Balint și UTA sparg gheața în Liga 1: „Meritam mai mult în primele etape, dar lucrurile se echilibrează. Victorie mare, e doar meritul băieților”

UTA a transformat în „aur” deplasarea de risc maxim de pe terenul celor de la Dinamo și a bifat primul succes de la revenirea, după 12 ani, în Liga 1. Arădenii și-au recăpătat organizarea tactică din primele trei dispute ale campionatului, au demonstrat că eșecul cu Iașiul poate fi trecut la capitolul accidente și au bătut o echipă ce părea pe val după victoria de la Mediaș. Ioan Hora a fost omul cu golul, dintr-un penalty obținut de juniorul Rusu, însă absolut toți fotbaliștii arădeni au fost la înălțime, portarul Iacob peste toți.

Cu această ocazie, și Balint obține prima victorie pe scena primului eșalon în calitate de antrenor principal. Iar adversar direct i-a fost Cosmin Contra, fostul selecționer al României. „În primul rând, vreau să-i felicit pe băieți pentru că a fost o victorie muncită. Știam că vom fi puși în situația în care să suferim, să facem tot posibilul să absorbim presiunea pe care o pune Dinamo. Cunoșteam calitatea jucătorilor adverși și era foarte important să fim compacți, ceea ce am reușit mai bine în a doua repriză decât în prima. Mă bucur foarte mult pentru moralul băieților și pentru atmosfera noastră. Eu cred că, cel puțin în ceea ce privește jocul, scoțând din peisaj ultima etapa acasă, cu Iașiul, poate meritam mai multe puncte. Iată că lucrurile se echilibrează cumva și azi plecăm acasă cu o victorie mare, frumoasă. Băieții merită această victorie, au muncit foarte mult, au suferit, săptămâna trecută chiar a fost o săptămână reușită din multe puncte de vedere. I-am văzut foarte concentrați și determinați să venim la Dinamo pentru a scoate un rezultat bun și este exclusiv meritul lor. Sigur, se poate spune că Iacob a fost într-o zi mare, ca uneori poate am avut și șansă, dar, după cum se știe, și șansa face parte din joc”, a spus antrenorul UTA-ei la finalul meciului din „Groapă”.

În ultimele 10-15 minute, câțiva fotbaliști ai UTA-ei au acuzat din nou probleme fizice, dând impresia că trag excesiv de timp. La final, Laszlo Balint a fost obligat să repete: „E normal, avem câțiva jucători care, din păcate, vin după o perioadă de inactivitate și e normal să aibă astfel de probleme musculare pe finalul unor partide ca acestea, de mare intesitate. De exemplu, Erico este abia la al doilea meci în care joacă 90 de minute, Tomozei s-a confruntat cu niște probleme medicale la gambă care îi provoacă tot timpul crampe către finalul meciurilor, deci nu a fost vorba că am premeditat ceva. Din păcate, băieții ăștia s-au contruntat cu anumite probleme, nu a fost teatru. Așa pare la prima vedere, dar nu au fost lucruri simulate, băieții efectiv s-au confruntat cu probleme. Deși, până la urmă, scopul scuză mijloacele. S-a și văzut că pe final pe Tomozei l-am scos din poziția de fundaș tocmai ca să securizez poziția respectivă de fundaș dreapta, cu Melinte și l-am dus mijlocaș. Și pe Ursu l-a trecut al treilea mijlocaș central în ideea de a bloca atacurile lui Dinamo și să ținem careul cât mai ferit de pericole”, a tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

Rugat să comenteze faza la care gazdele au cerut penalty la hențul în careu al lui Rusu, Balint spus: „Nu știu, am fost destul de departe. Din punctul meu de vedere, Sebi Colțescu a condus foarte bine acest joc. La faza respectivă nu pot să mă pronunț, pentru că era departe de mine și chiar nu știu ce s-a întâmplat”.

UTA respiră la cota 6 puncte odată cu această victorie prestigioasă, însă: „Urmează o săptămână în care trebuie să pregătim meciul cu Clinceniul de pe teren propriu. Am bifat prima victorie din acest campionat, dar ne dorim foarte mult să bifăm și prima victorie la Arad. Ar însemna două victorii legate, ceea ce ne-ar urca și în clasament și ne-ar da încredere și mai mare pentru meciurile următoare. E o victorie importantă cea de azi, dar totodată trebuie să ne bucurăm și fanii pentru că o victorie la Arad ar însemna foarte mult pentru ei. Lumea este înfometată după fotbal la Arad după o revenire a UTA-ei în Liga 1 după 12 ani. În plus, stadionul nou contribuie și el foarte mult la acest aspect. Bineînțeles că și noi suntem nerăbdători să vedem arădeni în tribună, sunt convins că tot acest proces de revenire a spectatorilor pe stadioane se va face gradual. Nu vom vedea tribune pline prea curând, iar pentru noi e important este să simțim din nou căldura publicului arădean”, a concluzionat Laszlo Balint după Dinamo – UTA 0-1.

FOTO: Claudia Carp

0
0

Articolul Balint și UTA sparg gheața în Liga 1: „Meritam mai mult în primele etape, dar lucrurile se echilibrează. Victorie mare, e doar meritul băieților” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*