, însă, certitudini nu există nici în dreptul teamului de pe Mureș, dar niciunei alte echipe din play-out. „Locul în clasament este destul de relativ în acest punct al play-out-ului. O succesiune de două-trei rezultate bune te pot duce în fruntea clasamentului și invers, două-trei rezultate negative te pot duce pe locurile de retrogradare sau de baraj. Deci e important să rămânem conectați la ceea ce avem de făcut la fiecare aspect al jocului”, e concluzia tehnicianului „roș-albilor”

FOTO: Claudia Carp

0
0

Articolul Balint, șanse mari să continue cu UTA în Liga I: „Se știe ce înseamnă clubul acesta pentru mine și e normal să pun preț și pe continuitate” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*