Balint și-a atins scopul în Ungaria: „Am câștigat fără gol primit și nu avem probleme medicale majore, achiziițiile au venit cu plus de determinare și calitate”

UTA a început anul cu un succes previzibil contra celor de la Szeged 2011 în amicalul disputat în această după-amiază, în orașul maghiar. Atacul și-a făcut treaba peste graniță, reușitelor „veteranilor” Hora și Rus alăturându-se și cea a lui Roger jr., jucător transferat de la FC Riga în această iarnă.

Brazilianul prezentat drept un „decar” clasic la sosirea la Arad a preluat numărul 9, de la Alex Ioniță și chiar și postul acestuia în teren, având în vedere că Laszlo Balint l-a trimis lângă Hora în sistemul de joc 4-4-2. Totodată, Liviu Antal a fost trimis în banda dreaptă astăzi, deși s-a descurcat foarte bine și în avanposturi în Lituania, la Zalgiris. În schimb, Modestas Vorobjobas și-a luat rapid locul lângă Alex Albu în centrul liniei mediane cu o primă evoluție pozitivă. „E clar că noile achiziții au nevoie de o perioadă de adaptare. Mă bucur că au venit cu acel plus, în primul rând de atitudine, de determinare și, bineînțeles, de calitate. Ușor-ușor se va vedea aportul lor prin prestații și rezultate, e foarte important că s-au integrat repede în colectiv și e foarte important că și colectivul i-a acceptat și i-a adoptat foarte repede. Din punctul ăsta de vedere cred și sper că vom deveni din nou un grup foarte puternic și că asta va fi principala noastră armă în această primăvară”, a menționat Laszlo Balint.

Dincolo de rezultat (3-0), antrenorul arădenilor susține că: „Ne-am atins obiectivele și mă bucur pentru acest lucru. Am reușit să câștigăm fără gol primit, e în principal ceea ce ne-am propus pentru acest meci. Era o primă și o ultimă repetiție pentru noi înaintea debutului în acest sezon de primăvară, un debut extrem de dificil. Am știut că o să jucăm pe o suprafață foarte bună aici, la Szeged, mă bucur tare mult că am reușit să terminăm cu toții sănătoși acest meci, chiar dacă la Albert Voinea a fost o mică problemă. Am preferat să îl scoatem înaintea finalului meciului, dar nu e nimic grav. Așa s-a întâmplat că a apărut pe teren după foarte mult timp pe gazon și Denis Hrezdac, care – însă – are nevoie de o intrare treptată de tonus. Am preferat să nu riscăm cu el dându-i prea multe minute, dar e clar că are nevoie de încredere și curaj, pentru a redeveni, ușor-ușor, acel jucător care a fost momentul în care a îmbrăcat tricoul UTA-ei în Liga 2-a. Dar, totodată, trebuie să muncească pentru a-și ridica și el nivelul și a-și atinge obiectivele personale în primul rând și apoi să ne ajute și pe noi pe termen lung”, a adăugat Balint.

Peste două zile, UTA intră în cliclul săptămânal pentru pregătirea primei partide oficiale a anului, una extrem de complicată contra celor de la Viitorul, ultima campioană a României înainte de hegemonia CFR-ului. „Mai este o săptămână în care încercăm să punctăm absolut orice detaliu ce trebuie punctat în vederea pregătirii meciului cu Viitorul. Un meci foarte dificil, evidența arată că am avut probleme în ultima perioadă din toate punctele de vedere. Ne dorim să scăpăm de acea atmosferă de neîncredere care a domnit cel puțin în luna decembrie și sunt convins că vom reuși pentru că i-am văzut pe băieți cum au revenit la treabă în noul an. Avem încredere că vom face, în primul rând, un joc consistent. Îmi doresc să creștem nivelul jocului și – bineînțeles – să obținem un rezultat bun, pentru că situația în clasament este foarte, foarte echilibrată. Orice rezultat pozitiv te poate sălta câteva locuri, la fel în cazul în care, Doamne ferește, intervine un rezultat negativ putem  aluneca în zona fierbinte a clasamentului, ceea ce nu ne dorim sub nicio formă”, a mai afirmat „principalul” arădenilor.

Pentru prima oară în istoria sa, Liga 1 repornește la drum în prima decadă a lunii ianuarie, fără ca participantele să beneficieze, ca în vară, de altfel, de o perioadă completă de pregătire. „E important să fim sănătoși, în primul rând și să abordăm cu curaj și cu încredere toate meciurile. E adevărat că este o perioadă atipică pentru toată lumea, pentru că nu-mi aduc aminte să fi început atât de repede campionatul la nivelul ligii întâi și nici să existe un program  atât de aglomerat. Este o provocare pentru toată lumea, e clar că vor fi și terenuri grele. Mi-e clar că din punct de vedere fizic jucătorii vor fi puși sub o presiune fantastică, dar este important să ne facem treaba cum trebuie și să ieșim cu fruntea sus după fiecare meci, indiferent de rezultat”, mai consideră Balint.

După transferul atacantului Albert Voinea, UTA mai rămâne interesată doar de transferul unui fundaș lateral, cel mai probabil de picior stâng. „Încă nu s-a încheiat campania de achiziții, nici nu ne grăbim. În compartimentul ofensiv, eu cred că am reușit să aducem jucători buni, jucători pe care eu i-am dorit. Acum posturile pe care căutăm întăriri, ca să  creăm concurență mai mare, sunt cele de fundași laterali. Nu vrem să aducem orice jucător care ni se propune, căutăm să identificăm cele mai bune soluții, în așa fel încât să putem să ridicăm nivelul echipei”, a încheiat tehnicianul arădenilor.

Vineri, 15 ianuarie e ziua în care „Bătrâna Doamnă” o așteaptă pe Viitorul pe arena „Francisc Neuman”, în cadrul etapei cu numărul 17 a Ligii 1. Meciul începe la ora 17.

0
0

Articolul Balint și-a atins scopul în Ungaria: „Am câștigat fără gol primit și nu avem probleme medicale majore, achiziițiile au venit cu plus de determinare și calitate” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*