Balint și-a elogiat jucătorii și publicul după al doilea 3-0 stagional cu Petrolul: „Au înțeles exact ce au de făcut, le dedicăm victoria din toată inima suporterilor!”

Valentin Coșereanu de la Mioveni rămâne singurul fotbalist care a înscris în poarta UTA-ei în prima jumătate a sezonului 2019-2020 a ligii secunde pe arena „Motorul” pentru singurul punct smuls de o echipă oaspete la Arad. În rest, „roș-albii” le-au marcat cel puțin un gol celor care au vizitat orașul nostru, trei chiar astăzi portarului „petrolist” Avram, păstrând norma din partida tur, de pe „Ilie Oană”.

Chiar dacă nu au contat prea mult în atac, ploieștenii s-au ținut bine pe Mureș. După ce Arnăutu a fost, însă, eliminat, misiunea arădenilor a devenit mai facilă, mai ales după ce Buhăcianu a deschis tabela din pasa inspirată a lui Tomozei. Rus și Ioniță au completat tabela și turul excelent al „Bătrânei Doamne”, ce petrece vacanța de iarnă pe primul loc în clasament. „De la bun început, când am venit la echipă, le-am spus băieților  că dorința mea este să ieșim de pe teren mulțumiți cu ceea ce realizăm. Să putem să ne privim ochi în ochi și să nu avem regrete. Astăzi, cred că am evoluat la un nivel foarte bun în fața unui adversar dificil, important pentru acest eșalon. Din punct de vedere tactic, am făcut o partitură destul de bună, am stat bine în apărare, am început foarte bine jocul. Am avut 10-15 minute în care am pus presiune și ne-am creat situații, după care a intervenit – bineînțeles – și factorul adversar. Petrolul are jucători de valoare, cu calitate, la un moment dat au avut puțin controlul prin posesie, dar nu cred că și-au creat vreo ocazie importantă. A fost și acea eliminare ce ne-a dat un oarecare avantaj, dar, până la urmă, felicitările mele se îndreaptă către jucători.  Au înțeles din nou că trebuie să fim uniți și la un nivel foarte bun din toate punctele de vedere. Atât ca realizări tehnico-tactice, cât și în ceea ce privește determinarea, atitudinea, acel spirit pe care ni-l dorim. Mă mai bucur și că am reușit să facem fericit acest public minunat. Pentru acești spectatori, suporteri  efectiv nu mai am cuvinte. Au momente în care ne fac să ni se zbârlească pielea pe noi și le dedicăm din toată inima această victorie. Le dorim să aibă parte de Sărbători fericite și să ne vedem cu bine din ianuarie încolo, pentru că mai avem un drum lung și anevoios până la ceea ce ne propunem”, a spus Laszlo Balint la finalul disputei cu „lupii galbeni”.

Eliminarea lui Sergiu Arnăutu a cântărit greu în stabilirea câștigătoarea, atacantul lui Stoican pierzându-se cu firea și l-a înjurat pe arbitrul de centru după ce acesta îl avertizase pentru proteste. „Nu vreau să comentez comportamentul jucătorilor celeilalte echipe. Eu pun foarte mare preț pe disciplină și din punctul ăsta de vedere jucătorii știu că în momentul în care intră pe teren trebuie să facă în așa fel încât să își păstreze energiile pentru pentru ceea ce au de făcut. Atât din punct de vedere individual, cât și din punct de vedere al randamentului colectiv. Chiar dacă am avut și noi  două eliminări în acest sezon de toamnă, ele au venit în urma unor faulturi de joc, nu din alte cauze. Eu sunt destul de categoric în ceea ce privește această disciplină, pentru că – până la urmă – vedeți și dumneavoastră un astfel de gest poate poate înclina balanța hotărâtor în favoarea adversarului”, a mai opinat antrenorul „roș-albilor”.

Până astăzi, a mai existat un singur meci în acest sezon, cel de la Târgu Jiu (cu Pandurii), în care toți cei trei atacanți de meserie din lotul arădenilor și-au trecut numele pe lista marcatorilor. „Toți au calitate certă.  Am și făcut acea schimbare, cu Ioniță în locul lui Ursu, pentru a încerca să punem mai multă presiune prin compartimentul ofensiv, să încercăm să ajungem mai repede la careul Petrolului, iar Alex Ioniță a intrat foarte bine în joc. Pe Vali Buciuceanu l-am trecut în bandă și acolo a evoluat bine. A făcut și faza defensivă, a reușit să se infiltreze în spatele fundașilor centrali la golul său. Iar Cirpi Rus la fel. A făcut un efort foarte bun, cu realizări, a mai avut și el două-trei ocazii. Deci, una peste alta, atacanții au marcat, dar meritele revin întregii echipe. Până la urmă evoluția consistentă a echipei a adus acest rezultat”, a mai punctat Laszlo Balint.

Deși campionatul se întrerupe până în februarie, utiștii nu intră încă în vacanța de iarnă, ci: „O să mai avem câteva zile de antrenamente după care o să facem o masă de final de an pentru că așa e frumos. Cred eu că toată lumea merită acest lucru, după care intrăm într-o binemeritată vacanță pentru toată lumea”, iar programul de pregătire al iernii e și el stabilit în mare măsură: „La începutul lui februarie o să fie să fie 13 zile de pregătire centralizată în Antalya, în care o să punem accent mai multe jocuri amicale și pe aspectele tehnico-tactice. Terenurile și vremea din Turcia ne vor permite acest lucru. Până vom pleca în respectivul cantonament, o să avem o perioadă de pregătire pe plan local. Avem toate condițiile, sper să o facem cât mai bine. Aș vrea să fim cu toții sănătoși când ne revedem, le-am spus deja băieților să rămânem concentrați pe ceea ce avem de făcut ca să devenim mai puternici, acesta este principalul obiectiv”, a mai punctat antrenorul Campioanei Provinciei.

1
0

Articolul Balint și-a elogiat jucătorii și publicul după al doilea 3-0 stagional cu Petrolul: „Au înțeles exact ce au de făcut, le dedicăm victoria din toată inima suporterilor!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*