Balint se leagă de cele patru meciuri fără gol primit înainte de meciul de la Mediaș: „Echipele cu apărări bune sunt în față, vrem constanță în rezultate!”

După trei săptămâni, UTA se desparte de arena „Francisc  Neuman” și de căldura fanilor săi pentru o deplasare în „fieful” Gazului, formație aflată în mare foame de puncte. „Roș-albii” se prezintă cu patru rezultate pozitive la rând acasă, ceea ce anul trecut nu s-a întâmplat niciodată, pentru ca în deplasările stagiunii precedente arădenii să-și piardă invincibilitatea de abia în luna noiembrie, pe Arena Națională, cu FCSB.

Așadar, lucrurile par puțin inversate pentru trupa arădeană, deși eșecul de la Botoșani poate fi, până la urmă, un accident, din moment ce Roger și colegii săi au legat apoi două succese consecutive în Liga 1 fără gol primit: 1-0 cu CS U Craiova și 2-0 cu FC Voluntari. „Eu sper să punem punct istoriei sezonului trecut pentru că a trecut demult, rămâne în statistică, rămâne în cărțile de istorie ale fotbalului românesc. E adevărat că anul trecut am avut un parcurs mult mai bun în deplasare decât pe stadionul nostru, anul acesta cred și sper că se vede că, alături de publicul nostru minunat, reușim să facem meciuri foarte bune pe propriul teren și să fim eficienți, adunând puncte. Dar, una peste alta, dacă tot facem analiză, noi suntem la următoarea deplasare după Botoșani, unde nu am arătat deloc bine și atunci este foarte important să reușim să ne ținem nivelul pe care l-am arătat în ultimele meciuri de pe propriul stadion și mai ales să fim eficienți în toate compartimentele. Legat de faptul că am avut patru meciuri pe propriul stadion, încerc să mă leg mai mult de faptul că am avut patru meciuri fără gol primit în acest debut de campionat. Acesta este un punct foarte important de plecare, avem, cred eu, din acest punct de vedere un procentaj foarte bun. Sper să scoatem din peisaj meciul cu Botoșani, a fost  o lecție importantă pentru pentru noi toți și, analizând un pic mai amplu ceea ce s-a întâmplat în Liga 1, vedem că echipele care într-adevăr au apărări foarte bune, nu neapărat strict compartimentul defensiv, cât faza de apărare eficientizată la maximum, sunt în plutonul fruntaș al clasamentului. Așadar, nu aș dori să mă raportez la sezonul trecut. Preocuparea mea principală este să eficientizez jocul colectiv și, bineînțeles, să fac în așa fel încât să adunăm puncte. Ar fi fantastic pentru UTA să lege trei victorii, căci doar constanța în rezultate duce la un loc bun în clasament”, susține Laszlo Balint, care apreciază și efortul suporterilor care și-au anunțat prezența în peluza arenei din Mediaș: „M-am bucurat când am văzut că suporterii noștri se mobilizează pentru acest meci. La prima vedere, este o deplasare accesibilă, cel puțin ca distanță, dar dacă ținem cont de faptul că jucăm luni, iar multă lume merge la serviciu, nu e chiar simplu. Dar, repet, ne bucurăm foarte mult să simțim sprijinul lor și pe un stadion din deplasare”.

Așadar, UTA e neînvinsă pe teren propriu, iar peste două săptămâni trebuie să respingă atacul viceliderului Rapidului, echipă rivală pentru suflarea utistă prin prisma înfrățirii cu poliștii de pe Bega. „Într-adevăr, se apropie derby-ul cu Rapid, dar până atunci avem un meci foarte important la Mediaș. Nu îmi place să mă gândesc la ce va fi  peste două săptămâni și să minimalizez ce se va întâmpla acum, când noi trebuie să fim extraordinar de concentrați pe ceea ce avem de făcut cu Gazul. Sunt sigur că vom avea un meci foarte greu, cel puțin la fel de greu precum cele cu echipele din față care se bat pentru play-off. Și oricum se vede fiecare meci din Liga 1 se desfășoară sub semnul echilibrului. Micile detalii fac diferența și de cele mai multe ori atitudinea reușește se încline balanța. Tocmai de aceea vreau să trecem cu bine de acest meci cu Gaz Metan Mediaș și după aceea să ne gândim la ceea ce avem de făcut pentru pregătirea meciului cu Rapidul. Trei puncte la Mediaș ar însemna, în primul rând, constanță în rezultate, dar și trei puncte ce ne-ar ține în primele 6 echipe ale campionatului. Sezonul este lung, avem foarte mult de muncă dacă vrem să emitem pretenții pentru acea prima parte a clasamentului. Nu ne lăsăm pradă euforiei după accest debut bun de  sezon. Se putea, e adevărat, să începem și mai bine, dar, se putea și mai rău și atunci trebuie să rămânem pe o linie de echilibru și să dăm maximum etapă de etapă”, a adăugat antrenorul UTA-ei.

Delegația „roș-albă” pleacă mâine spre Mediaș fără Tudor Călin (în revenire după accidentare) și – probabil – și alți juniori din lot.

0
0

Articolul Balint se leagă de cele patru meciuri fără gol primit înainte de meciul de la Mediaș: „Echipele cu apărări bune sunt în față, vrem constanță în rezultate!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*