Balint și UTA, la primul succes acasă după aproape 8 luni de zile: „Puncte pe deplin meritate, împotriva unei echipe care pierde foarte greu”

După un start de sezon sub „zodia” remizelor, nu mai puțin de cinci la număr din 7 meciuri, „Bătrâna Doamnă” a găsit drumul spre prima victorie pe teren propriu. Până azi, înainte de vizita Chinidiei, arădenii nu mai câștigaseră un meci oficial acasă de pe 29 februarie (3-0 cu Ripensia în etapa a 23-a a Ligii a 2-a), iar dorința de victorie era sporită de efectul noii arene „Francisc Neuman”, finalizată după 6 ani de chinuri ale administrației locale.

1-0 a fost scorul cu care s-au impus arădenii, mai mult decât suficient în fața unei formații care avea a treia apărare a campionatului până azi, cu doar 5 goluri primite. „Sunt sincer și recunoscut că s-a creat o anumită presiune fiindcă a trecut o perioadă destul de lungă de timp fără victorie la Arad. Mai mult, aveam în spate și trei partide din această stagiune de Liga 1, pe  noul stadion, fără să câștigăm și atunci vorbim despre o victorie foarte importantă astăzi. Mai cred că punctele sunt pe deplin meritate și cântăresc foarte mult, mai ales le-am obținut în fața unei echipe care pierde foarte greu. Chiar dacă în prima repriză am cam fost lipsiți de inspirație, nu cred că victoria poate fi pusă la îndoială”, a spus Laszlo Balint la finele disputei cu dâmbovițenii.

UTA a început timid confruntarea și chiar dacă Aioani a început să aibă câteva intervenții pe finalul primei părți, antrenorul arădenilor a avut destul lucruri de reglat la vestiare. „Mă bucur că pauza se dovedește un sfetnic bun pentru a doua etapă la rând . Reacționăm după prime reprize mai puțin reușite, cum a fost și cea din etapa trecută, împotriva celor de la Hermannstadt. Într-adevăr, la pauză am reușit să reglăm unele aspecte, am făcut și o schimbare care s-a dovedit, oarecum, de bun augur. În ciuda problemelor sale, pentru că s-a antrenat doar două zile în această săptămână, Ursu a intrat bine, cu vitalitate, cu aplomb. Am reușit să ne apropiem mult mai periculos de careul advers, am și marcat relativ repede în partea a doua și am mai avut alte trei – patru ocazii mari. Aioani a fost într-o zi de grație, dar, una peste alta, victoria noastră nu poate fi pusă la îndoială”, a mai afirmat Gyuszi Balint.

Chiar și pentru puține ore, echipa emblemă a Aradului a ajuns pe loc de play-off în Liga, dar Balint rămâne realist: „Poziția în clasament e destul de relativă pentru că avem nevoie să legăm câteva rezultate bune, în speță victorii. Domnește un echilibru pregnant în clasament și, dacă vrem să rămânem în partea superioară a clasamentului, avem nevoie de constanță în rezultate. Trebuie să fim realiști, deși, e adevărat, ne dorim să fim cât mai sus în clasament. Pentru asta muncim zi de zi și doresc să se creeze această mentalitate câștigătoare în vestiar. Pe de altă parte trebuie să ne raportăm și la posibilități sau la problemele cu care ne-am confruntat în ultima perioadă. Nu au fost zile și săptămâni deloc simple și tocmai de aceea băieții merită toate aprecierile și nu vorbesc doar despre ale mele, ci ale tuturor celor care urmăresc UTA în acest moment. Jucătorii au demonstrat o atitudine admirabilă și azi, crezând mereu în posibilitățile noastre de a câștiga acest joc extrem de important”, concluzionat tehnicianul care a readus-o pe „Bătrâna Doamnă” în elită după mai bine de un deceniu.

UTA poate lega cel de-al patrulea rezultat util la rând în deplasarea colegei de clasament, FC Botoșani, meci ce se va disputa sâmbăta viitoare, de la ora 19.

0
0

Articolul Balint și UTA, la primul succes acasă după aproape 8 luni de zile: „Puncte pe deplin meritate, împotriva unei echipe care pierde foarte greu” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*