Balint vrea să rămână optimist după ce UTA a pierdut al treilea meci la rând: „Lucrurile nu sunt dramatice, sunt complicate doar! Să fim bărbați și să luptăm până la capăt”

UTA a pierdut și cu Chindia Târgoviște și a intrat oficial „hora” echipelor ce luptă pentru evitarea locurilor ce duc la barajul de menținere / promovare cu locurile 3 și 4 din Liga 2-a. Paul Iacob a decis confruntarea din Sâmbăta Mare, de pe arena „Francisc Neuman” cu o execuție de finețe, la care arădenii parcă s-au abondat încă de la deplasarea de la Pitești, unde Grecu a fost cel care a reușit un gol asemănător.

Mai îngrijorant este jocul lipsit de orizont al arădenilor, care și-au creat cu pipeta situații de poartă, iar deznodământul în fața campioanei pragmatismului din Liga 1 nu putea fi decât unul. „Victorie meritată pentru Chindia și o înfrângere, a treia consecutivă, care pentru noi complică lucrurile destul de mult. Cred că diferența s-a făcut în momentul în care Chindia i-a introdus pe cei doi atacanți, Popa și Florea. Am încercat să schimbăm și noi acolo în compartimentul ofensiv, diferența a fost că cei doi ai lor au reușit să țină de minge, să câștige dueluri. Practic, așa s-a și marcat golul, după un duel câștigat de Popa, mingea a ajuns la Florea care a câștigat și el un duel și apoi eurogol Paul Iacob. Este al doilea meci în care luăm astfel de goluri. Ideea este să rămânem cu fruntea sus, să acceptăm acest moment greu și să încercăm să-l rezolvăm. Lucrurile nu sunt dramatice, sunt complicate doar. Trebuie să fim bărbați și să luptăm până la capăt. Indiferent cum, trebuie să menținem echipa în prima ligă”, a spus Laszlo Balint la finele disputei cu târgoviștenii, dând impresia că ia în calcul și îndeplinirea obiectivului după un baraj cu o divizionară secundă.

Dintre cei șase atacanți din lot, numai Buhăcianu a fost uitat pe bancă până la ultimul fluier, iar Cipri Rus a jucat 5 minute, timp în care i-a pus mingea pe cap lui Antal, dar acesta a trimis peste poartă. Cert este că atacanții UTA-ei nu au realizări, iar Balint admite: „Din păcate, este o evidență, asta a fost problema noastră de când am început. Și de-a lungul sezonului, indiferent cine a jucat în compartimentul ofensiv și am încercat diferite formule, am schimbat și sistemul…Iar eficiența în acest play-out contează foarte mult. Chindia la primul șut pe poartă a marcat, noi am încercat, am avut faze fixe, am avut și acea lovitură liberă executată de Adi Petre, chiar dacă de la distanță mare. S-a încercat, dar nu am reușit să marcăm împotriva unei echipe extrem de bine organizată. Nu este deloc întâmplător că sunt pe primul loc, câștigă din nou fără gol primit, ceea ce este remarcabil”.

Pentru „Bătrâna Doamnă”, deplasarea de miercuri, de la Giurgiu, devine una foarte importantă în ecuația salvării de la retrogradare. „Trebuie să ne concentrăm la problemele noastre, avem o deplasare infernală, este ca o finală meciul de la Astra și trebuie să o tratăm ca atare. Nici nu vreau să mă gândesc la o înfrângere, vreau să rămân optimist, vreau să rămân pozitiv. Trebuie să ne revenim repede după acest nou eșec și să strângem rândurile pentru că, chiar dacă nu-mi place acest clișeu, noi am băgat-o, tot noi trebuie să o scoatem de aici, din situația asta. Am discutat cu băieții după meci, le-am spus că asta este…trebuie să fim cu fruntea sus. Ei sunt foarte apăsați, doi-trei jucători au avut lacrimi în ochi, dar trebuie să ne adunăm puterile și să ducem lupta până la capăt. Eu am mare încredere că echipa asta își va îndeplini obiectivul la finalul sezonului”, a mai afirnat Balint.

Imediat după ultimul fluier al partidei cu dâmbovițenii, jucătorii și antrenorii UTA-ei au plecat la familiile lor pentru a petrece Paștile, urmând să-și reia pregătirile de luni. La Giurgiu se joacă miercuri, 5 mai, la ora 12, iar cu Poli Iași acasă, duminică, de la ora 14.

0
0

Articolul Balint vrea să rămână optimist după ce UTA a pierdut al treilea meci la rând: „Lucrurile nu sunt dramatice, sunt complicate doar! Să fim bărbați și să luptăm până la capăt” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*