Balint vorbește despre un „format experiment” în Liga I: „Nu știu în ce măsură a fost reușit, jucătorii sunt puși la grea încercare!” Trei absențe în Trivale

Liga I își continuă ritmul infernal cu meciuri din trei în trei zile. La acest mijloc de săptămână e programată etapa cu numărul 4 din play-off și play-out, în weekendul de Paști următoarea rundă, iar în Săptămâna Luminată se joacă din nou la foc continuu. După jocul de mâine seară, de la Pitești, UTA o va întâlni în Sâmbăta Mare (ora 15) pe Chindia, iar miercuri, 5 mai, joacă tocmai la ora 12 la Giurgiu, cu Astra.

Cu fruntea sus și sănătoși

Evident, începe să se acumuleze oboseala, iar asta se reflectă și în calitatea jocurilor. „Nu numai nouă ne este greu în această perioadă, ci tuturor echipelor, inclusiv echipele cele din play-off subliniază acest aspect. Nu știu în ce măsură a fost reușit experimentul din acest sezon, practic este un experiment sau cred că este un experiment. Acest format al competiției ne pune la grea încercare pe toți cei din fotbalul românesc, dar mai ales pe jucători, pentru că ei sunt principalii protagoniști, ei fac cel mai mare efort. Sperăm să terminăm în primul rând cu fruntea acest play-out, dar sperăm să terminăm și cu toții sănătoși pentru că acest ritm al meciurilor, efortul pe care îl fac jucătorii în fiecare etapă ne-ar putea afecta sănătatea. În cazul nostru mai intervine un factor, călătoriile lungi, pentru că avem și această plasare geografică.  Suntem destul de departe de marea parte a stadioanelor din Liga 1 și suntem obligați să călătorim mult, să facem multe ore pe drum înainte de meci și după meci. Toate aceste lucruri reprezintă un impediment, dar nu putem să le transformăm în scuze. Trebuie să fim puternici, trebuie să obținem puncte, acesta este scopul, iar cu prima ocazie să facem uitată ultima noastră prestație. Asta îmi doresc în primul și în primul rând, să avem o prestație la nivelul nostru, la nivelul pe care știm că putem să îl jucăm și să atragem ca și consecință și rezultatul”, a spus Laszlo Balint.

Nu facem matematică, fotbalul este imprevizibil

Echipa arădeană va termina pe locul 2 al play-outului și runda secundă, cu 25 de puncte, încă departe de zona cu probleme.  „Nu facem matematică, fotbalul este imprevizibil. S-a demonstrat de atâtea ori de-a lungul acestui sezon câte rezultate contradictorii și neașteptate pot apărea și tocmai de aceea pentru noi importantă constanța. Am avut o perioadă în care am avut constanță în ceea ce privește rezultatele, dar iată că a venit și sfârșitul acestei perioade. A venit un rezultat nefericit pentru noi etapa trecută și vrem să reacționăm. Asta este dorința noastră, să reacționăm în această etapă și să aducem puncte pentru că e important să acumulăm puncte în acest clasament al play-outului. Pe măsură ce trec etapele lucrurile nu se simplifică deloc, ba – mai mult – situația pare a se reechilibra și atunci orice succesiune de două-trei rezultate negative readuce emoțiile acelei zone fierbinți. Să nu uităm, mai sunt 18 puncte puse în joc, important este pentru noi să acumulăm puncte”, a adăugat tehnicianul arădenilor.

Vor fi schimbări în „11”-le cu Hermannstadt

UTA are trei absențe pentru deplasarea din Trivale, respectiv fundașii Benga și Tomozei și mijlocașul de 20 de ani, Damian Isac. Totodată, Balint anunță schimbări în „11”- le aliniat cu Hermannstadt. „Categoric, vor fi anumite modificări, dar nu neapărat prin prisma evoluției. E clar că suntem într-o perioadă în care căutăm soluții care să aducă un plus de prospețime și de motivație, dar e firesc și normal că și eu, ca antrenor, am avut așteptări mult mai mari în primul rând de la echipă și apoi de la toți jucătorii care au fost pe teren în ultima etapă. Cred că mi-am făcut înțeles acest mesaj în discuția pe care am avut-o după meciul cu Hermannstadt și din ceea ce am văzut jucătorii au perceput destul de bine acest mesaj. Așadar, reacția lor pentru că sunt fotbaliști de valoare, care trebuie să-și respecte statutul și atunci lucrurile acestea ar trebui să se vadă pe teren marți seara.

Călătorie lungă, dar jucătorii sunt super profesioniști

Delegația arădeană face, astăzi, deplasarea spre Pitești cu autocarul, iar cele 24 de ore avute în plus față de piteșteni de la ultimul meci oficial nu mai sunt foarte elocvente. „Aici se echilibrează lucrurile pentru că noi avem parte de o deplasare lungă. Sper să trecem cu bine și peste acest surplus de oboseală cauzat de călătorie, dar rămân la convingerea că totul totul va ține de abordarea mentală a noastră. Pe de altă parte, mă bucur că jucătorii au înțeles că trebuie să fie super profesioniști în această perioadă, având foarte mare grijă la viața lor extrasportivă. E extrem de important modul în care se alimentează, se odihnesc și în care au grijă la absolut orice detaliu care poate influența partea de refacere după efort. Am băieți de caracter în vestiar, au demonstrat-o de atâtea ori. Chiar dacă nu suntem noi cei mai buni și lumea de multe ori ne-a criticat, am demonstrat de atâtea ori că putem ține fruntea sus și ne putem prezenta onorabil în acest prim sezon de liga întâi”, a concluzionat Laszlo Balint.

Clasamentul play-outului la zi, înainte de Voluntari – Viitorul, de azi, de la ora 20,30:

 

0
0

Articolul Balint vorbește despre un „format experiment” în Liga I: „Nu știu în ce măsură a fost reușit, jucătorii sunt puși la grea încercare!” Trei absențe în Trivale apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*