Balint și-a propus să nu mai vorbească despre arbitri în noul sezon, dar sugerează că Bîrsan a avut interpretări originale la fazele litigioase cu Farul!

UTA a avut destule probleme cu arbitrii în stagiunea precedentă, atât în deplasare, cât și pe teren propriu. După meciul cu Dinamo, de pe teren propriu, când bucureștenii au primit ușor un penalty, iar arădenii au rămas cu buzele umflate după ce Puljic a intrat iresponsabil asupra lui Roger și apoi Albu în careu, Laszlo Balint tuna și fulgera la adresa piteșteanului Cătălin Popa: „Ce penalty a fost cel din care s-a dat gol? Eu nu am vorbit niciodată de arbitraj dar este al treilea meci în care arbitrii sunt în lumina reflectoarelor. E normal acum două etape cu FC Argeș să avem eliminare la Benga în condițiile în care era 0-0 și doream să atacăm și să câștigăm meciul? S-a dezechilibrat aiurea meciul. Etapa trecută, la Iași, avem penalty clar ca lumina zilei la Antal. Astăzi, din punctul meu de vedere se dă sau nu se dă penalty, eu zic că  nu se dă, dar să spună specialiștii. Și tot ei pot spune că avem penalty super clar neacordat la Roger, care e lovit cu cotul. Despre ce vorbim? Haideți să fim un pic corecți, să ne respectăm. Dar vin domnii arbitri și ați văzut ce s-a întâmplat, păi atunci să centreze și tot ei să dea cu capul. Domnul Cătălin Popa ne-a arbitrat și la FCSB unde, la fel, meciul – practic – a fost dezechilibrat de un penalty, cum s-a întâmplat și astăzi”.

„Mulți arbitrii nu ar fi dat fault în atac la la acea  ciocnire între Hora și Tordai”

Nici prezentul sezon nu a debutat sub cele mai bune auspicii. „Centralul” Marcel Bîrsan a considerat că Hora l-a faultat pe Tordai în duelul aerian din careul Farului și a anulat golul, apoi a trecut cu vederea și hențul lui De Nooijer în duelul cu Erico da Silva. De fapt, nu s-a complicat și dat fault în atac la fundașul brazilian, care, de altfel, a mai fost pedepsit și în alte ocazii astfel. E adevărat că și formația vizitatoare a avut o fază litigioasă în careul lui Iacob, la duelul dintre Medjimorec și Larie, dar – oricum – Gică Hagi a avut grijă să vorbească fără ocolișuri despre o greșeală gravă a arbitrului în defavoarea echipei sale. În schimb, Laszlo Balint încearcă să se abțină cât poate și la trei zile după meci. „Eu mi-am propus în acest sezon să nu vorbesc deloc despre arbitraj. Avem om în conducerea, un nou manager general (n.a. Attila Brosovszki) care poate ieși în cazul în care sunt anumite probleme de discutat pe marginea acestui subiect. Este adevărat că, probabil, mulți arbitrii nu ar fi dat fault în atac la la acea  ciocnire între Hora și Tordai și la fel de adevărat este că foarte mulți arbitri nu ar fi dat fault în atac la Erico în care a fost un penalty evident. Și mă refer la acea jucare a mingii cu mâna în careu după cornerul, după centrarea lui Passaglia pe bara a doua. Până la urmă, noi trebuie să ne asumăm rezultatul, dar, de multe ori, rezultatul este influențat de asemenea decizii care se iau mai mult sau mai puțin echidistant. Nu o să vorbesc niciodată despre arbitraj, nu am vorbit după meciul cu Farul, nu o să o fac nici de acum înainte. Rămânem focusați pe munca noastră, rămânem focusați pe ce avem de făcut la antrenamente, adică să eficientizăm un pic jocul, pentru că în acest început de sezon este foarte important să fim eficienți în toate compartimentele”, a afirmat Laszlo Balint, care, astfel, l-a combătut puțin și pe Ion Crăciunescu. Fostul mare arbitru român a susținut, aseară, la Digi Sport, că Farul a fost dezavantajată de arbitrii, atâta timp cât Larie nu a primit 11 metri, iar reușita lui Hora a fost anulată pe bună dreptate pe motic de fault. Apoi, asupra fazei cu hențul lui De Nooijer nu s-a exprimat, fiindcă nu i-a fost clar dacă mingea îl lovește pe olandez în mână după centrarea lui Passaglia (caz în care mingea trebuia pusă pe var) sau după „capul” din apropiere al lui Erico, caz în care apărătorul Farului nu se face vinovat de nimic.

Și-ar fi dorit un final 11 contra 11

Vorbind în special despre finalul meciului cu Farul, când UTA s-a aflat în 11 oameni pe teren și adversarii în 9, antrenorul arădenilor a susținut că ar fi preferat un duelul în egalitate numerică. „Eu vă spun sincer acum că aș fi preferat să jucăm până la final în 11 contra 11, pentru că în momentul în care a intervenit inferioritatea la Farul, a devenit evident și că ei vor face tot posibilul să apere acel punct. Dar, într-adevăr, și eu mă așteptam la mai mult pe final. Am făcut acea schimbare cu Bustea, care trebuia să joace mult mai avansat, din păcate a coborât de foarte multe ori. Negoescu a intrat bine, am încercat să introduc un jucător care se pliază pe acea defensivă aglomerată pe care o practicau cei de la Farul în ultimele minute, mai ales după ce au fost în dublă inferioritate. Ne-a lipsit inspirația, dar avem de învățat din acest meci. Cu siguranță, sunt jucători care vor crește în ceea ce privește exprimarea individuală. Cu siguranță că și noi vom arăta de la meci la meci mai bine, vom deveni mai puternici, vom deveni mai consistenți ca exprimare colectivă și atunci sper ca rezultatele să vină ca o consecință”, consideră antrenorul „roș-albilor”.

0
0

Articolul Balint și-a propus să nu mai vorbească despre arbitri în noul sezon, dar sugerează că Bîrsan a avut interpretări originale la fazele litigioase cu Farul! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*