Balint și colaboratorii săi, cu ochii pe produsele Academiei UTA! Selecționata aleasă după trialul de azi va fi primul adversar al verii pentru Erico et. comp!

Din sezonul 2021-2022 al Ligii 1, în regula Under se încadrează fotbaliști născuți în anul 2000 și mai mici, iar bătaia pe cei buni este destul de mare. După ce Denis Rusu a ales CFR Cluj, iar Damian Isac pare să aibă o problemă medicală destul de gravă, David Miculescu e, deocamdată, singura certitudine pentru Laszlo Balint. Adrian Mar (2002), sosit de la Mioveni, încă e un pariu, în timp ce la portarul Haralambie Mociu se va apela, probabil, doar în cazuri extreme.

Prin urmare, antrenorul „roș-albilor” ar mai avea nevoie de unul-doi fotbaliști tineri în circuitul primei echipe, pe care i-ar putea identifica în sânul Academiei. În acest sens, Balint și colaboratorii săi, Alin Pînzaru, Cezar Zanfir și Gabi Vasiliu au stat timp de 90 de minute cu ochii pe trei echipe formate din junori din cadrul clubului, unii dintre ei revenind din împrumuturi la nivelul Ligii a 3-a, iar alții chiar susținând acum probe precum mijlocașii Vlad (crescut de Viitorul) și Mogoș (cu trecut în fotbalul italian). Antrenorii sectorului juvenil al „Bătrânei Doamne” și-au împărțit băieții în trei echipe, fiecare jucând cu fiecare timp de 30 de minute.

„Triunghiularul” a fost câștigat de UTA în alb, care a trecut cu 1-0 atât de „roșii”, cât și de „verzi”. În primul meci a înscris Rotea din pasa fundașului Sabău, iar în al doilea, Borcea, cu un șut pe jos din „assistul” oferit de Rădulescu. Teamul în roșu a câștigat și el un meci, tot cu 1-0, după ce Andrieș a reluat în plasă, din numai 5 metri, centrarea lui Simon.

Formații:

UTA alb: Blaga – Haloș, Iurasciuc, Sabău, Codrea – Sarkozi, A. Vlad, Rădulescu, Rotea – Borcea, Pășcălău

UTA roșu: Cristea – Nagy, Salka, Pele, Tambor – Gavrilă, Ursoi, Șerăngău, Andrieș – Jula, Simon

UTA verde: Zamfir – Pătlăgică, Cleuță, Roșu, Puta – Onișor, Mogoș, Cocriș, R. Pop – N. Nagy, Mihai (Lingurar).

Arbitri: Loredan Bogdan, Florin Vesa și Denis Calnacov

Balint: „Încercăm să monitorizăm cât se poate de atent toți juniorii noștri”

La încheierea trialului, stafful tehnic al „Bătrânei Doamne” i-au prezentat lui Cristian Păcurar, șeful Academiei UTA, rezulatele evaluării de astăzi, cu scopul formării unei așa-zise selecționate care vineri, de la ora 18, tot pe excelentul teren „Banatul” din  Sânnicolau Mic, va da piept cu Erico, Passaglia sau Hora. „A fost o acțiune reușită, încercăm să monitorizăm cât se poate de atent toți juniorii noștri, toți jucătorii împrumutați care se încadrează în regula Under. Vom continua vineri, când vom integra acest proces de selecție în programul de antrenament, va fi un joc școală între o selecționată a acestor copii și echipa mare. Încercăm să ducem la bun sfârșit acest proces de monitorizare, iar el nu constă doar în aceste două acțiuni. Îi cunoaștem pe majoritatea jucătorilor, dar vrem să ne facem o imagine cât mai amplă”, a spus Laszlo Balint la finalul trialului din această seară.

Și divizionarele arădene au stat cu ochii pe tinerii UTA-ei

Dar, și divizionarele terțe au arădene fost direct interesate de acțiunea Academiei UTA, de unde speră să împrumute jucători și în noul sezon. Doar Șoimii Lipova nu a avut reprezentant, atâta timp cât, oricum, relațiile dintre cluburi s-au deteriorat după plecarea lui Rusu la CFR. În schimb, cu ochii pe tinerii „roș-albi” au stat Sorin Bălu și Bogdan Bozian (Pecica), Sorin Grec și Radu Anca (Curtici), Roland Nagy (Gloria Lunca Teuz Cermei), respectiv Ovidiu Pașcalău și Gabi Siminic (Crișul Chișineu Criș).

0
0

Articolul Balint și colaboratorii săi, cu ochii pe produsele Academiei UTA! Selecționata aleasă după trialul de azi va fi primul adversar al verii pentru Erico et. comp! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*