Balint și-a primit portarul sub vârstă după despărțirea de Moldovan: „Sper ca Mociu să fie la nivelul așteptărilor noastre, iar UTA să bazeze pe el pe termen mediu sau lung”

Clubul UTA a confirmat transferul defintiv lui Haralambie Mociu de la Ripensia Timișoara. Portarul de 19 ani a debutat pentru gruparea de pe Bega în Liga 2-a în toamna anului 2019, pe când în acest sezon nu a evoluat decât în Cupă pentru echipa lui Cosmin Petruescu.

După despărțirea de Moldovan, Laszlo Balint și colaboratorii săi nu au dorit să riște cu un al treilea portar foarte tânăr, varianta venind de la grupa Under 17 a clubului și se numea Cristian Blaga.  „După cum se știe, după plecarea lui Horațiu Moldovan am rămas descoperiți din punct de vedere numeric la nivelul postului de portar. Am avut câteva variante pe care le-am analizat și ne-am oprit asupra lui Haralambie Suciu. Îl prezentăm astăzi, este un portar de perspectivă, un portar talentat, un portar în care avem încredere că va crește în perioada imediat următoare. El vine cu experiența unor meciuri la Liga 2-a, chiar dacă nu sunt foarte multe, dar e important că a luat deja contact cu fotbalul la nivel de seniori, fie el și la nivelul ligii secunde și acesta este un plus.Asta nu înseamnă că vom neglija portarii din propria noastră Academie, însă după o discuție cu conducerea clubului am decis să mai avem puțină cu portarul de 16 ani (n.a. Blaga). Era un pic riscant să mergem pe mâna unui portar mult prea crud la nivelul primei ligi. Știe toată lumea problemele cu care ne-am confruntat în debutul sezonului, când Horațiu Moldovan a început sezonul ca titular și a făcut-o foarte bine. Am discutat cu Haralambie și el e conștient de faptul că trebuie să fie pregătit oricând pentru o eventuală apariție în poarta echipei UTA. I-am explicat foarte bine și lui ce pretenții avem de la jucătorii care semnează în această campanie de transferuri. S-a antrenat deja cu echipa, impactul, din punctul meu de vedere, este unul pozitiv. A luat cunoștință cu atmosfera, s-a cunoscut cu băieții, deci lucrurile sunt ok. Sper din tot sufletul să fie la nivelul așteptărilor noastre, să crească, pentru că vine lângă doi portari valoroși, cu experiență. E foarte important să crească lângă ei și să devină un portar pe care UTA să se bazeze, nu neapărat pe termen scurt, cât pe termen mediu sau lung”, a spus antrenorul principal al arădenilor despre noua achiziție a „roș-albilor”.

Născut pe 2 august 2001, fotbalistul e un produs al Academiei Hagi și a sosit la Ripensia n vara lui 2019 de la CS Medgidia. A fost împrumutat și la Foresta Suceava, în prima parte a acestui an, însă nu a jucat deloc din moment ce fotbalul a fost înghețat în contextul pandemiei de coronavirus. În stagiunea de toamnă, Mociu a fost rezerva lui Ștefan Dobre la „Ripi”, un alt portar tânăr, de doar 19 ani. „În primul rând, mă bucur pentru pasul făcut de la Liga 2-a la Liga 1. Sunt fericit pentru că am ajuns la o echipă precum UTA, cu niște suporteri minunați, o echipă de tradiție, o echipă de top. Sunt tânăr, rămâne să mă antrenez, să fiu atent la colegii de lângă mine, căci au multă experiență și mă pot ajuta pentru viitor. Restul depinde de mine, ce va fi de acum încolo e un bonus pentru mine”, consideră Mociu.

Fără îndoială, noua achiziție a arădenilor va fi a treia variantă de portar la UTA, după Florin Iacob (27 de ani) și Dragos Balauru (31 de ani).

1
0

Articolul Balint și-a primit portarul sub vârstă după despărțirea de Moldovan: „Sper ca Mociu să fie la nivelul așteptărilor noastre, iar UTA să bazeze pe el pe termen mediu sau lung” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*