Balint și-a regăsit echipa la Giurgiu: „Victoria grupului și a spiritului, sunt mândru de jucătorii mei. Deja mă gândesc cum să câștigăm și cu Iașiul acasă!”

Când ajunge cu cuțitul la os, UTA pare să găsească mereu resursele necesare să se ridice de la pământ și să îndepărteze norii negri deasupra sa. Astăzi, la Giurgiu, echipa arădeană a avut o prestație solidă timp de 60-70 de minute, dar mai ales a reacționat exemplar la golul egalizator al Astrei, venit cu 11 minute înainte de final, la o fază ce nu anunța mare lucru din piciorul juniorului Merloi.

„Am demonstrat că știm să gestionăm momentele grele”

Tot un fotbalist Under, utistul Miculescu, deschisese tabela după 21 de minute, iar fundașul Erico a fost și de această dată omul responsabil cu bucuria golului de 3 puncte în penultimul minut de joc. „Poate pentru unii este o victorie nesperată, dar noi am venit aici cu intenția clară de a câștiga. Vreau să-mi felicit băieții pentru că este o victorie a echipei, chiar dacă a venit târziu. Este o victorie a grupului, a spiritului, o victorie a echipei. Am demonstrat că știm să gestionăm momentele grele, pentru că nu este ușor în acestă play-out plin de tensiune și de presiune să gestionezi un moment după trei înfrângeri succesive. De asta sunt mândru de ei, de asta consider că avem potențial foarte mare, încât îi felicit. Dar, pe de altă parte, le-am și spus, e o victorie fantastică, dar campionatul nu s-a încheiat. Mai avem meciuri dificile, mai avem puncte de câștigat”, a spus Laszlo Balint la finalul disputei cu Astra.

„În tensiunea meciului există și momente în care mai răbufnim”

Antrenorul „Bătrânei Doamne” a fost un butoi cu pulbere după ce gazdele au făcut 1-1 la o fază la care Bustea și mai ales Roumpoulakou au fost depășiți prea ușor. „Am primit gol dintr-o fază foarte ușor de gestionat, o fază lucrată de atâtea ori la antrenament, dar se întâmplă. Bineînțeles că în tensiunea meciului există și aceste momente în care mai răbufnim. Important este că s-a terminat cu bine, important este că am mai adăugat trei puncte în acest play-out nebun și respirăm un pic. Dar, deja eu mă gândesc la ce avem de făcut zilele acestea ca să câștigăm duminică acasă împotriva Iașiului. Așadar, rămânem concentrați la munca pe care o avem de făcut până la final”, a mai punctat Balint, care după reușita lui Erico a dat cu pământ cu id-ul de antrenor agățat la gât, semn de refulare după un final de infarct.

Schimbarea lui Peteleu a bulversat puțin defensiva utistă: „După infectarea cu COVID Andrei are probleme”

Reușita lui Merloi a fost rod și al schimbării tactice survenite după ieșirea de pe teren a lui Andrei Peteleu. Rusul Shlyakov trecuse în dreapta, iar Roumpoulakou nu a fost destul de conectat la faza golului de 1-1. „Din păcate, Peteleu după infectarea cu COVID are probleme. Deși analizele sale sunt bune, se sufocă în timpul antrenamentului, în timpul meciului, iar odată cu accidentarea lui Tomozei am și fost forțați să îl introducem. E de admirat modul în care a dus jocul, ați văzut că inclusiv în prima repriză a avut probleme, chiar i s-a făcut rău. Mi-a spus că are probleme în a respira normal, a tras până la pauză, și-a revenit un pic la vestiare, schimbarea cu Simo (n.a. Roumpoulakou) era cumva pregătită cu Simo. Din păcate, acest moment ne-a dezechilibrat un pic, pentru că Evgheny a trecut în partea dreaptă, Simo a venit în partea stângă și imediat am fost egalați. Dar, reacția echipa a fost fantastică, am crezut, ne-am creat ocazii, atât la 1-0 cât și după ce am fost egalați.Sperăm ca Peteleu să-și revină cât se poate de repede și să prindă acest ritm, să treacă peste probleme, pentru că avem nevoie de fiecare jucător pe acest final de sezon”, a încheiat Laszlo Balint.

Delegația arădeană va ajunge în această seară, pe calea aerului, la Aeroportul din Timișoara, iar de mâine pregătește confruntarea de duminică, cu Poli Iași. Confruntarea începe la ora 14, exact aceeași oră la care va debuta tot duminică, dar pe 16 mai, disputa cu Gaz Metan, tot de pe „Francisc Neuman”. Arădenii își încheie parcursul din acest sezon joi, 20 mai, la Voluntari, începând cu ora 20,30.

0
0

Articolul Balint și-a regăsit echipa la Giurgiu: „Victoria grupului și a spiritului, sunt mândru de jucătorii mei. Deja mă gândesc cum să câștigăm și cu Iașiul acasă!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*