Balint și-a taxat elevii după „dușul rece” cu Gazul: „Unii băieți s-au trezit prea repede prea sus, pentru o echipă cu pretenții e nepermis să iei trei goluri acasă!”

Dacă în deplasare nu a pierdut încă niciun meci oficial în acest an, acasă UTA nu o duce deloc bine. „Roș-albii” au câștigat un singur meci la Arad în urmă cu două săptămâni, cu Chindia, dar odată cu vizita Mediașului au clacat din nou. Tot trei goluri a luat „Bătrâne Doamnă” de la Poli Iași în precedentul eșec de pe „Francisc Neuman”, dar atunci reușise două.

Ocazii au fost și azi, unele foarte mari în repriza a doua, dar ghinionul de la bara lui Benga și mai ales imprecizia la finalizare a lui Ursu și Ioniță, au făcut ca tabela să înghețe la scorul de 1-3. „Îi felicit pe cei de la Gaz Metan pentru această victorie. Nu știu dacă în această seară ne-a bătut echipa mai bună, cât echipa mai eficientă. Din punctul meu de vedere,  Gaz Metan a știut să profite mai bine de greșelile noastre. Din păcate am avut multe momente în care am fost naivi, atât în apărare cât și în atac, nu am luat cele mai bune decizii și acesta este un motiv de analiză. Din punctul meu de vedere, este un duș rece, cred că unii dintre băieți s-au trezit prea repede prea sus și trebuie să rămânem ancorați în realitate, am spus-o nu o dată. Mai avem mult de muncă până să emitem pretenții la prima jumătate a clasamentului. Am mai spus-o, o repet și trebuie să o subliniez, meciul de astăzi ne-a demonstrat acest lucru. Este al doilea meci pe care îl pierdem și luăm trei goluri acasă, e nepermis pentru o echipă care vrea să emită pretenții. Trebuie să învățăm din greșeli, trebuie să analizăm foarte bine ce s-a întâmplat în această seară și să încercăm să corectăm”, a punctat Laszlo Balint la finele disputei cu  sibienii.

Ca și în precedentele meciuri pe teren propriu, UTA a intrat foarte greu în joc. Practic, a fost de nerecunoscut în prima repriză, când a scos maxim la șutul lui Morar la care a greșit Buzbuchi. „Prima repriză a fost destul de modestă. Gazul a reușit să marcheze de două ori, nu știu ce s-a întâmplat la faza golul 0-2. Adversarul a obținut o lovitură liberă periculoasă în urma unei greșeli, dar, din ce mi-a spus Albu la pauză, acolo nu a fost fault. Știam că Deaconu execută foarte bine aceste lovituri libere, am discutat să evităm astfel de momente. Trebuie să analizez și eu foarte bine absolut tot ce s-a întâmplat până la momentul fazei fixe, indiferent dacă faultul din care s-a născut a fost sau nu. Asta este, nu ne legăm de arbitraj, este foarte important să ne uităm la ceea ce am făcut noi, la ce greșeli am comis. De exemplu, la primul gol a fost o greșeală mare, individuală, nepermisă în condițiile în care era o situație pe care puteam să o gestionăm cu totul altfel. A fost o greșeală în treimea medie, pe zona centrală, o greșeală care putea fi evitată foarte bine, după care Gazul a declanșat acel contraatac finalizat cu gol. La pauză, am încercat să discut cu băieții și să încerc să le insuflu acea mentalitate prin care am întors rezultatul la Botoșani. Am avut ocazii, am jucat ofensiv, nu aveam nimic de pierdut, avantajul era în favoarea gazelor și trebuia să forțăm. Din păcate, am ratat mult și a venit acel contraatac și s-a cam terminat totul la 3-1”, a adăugat „principalul” arădenilor.

Ca și la precedenta întrerupere a campionatului pentru acțiunile echipelor naționale, UTA nu reușește să câștige acasă. La începutul lunii octombrie, a fost 0-0 cu Academica Clinceni. Apoi, au urmat remiza de la Mediaș, cu Hermannstadt și cele două succese la rând, cu  Chinida și Botoșani. Doar că următorii adversari ai „roș-albilor” sunt de un cu totul alt calibru. „Sunt două săptămâni înaintea unei perioade de foc pentru noi, trebuie să le folosim foarte eficient. Trebuie să facem analiza în special a acestui joc, pentru că a evidențiat destul de multe vulnerabilități la echipa noastră. Avem trei deplasări dacă socotim și meciul de Cupă, CFR, Csikszereda, FCSB, după care vine Craiova. Bineînțeles că sunt echipe puternice dar, din punctul meu de vedere, toate echipele la nivel de Liga 1, din anumite puncte de vedere, au puncte forte și bineînțeles și vulnerabilități. Nivelul este destul de echilibrat cu mici plusuri sau mici minusuri de partea unora sau a altora. Important este să muncim noi mai eficient decât am făcut-o până acum cu toate că, zic eu, suntem pe un drum bun. Din păcate, mai vin astfel de momente care reliefează niște slăbiciuni ale noastre. Trebuie să le corectăm pentru că, cu excepția golurilor, am mai avut probleme și în special în a ne asigura un sistem de apărare preventivă, dar au fost și anumite poziții pe organizarea ofensivă ce nu mi-au plăcut. Sunt lucruri pe care trebuie să le remediem cât se poate de repede și cât se poate de eficient”, a fost concluzia lui .

După zece runde, nou promovata UTA este pe locul 7 în Liga 1 cu 14 puncte acumulate, dintre care doar 5 pe teren propriu.

FOTO: Claudia Carp

0
0

Articolul Balint și-a taxat elevii după „dușul rece” cu Gazul: „Unii băieți s-au trezit prea repede prea sus, pentru o echipă cu pretenții e nepermis să iei trei goluri acasă!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*