Balint susține că toată echipa a fost sub nivelul ei la Botoșani și anunță schimbări în primul „11” cu Craiova: „E ceva normal, sunt jucători care-și așteaptă rândul”

Din punct de vedere al exprimării în teren, UTA a avut trei etape bune. Chiar dacă nu au câștigat acasă nici cu Farul, nici cu FCSB, arădenii au arătat destule lucruri bune pe ambele faze ale jocului, pentru ca la Pitești să vină și singura victorie stagională după o prestație destul de solidă, în tonul majorității deplasărilor din stagiunea precedentă. În runda cu numărul 4, însă, la Botoșani, și mai ales în repriza secundă a disputei cu trupa lui Croitoru, s-a produs un scurtcircuit pe care și stafful tehnic a spus că va încerca să-l înțeleagă pentru a găsi antidot până la umătoarea partidă oficială, cea de sâmbătă, cu CS U Craiova.

Deranjat în special de reacția lentă după pierderea mingii, la Botoșani

Practic, „roș-albii” au demarat ciclul săptămânal cu o analiză amănunțită a celor întâmplate în Moldova. „Ziua de luni a fost puțin delicată, căci am intrat mai mult  decât de obicei într-o analiză din punct de vedere individual și colectiv a meciului de la Botoșani. Din păcate, acesta a evidențiat destul de multe probleme pe care le-am discutat și am încercat să reglăm cât se poate de bine și în antrenamentele din această săptămână. Bineînțeles, mergând în paralel și cu pregătirea meciului de sâmbătă, pe care ne dorim foarte mult bifat ca și victorie. Nu o să intru în detalii despre ceea ce am discutat în vestiar pe partea tehnică, dar a fost evident că am suferit cam pe toate momentele jocului. Dintre toate, un aspect pe care nu mi l-aș fi dorit evidențiat a fost reacția destul de lentă pe momentul pierderii mingii. Știm cu toții că Botoșani este echipa de posesie, căreia căreia îi place atacul pozițional și, totuși, statistic vorbind, UTA a fost peste adversarul său la atacurile poziționale și sub el la în ceea ce privește numărul de contraatacuri. Și cred că s-a și văzut acest acest aspect cu ochiul liber, dar ce s-a întâmplat, s-a întâmplat. Sper și cred că am reglat lucrurile din punct de vedere tactic, dar mai important decât acest aspect este reacția fiecărui jucător, pentru că la ultima etapă a fost fiecare sub nivelul lui. Fiecare dintre noi poate mai mult și atunci, în momentul în care ne vom ridica nivelul la meciul cu Craiova, sută la sută vom arăta mult mai bine”, susține Laszlo Balint.

„Să fim suficient de inteligenți pentru a reacționa într-un moment greu!”

Tot legat de jocul modest făcut de UTA la Botoșani, antrenorul „roș-albilor” nu mai are acele certitudini legate de primul „11” utilizat în primele trei etape. Cu atât mai mult cu cât fotbaliști precum Benga, Vorobjovas sau Hora, care s-au confruntat cu probleme medicale sau de recuperare a formei fizice după o pauză mai lungă sunt – practic – pregătiți să primească un tricou de titular cu Craiova. „Avem un lot echilibrat numeric și valoric, în care fiecare s-a angajat într-o concurență, e normal să apară anumite sincope de formă. Fiecare jucător din vestiarul nostru va avea șansa să arate cu adevărat ceea ce poate, iar acestea sunt lucruri firești în viața unei echipe. Așadar, probabil că vor apărea ceva schimbări în primul nostru 11, pe baza analizei făcute, dar și a ciclului săptămânal în care treaba mea ca antrenor este să identific cei mai în formă jucători. Sperăm să aliniem o formulă cât se poate de competitivă,  să dăm o replică bună celor de la Craiova și să obținem și un rezultat bun. Concluzionând, trebuie să fim și suficient de inteligenți încât să reacționăm în urma unui astfel de moment greu, iar ceea ce am văzut zilele acestea la antrenamente, privind preocuparea și implicarea jucătorilor, îmi dau speranțe că va fi bine la meciul cu Craiova”, a adăugat tehnicianul arădenilor.

E rândul lui Baravykas?

Fiindcă marea parte a jucătorilor utiști a evoluat sub așteptări la Botoșani, Balint ar putea schimba destul de mult la nivelul formulei de start. Unul dintre cei care și-ar putea pierde locul de titular ar putea fi rusul Evgeniy Shlyakov, care, pe de altă parte, nu a strălucit nici în celelalte confruntări din debutul stagiunii și care îl are direct concurent pe post pe lituanianul Rolandas Baravykas, singurul „stranier”  sosut în această vară care nu a debutat încă în „alb-roșu”. „E adevărat că și Shlyakov, ca mulți alții, a avut o evoluție sub așteptări la Botoșani, dar, oricum, nimeni nu este titular. Este clar, sunt jucători care își așteaptă șansa pentru a demonstra de ce clubul a investit încredere în ei, Baravykas și Tomozei pot evoluat și ei foarte bine acolo. Așadar, sunt convins că o să avem soluții, indiferent de ce poziții vorbim, cea de fundaș stânga sau altele din echipă. Toți sunt jucători profesioniști, angajați la UTA, plătiți de UTA, îmbracă tricoul acestei echipe și trebuie să-și facă treaba cât mai bine atunci când se apelează la ei”, a mai afirmat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

0
0

Articolul Balint susține că toată echipa a fost sub nivelul ei la Botoșani și anunță schimbări în primul „11” cu Craiova: „E ceva normal, sunt jucători care-și așteaptă rândul” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*