Balint și-a pus sentimentele pe tavă: „Eu sunt din Brașov, dar UTA mă face să mă simt arădean” și cere mai mult respect pentru „emblema orașului”

Chiar în ziua în care s-a împlinit o jumătate de secol de la fabuloasa eliminare a lui Feyenoord Rotterdam, clubul UTA a primit o palmă din partea autorităților locale. La pachet cu cea mai titrată formație arădeană la nivel de cluburi, cea de baschet feminin. În loc să aloce bani necesari ca aerul în acest moment al anului pentru cele două cluburi, majoritatea din Consiliul Local Municipal, controlată bineînțeles de primarul Călin Bibarț, a spus pas, motivând că nu are cadru legal, când el există pentru cel puțin 200 de mii de euro.

Probabil, conturile celor două grupări vor fi alimentate pe legea veche (350/2005) undeva prin luna noiembrie, prea târziu pentru a satisface nevoile stringente ale celor de la UTA și FCC Baschet Arad. Rugat să-și spună părerea despre cele întâmplate la mijlocul săptămânii, Laszlo Balint a avut un discurs puțin mai amplu. „E un subiect care depășește puțin atribuțiile poziției mele…Ceea ce pot eu să adaug din această perspectivă e că fiecare arădean ar trebui să se trezească dimineața, să se uite în oglindă și să se întrebe ce îl face să fie arădean sau ceea ce-l face să fie mândru de orașul său. Eu sunt din Brașov, am fost crescut și lansat la FC Brașov și pot spune că e echipa mea de suflet, dar UTA mă face să mă simt arădean. Toată lumea ar trebui să se gândească ce e important pentru Arada și pentru arădeni, iar eu cred că UTA e una din principalele embleme ale orașului. Mesajul meu nu e neapărat îndreptat spre autorități, ci spre toți arădenii.  Ei sunt cei care aleg să o respecte sau nu pe UTA.  Atenție, pe UTA nu pe Balint, Meszar sau jucători. UTA  e spirit, e istorie, sunt pagini scrise cu litere foarte groase în istoria orașului și toată lumea ar trebui să se gândească cu mai mult respect la acest club. Acum, dar și viitor, pentru că ceea ce facem astăzi ne influnețează viitorul. Când e vorba despre o emblemă, un simbol important al orașului, ar trebui să fim mai atenți, respectuoși și responsabili”, a punctat antrenorul principal al „roș-albilor”.

De altfel, Gyuszi Balint e atât de apreciat și de iubit de suporteri tocmai pentru a încercat și în majoritatea cazurilor a reușit să cultive acest spirit al „Bătrânei Doamne” în vestiar, iar revenirea în Liga 1, după 12 ani, a echipei fanion a orașului e legată și de acest aspect.

Vă reamintim că UTA a primit doar 2,9 milioane de lei de la autoritățile locale în acest an, iar promisiunea lui Călin Bibarț era pentru 7 milioane. E greu de crezut că pe bază de proiect se va mai aloca restul de bani în luna noiembrie și chiar dacă va fi așasuma  nu va pute afi cheltuită în întregime până la 15 decembrie, când se încheie anul financiar la Primărie.

0
0

Articolul Balint și-a pus sentimentele pe tavă: „Eu sunt din Brașov, dar UTA mă face să mă simt arădean” și cere mai mult respect pentru „emblema orașului” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*