Balint și-a regăsit echipa cu ocazia celui de-al doilea succes stagional pe teren propriu: „Azi toată lumea a avut salopeta pe el, îmi era dor de sentimentul victoriei”

„Iepurașul” i-a adus lui Laszlo Balint prima victorie a returului pe teren propriu în haina de antrenor al UTA-ei. Arădenii au fost mai motivați decât de cei de la Sepsi, care au și început meciul cu trei-patru jucători care de obicei rămân pe bancă. Superioritatea în joc a „roș-albilor” a fost concretizată pe tabelă de fundașii laterali Tomozei și Shlyakov, iar „Bătrâna Doamnă” acumulează 36 de puncte în clasament înainte cu o etapă de finele sezonului regular.

„Victoria nu poate fi pusă la îndoială”

Practic, utiștii nu mai cunoscuseră gustul sucesului de o lună și jumătate, timp în care nici nu marcaseră în eșecurile cu echipele de podium. Ca să nu mai vorbim că precedentul succes acasă, cel cu Chindia, datează din luna octombrie. „Dacă nu mă înșel, poziția din clasament este aceeași, dar punctele obținute în seara asta sunt uriașe în perspectiva parcursului nostru viitor. Trebuie să-i felicit pe băieți pentru că au demonstrat că putem reacționa după o perioadă dificilă, o perioadă în care inclusiv noi am avut unele discuții în interior, în care – cumva – a trebuit să ne decidem ce ne dorim de la acest meci și apoi de la tot ce înseamnă parcursul nostru viitor și iată că răspunsul lor a fost foarte bun. Practic, dacă îmi permiteți o expresie, în seara asta toată lumea a avut salopeta pe el. Fiecare jucător a muncit, am știut să suferim, ceea ce – cumva – ne caracteriza inclusiv în Liga 2-a. Am avut momente în care am arătat că știm să suferim și am trecut peste momentele dificile. Din punctul meu de vedere, astăzi am arătat bine, chiar foarte bine câteodată. Am marcat două goluri, am mai avut câteva situații de a înscrie și cred că victoria nu poate fi pusă la îndoială. Mi-aș dori să câștigăm trei puncte la Astra, urmează o săptămână destul de scurtă, acum am aflat că vom juca vineri. Avem câțiva jucători cu probleme, mici probleme medicale sau sperăm să fie mici în cazurile lui Benga, Isac și Tomozei”, a spus Laszlo Balint după succesul cu 2-0 contra celor de la Sepsi.

„Golul doi ne-a adus cumva liniștea, căci am coborît blocul defensiv”

Dacă atacanții nu au fost în zi de gol, de modificarea tabelei s-au ocupat fundașii de bandă. „Știam că Tomozei este un jucător care la cornere poate veni cu un aport important, pentru că știe să aprecieze foarte bine faza. S-a văzut și astăzi cum s-a desprins din marcaj și modul în care a reușit să finalizeze, iar Shlyakov a demonstrat și el că este un fundaș lateral care-și aduce un aport important pe faza ofensivă. Mă bucur foarte mult că a ieșit acea combinație de  la golul doi, gol ce a adus cumva liniștea, fiindcă el venea în urma unei perioade în care a trebuit să cedăm inițiativa. Am coborît blocul defensiv, chiar dacă nu ne-am dorit treaba asta. Dar nu trebuie să uităm că Sepsi e foarte puternică, are mulți jucători de calitate pentru Liga 1”, a adăugat antrenorul arădenilor.

La înălțimea unor echipe de play-off

Astăzi, clasamentul spune că UTA le-a bătut o dată pe patru dintre primele șase echipe, CFR Cluj, Sepsi, Clinceni și FC Botoșani. „Cu toate că rezultatele nu au fost întotdeauna bune și au respectat realitate din teren, eu cred că am demonstrat atât în tur cât și retur că ne putem ridica la nivelul unor echipe foarte bune din campionat. Am câștigat la Cluj, la Dinamo, în condițiile în care Dinamo atunci era pe cai mari, dar am câștigat și la Botoșani, o echipă aproape calificată în play-off. Cred că și acum, în primăvară, am arătat bine în anumite momente, chiar dacă am pierdut anumite meciuri din care, poate, ar fi trebuit să scoatem mai mult”, a mai punctat „principalul” Bătrânei Doamne.

La cină împreună după ceva timp…

După ceva timp, „roș-albii” au motive să surâdă, înainte de meciurile decisive din play-out. „În seara asta o să servim o masă cu toții pentru că merităm. Am spus și înainte de meci, îmi era dor de acel sentiment pe care mi-l dă echipa în momentul în care marcăm și mai ales de sentimentul pe care îl trăim în momentul în care un meci se termină cu victorie pentru noi. Dar, de mâine trebuie să ne concentrăm foarte mult pe ce înseamnă pregătirea meciului cu Astra, un meci foarte important împotriva unei echipe care, din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să fie în play-off. Iar apoi, bineînțeles, să ne atingem obiectivul pentru play-out. Eu mi-aș dori să avem un parcurs care să ne facă mulțumiți de munca noastră la sfârșit”, a încheiat Gyuszi Balint.

0
0

Articolul Balint și-a regăsit echipa cu ocazia celui de-al doilea succes stagional pe teren propriu: „Azi toată lumea a avut salopeta pe el, îmi era dor de sentimentul victoriei” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*