Balint subliniază calitatea lui Albert Stahl, dar: „Din punctul meu de vedere, UTA a făcut o tranzacție bună”

Astra Giurgiu și UTA nu vor aborda ultimul meci din sezonul regular cu cele mai bune formule de joc. La gazdele meciului de mâine (ora 17,30) vor lipsi suspendații Sousa și Montini, în timp ce arădenii nu vor conta pe Benga, Isac și Roger, toți trei titulari la confruntarea din runda precedentă, cu Sepsi.

Laszlo Balint a vorbit despre aceste absențe din ambele tabere și a remarcat câțiva jucători care pot face oricând diferența pentru trupa lui Eugen Neagoe, iar printre aceștia se află și arădeanul Albert Stahl. „Atât Astra cât și noi cred că avem două loturi capabile să suplinească anumite absențe. E adevărat, vorbim despre jucători importantți care nu pot evolua vineri, dar cel puțin în cazul nostru le spun mereu băieților că fiecare dintre ei trebuie să demonstreze de ce joacă la UTA în momentul în care intră pe teren. Și pot face asta evoluând la capacitatea, potențialul lor maxim. Eu sper să fie un joc care să se decidă în favoarea noastră, până la urmă punctele sunt foarte importante în această ultimă etapă. Sperăm să facem și un joc bun o evoluție consistentă, pentru că – până la urmă – asta poate aduce rezultatul, dar sunt convins că vom avea momente în care vom fi puși sub presiune. Astra are jucători de calitate, este o echipă care pasează bine și împinge jocul destul de bine către careul advers. Are jucători capabili să dezechilibreze, să ne gândim la jucători lor din bandă, chiar Albert Stahl, care a plecat de aici de la UTA, Valentin Gheorghe, Răduț… Așadar, sunt jucători buni, valoroși pentru nivelul ligii întâi”, consideră antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Stahl a făcut unul dintre cele mai bune meciuri stagionale chiar în tur, la Arad, obținând – printre altele – penalty-ul de la golul de 0-3, în cele din urmă tabela oprindu-se la un rușinos 0-6 pentru giurgiuveni. Între timp mijlocașul arădean a ajuns la 24 partide bifate în acest campionat pentru „alb-negri”, trei goluri și două assisturi. El a ajuns la Giurgiu în vara lui 2019, un an mai târziu UTA încasând – în sfârșit – întreaga sumă din transferul său, 80 de mii de euro. „Din punctul meu de vedere, UTA a făcut o tranzacție bună, pentru că nu putem zice că Stahl a plecat de aici gratis. Bineînțeles, Albert a făcut un pas înainte în cariera lui și iată că, chiar dacă a început un pic mai greu ca și jucător de Liga 1, în sezonul acesta a evoluat constant și a avut evoluții apreciate. În sezonul precedent, UTA a reușit să-și completeze lotul în așa fel încât să aibă un parcurs bun și să-și atingă obiectivul la final. Așadar, privind în urmă, nu cred că putem eticheta cu părere de rău cedarea lui Albert Stahl la Astra”, a spus Laszlo Balint.

Până la urmă, strategia „roș-albilor” pentru stagiunea 2019-2020 a ținut cont și de fotbaliștii sub vârstă, iar Albert Stahl nu se mai încadra în regulă la nivelul ligii secunde. Cam pe același raționament au fost cedați și fotbaliști ca și Cristi Costin (FC Voluntari) sau Paul Copaci, care a plecat și el la Astra, dar din postură de jucător liber de contract.

0
0

Articolul Balint subliniază calitatea lui Albert Stahl, dar: „Din punctul meu de vedere, UTA a făcut o tranzacție bună” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*