Balint și-a absolvit elevii de vină după „dușul rece” cu Astra, dar: „Așa cum îmi asum acest rezultat, îmi asum și ceea ce este de făcut în perioada următoare”

Chiar și în fața suporterilor, în discuția ad-hoc, de aseară, din fața stadionului „Francisc Neuman”, Laszlo Balint a recunoscut că – poate – nu a gestionat cum ar fi trebuit relația cu jucătorii săi după eșecul cu Sepsi, când le-a taxat public, fără menajamente, atitudinea și pe cei care „s-au plimbat pe teren” i-a invitat să-și ceară singuri plecarea de la club. Evident, după umilința (0-6) cu Astra antrenorul arădenilor nu a obținut rezultatul scontat al declarațiilor sale, așa că a schimbat puțin foaia la finele partidei.

După 0-4, Balint chiar s-a așezat resemnat pe bancă, lucru pe care nu l-a mai făcut în prezenta ediție de campionat. „Da, era deja un moment greu când m-am așezat pe bancă. Am avut o scurtă discuție cu <<secunzii>> mei pentru câteva minute. Din păcate, lucrurile nu mai puteau fi întoarse sub nici o formă indiferent de ce aș fi făcut eu. Nu este vina jucătorilor. Eu îmi asum acest rezultat, dar îmi asum și ceea ce este de făcut în perioada imediat următoare. Sunt sigur că dacă o să ne păstrăm echilibrul și o să muncim la fel cum am făcut-o până acum, în sensul în care să încercăm să facem modificările de rigoare și să încercăm să eficientizăm absolut tot ce trebuie eficientizatm această echipă va rămâne sezonul viitor în liga întâi”, a precizat antrenorul „roș-albilor”.

Pentru a doua etapă la rând, Simo Roumpoulakou a ieșit mai repede de pe gazon, în condițiile în  care a fost integralist în „alb-roșu” din momentul în care l-a înlocuit pe Tomozei în primul meci al campionatului, cu Viitorul. „A primit și cartonaș galben la faza primului penalty și a și fost destul de apăsat în acest meci, în condițiile în care nici la Sepsi nu a avut o prestație foarte reușită. Dar nu este singurul. Repet, nu jucătorii sunt vinovați. Trecem printr-un moment dificil, delicat, dar e important să rămânem uniți și să ne păstrăm echilibru și, din data de 2 ianuarie, când o să avem reunirea, să muncim mai bine, să fim mult mai determinați. În plus, trebuie să ridicăm capul din pământ pentru că acum, din păcate, sunt foarte multe capete plecate în vestiar. Dar, e normal ca după un asemenea rezultat să existe o astfel de stare de spirit. Tocmai de aia spun că pauza este binevenită în acest moment”, a adăugat Laszlo Balint.

În fine, „principalul” arădenilor a recunoscut că echipa sa are nevoie urgentă de jucători care să aducă un plus imediat un plus, ținând cont că nu mai e nicio lună până la următorul meci oficial,  cel de acasă, cu Viitorul Constanța. „Au fost și momente bune în acest tur de Liga 1, dar și câteva mai puțin bune, în care ne-am arătat limitele. Este evident că avem nevoie de calitate, pentru că ne-a fost foarte greu să desfacem apărările mai ales în momentul în care adversarii au aglomerat jocul în jumătatea lor de teren. În special în acele circumstanțe intervine calitatea individuală a fotbaliștilor, iar ea trebuie identificată rapid. Nu este ușor în această perioadă de iarnă, dar muncim la acest aspect și sper ca în perioada imediat următoare să identificăm trei-patru jucători care să ne aducă acel plus de calitate și care să ne ridice, bineînțeles, nivelul de joc”, a mai afirmat Balint.

De astăzi, utiștii sunt în vacanța de iarnă, dar conducerea clubului e pe baricade pentru a ajunge la înțelegeri cu jucătorii care nu mai sunt doriți la Arad. Klapan și Pleașcă sunt primii plecați încă de după meciul cu CS U Craiova, Popescu și-a luat și el actele cu direcția Hermannstadt, iar portarul Moldovan este și el pe picior de plecare. Probabil, mai urmează alți doi-trei seniori, în special dintre cei care au îmbrăcat tricoul echipei arădene și în Liga 2-a.

FOTO: Claudia Carp

0
0

Articolul Balint și-a absolvit elevii de vină după „dușul rece” cu Astra, dar: „Așa cum îmi asum acest rezultat, îmi asum și ceea ce este de făcut în perioada următoare” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*