Balint, verigă în lanțul erorilor din finalul meciului cu FC Argeș: „Ar fi trebuit să intervin în acea euforie de la bancă, dar am fost și eu prins în ea”

Deși au trecut două zile de la eșecul de coșmar cu FC Argeș și peste alte două urmează un nou meci oficial, cel de la Iași, ecourile se sting greu în rândul taberei utiste. În zece oameni, arădenii au înscris pentru 1-0 în minutul 86, dar piteștenii au întors rezultatul în numai trei minute. Dincolo de importanța punctelor, maniera în care s-a contura eșecul și-ar putea pune amprenta pe moralul echipei „roș-albe”, care e chemată să miște clasamentul în fața unei contracandidate din „zona roșie”.

După analiza pe care a promis că o va face în noaptea și ziua ce a urmat dureroasei înfrângeri, Laszlo Balint și-a asumat o parte din vină pentru momentele de black-out din jocul echipei sale. „Sunt anumite chestii, aspecte în care aș fi putut să intervin și eu. Acum, la rece, pot spune că – poate – echipa a rămas cumva ancorată în euforia golului de la Voluntari și acest lucru s-a transferat și în tot ce s-a întâmplat în meciul de acasă cu Piteștiul. Dar acum nu era minutul 93, era 86, 87 și – probabil – că aici ar fi trebuit să intervin în acea euforie de la bancă. Ar fi trebuit să atenționez jucătorii că mai era destul timp de jucat. Este clar că și eu am fost prins cumva în euforia acelui gol. Mi-am dorit foarte mult ca echipa să marcheze, îmi doream foarte mult ca punctele să rămână la Arad, dar sunt lecții pentru toți. Nu este nimic pierdut, este o înfrângere dureroasă, dar o înfrângere din care trebuie să învățăm, fără să mai vorbim prea mult despre ea. M-aș bucura tare mult să trecem cu toții peste ce s-a întâmplat acum două-trei zile, pentru că e important să transferăm absolut toate energiile către ce trebuie să facem în perioada imediat următoare. Meciurile se succed cu repeziciune fantastică într un ritm absolut nebunesc, băieții fac eforturi considerabile să își revină tot timpul după efort și fizic și mental. Nu este deloc ușor pentru nimeni implicat în fenomen, nici pentru noi, ca antrenori. Dar, sunt convins că o să ieșim cu bine din această perioadă, mai ales noi avem acea experiență din Liga a 2-a a grupului din vestiar. Este sudat, este puternic, băieții se sprijină, se ajută reciproc, semnalele sunt pozitive”, a menționat antrenorul principal al „roș-albilor”.

Concluzia celor întâmplate cu „alb-violeții” a venit și ea. „Într-adevăr a fost o zi un pic mai dificilă pentru că a trebuit să și analizăm aspectele care au dus la acel final. Până în minutul 86, cifrele arată că am reușit să facem un joc bun, pe care l-am controlat de multe ori chiar și în inferioritate numerică. Băieții au depus un efort considerabil, din păcate a venit acea perioadă de după marcarea golului în care s-a întors roata, cum se spune, după succesul cu Voluntari. Bineînțeles că ce s-a întâmplat ultima etapă e dureros, e frustrant pentru că – practic – am avut jocul în mână, chiar dacă am marcat foarte târziu. Momentele ce au urmat trebuiau gestionate un pic mai bine din punct de vedere mental, din punct de vedere al concentrării. Sunt lecții, fiecare meci, fiecare săptămână, pentru mine ca antrenor sunt experiențe, indiferent de deznodământ. Învăț din absolut fiecare meci pe care îl joacă echipa pe care o antrenez și încerc să îi fac și pe băieți să înțeleagă anumite lucruri care se întâmplă. Indiferent că vorbim de lucruri pozitive sau lucruri negative. Noi trebuie să fim inteligenți și să învățăm din absolut tot ce se întâmplă ca să putem progresa, pentru că asta este esența până la urmă. Până la urmă, important este că băieții au înțeles că lucrăm la menținerea concentrării și trebuie să comunicăm mai mult în teren, pentru că a fost un aspect care a cântărit destul de mult la faza primului gol. Uneori, sunt detalii mici care, însă, de multe ori fac diferența. Dar, am băieți inteligenți, cu experiență, în vestiar, care conștientizează potențialul grupului, potențialul echipei. Așadar, și contra celor de la Pitești am făcut un joc consistent, chiar dacă nu ne-am creat foarte multe ocazii, pentru că și FC Argeș a interpretat o partitură defensivă destul de bună. Una peste alta, nu rămânem agățați în ceea ce s-a întâmplat sâmbătă, încercăm să gestionăm foarte eficient ziua de astăzi, ziua de mâine, în așa fel încât miercuri să fim la un nivel bun. E important să avem prospețime, pentru că e o perioadă în care și acest detaliu este foarte important. Bineînțeles, mai trebuie să avem și motivarea și determinarea la un nivel maxim, căci și aici se va face diferența”, a adăugat Gyuszi Balint.

Imediat după meci, tehnicianul arădenilor a declarat că situația începe să fie îngrijorătoare. Astăzi, Balint a detaliat: „M-am referit la situația legată de meciurile de pe propriul teren. Avem un parcurs care nu are cum să ne confere liniște. Bineînțeles că ne dorim să spargem acest blestem, ghinion, nici nu știu cum să-i zic. Dar, până la următorul meci pe propriul stadion avem această deplasare din care vrem să scoatem maxim. Gândurile noastre pentru deplasarea de la Iași sunt legate doar de victorie, transfărmând toate sentimentele grele care ne-au încercat după meciul de la de acasă împotriva celor de la FC Argeș în energie pozitivă. Mergem cu încrederea că avem această abilitate de a crede în potențialul nostru și să facem un joc inteligent”.

„Capitolul FC Argeș” nu se poate încheia și fără câteva considerații asupra arbitrajului, respectiv a felului în care „centralul” Flueran a gestionat cartonașele galbene, lăsând dubii mari și în dreptul eliminării lui Alex Benga. „E adevărat că au fost anumite decizii care m-au nemulțumit și în febra meciului am intervenit și am avut anumite reacții, dar este clar că arbitrajul nu a influențat destinația celor trei puncte, pentru că ne-am bătut singuri. Asta este realitatea, punctele respective le-am pierdut noi, nu arbitrul. Au fost anumite decizii, eliminarea lui Benga putea fi interpretată, dar și acolo greșeala respectivă a venit în urma unei situații de joc destul de simple gestionată greșit. În fine, sunt lucruri pe care le-am discutat atât individual, cât și colectiv cu băieții, au reacționat foarte bine. Cât despre mine, eu cred că sunt îndeajuns de inteligent încât să-mi păstrez energiile pentru ce am de făcut cu echipa si pentru munca mea și mai puțin pe arbitri și arbitraje”, a mai afirmat Gyuszi Balint.

Contra Argeșului, UTA a pierdut cel de-a cincea partidă stagională pe teren propriu, la care se adaugă trei remize. Doar Chindia a plecat fără punct(e) de la Arad.

0
0

Articolul Balint, verigă în lanțul erorilor din finalul meciului cu FC Argeș: „Ar fi trebuit să intervin în acea euforie de la bancă, dar am fost și eu prins în ea” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*