Balint vrea să repare clasamentul meciurilor de acasă odată cu vizita Argeșului: „Chiar dacă ne lipsește foarte mult energia suporterilor, UTA să fie UTA și la Arad”

UTA părea pe tobogan după seria de patru eșecuri la rând  și un golaveraj dezastruos: 1-13! Totul s-a întâmplat în luna decembrie, dar echipa arădeană și-a schimbat rapid fața cu 4 puncte puse la păstrare, după prestațiile solide cu Viitorul și mai ales FC Voluntari. La finele disputei din județul Ilfov, jucătorii „Bătrânei Doamne” au vorbit din nou despre play-off, cu atât mai mult cu cât programul următoarelor etape e îmbietor.

Vor să scape de ultima poziție în clasamentul jocurilor de pe teren propriu

Însă, cel puțin pentru Laszlo Balint primul obiectiv este repararea clasamentului făcut în urma meciurilor disputate acasă de fiecare combatantă, iar prilejul perfect pare vizita celor de la FC Argeș, cealaltă nou-promovată, aflată la 6 lungimi de undă în spate. „Sâmbătă avem oportunitatea de a lega două victorii. Ne dorim foarte mult acest lucru, ne dorim foarte mult să continuăm acest traseu pozitiv. Din multe puncte de vedere am cunoscut o creștere și în ceea ce privește consistența jocului și, din fericire, a venit și o victorie de care aveam foarte mare nevoie. Însă, pe lângă faptul că ne dorim foarte mult cele trei puncte, ne dorim și să scăpăm de postura ingrată de deținătoare a ultimei poziții într-un clasament al jocurilor disputate pe propriul stadion. Nu suntem deloc mulțumiți cu această postură, chiar dacă în clasamentul general suntem undeva la mijlocul clasamentului, pe o poziție ce ne dă speranțe pentru viitor. Așadar, suntem foarte motivați din acest punct de vedere. Chiar am discutat cu băieții înaintea antrenamentului, le-am spus că e foarte important ca UTA să fie UTA și la Arad. Cu toate că ne lipsește foarte mult acea energie a suporterilor pe care o primeam din tribune, nu putem să transformăm acest aspect într-un alibi. Vrem să rămânem pe această traiectorie ascendentă în ceea ce privește jocul și, bineînțeles, obiectivul nostru principal este obținerea celor trei puncte cu FC Argeș”, a punctat antrenorul principal al arădenilor.

„E bine că jucătorii nu se mulțumesc cu puțin!”

Erico da Silva și Alex Albu au vorbit din nou despre play-off la finele disputei de la Voluntari, câștigată de UTA în ultima secundă. „Obiectivul este clar, ne dorim și noi să fim cât se poate de sus în clasament, de ce nu, să ne luptăm pentru play-off. Dar, pe de altă parte, e foarte important să rămânem realiști, să rămânem ancorați în realitate, pentru că – totuși – statutul nostru în acest moment este de o echipă nou promovată, o echipă care a construit la nivelul lotului atât în vară, cât și acum în iarnă. Există un proces de integrare al jucătorilor nou veniți, de adaptare la tot ceea ce înseamnă principiile noastre pe care încercăm să le antrenăm și încercăm să le punem în aplicare în timpul jocurilor. Deci, sunt lucruri care necesită timp, necesită răbdare. Ne concentrăm foarte mult pe pe toate aceste aspecte, vrem să obținem rezultate, vrem să fim cât mai sus în clasament, dar important este să rămânem focusați, totuși, pe ceea ce avem de făcut în acest prim sezon de Liga 1. Eu mă bucur că jucătorii își doresc, mă bucur că jucătorii nu se mulțumesc cu puțin. Eu cred că s-a văzut asta inclusiv la ultima etapă, la Voluntari, când atitudinea a fost una corectă pe tot parcursul jocului și mai ales către final, când absolut toată lumea a simțit că putem să obținem cele trei puncte. Iar pentru asta am depus toate eforturile. Jucătorii au lăsat ultimul strop de energie ca să marcheze, să putem să pleca acasă cu o victorie, lucru care s-a și întâmplat”, a mai afirmat Gyuszi Balint.

Program accesibil doar pe hârtie

FC Argeș, Poli Iași, Dinamo (cu multiplele sale probleme interne), Clinceni sau Hermannstadt sunt următorii adversari ai „roș-albilor”, care mai pot adăuga puncte importante în clasament. „E adevărat că poate părea un program accesibil, însă asta e doar pe hârtie. Acest campionat este extrem de echilibrat, se vede în desfășurarea meciurilor, se vede în modul în care arată clasamentul în acest moment. Detaliile fac diferența și sperăm, până una alta, ca detaliile de sâmbătă să facă diferența în favoarea noastră, să încline balanța către noi și să reușim să păstrăm punctele la Arad. E important să înțelegem că la nivel de atitudine, la nivel de determinare, la nivel de concentrare trebuie să fim cât se poate de bine, pentru că eu cred că acolo se va face diferența. Ne dorim foarte mult să câștigăm, dar important e să fim echilibrați și inteligenți, să știm să gestionăm momentele grele care se vor ivi, cu siguranță. În rest, trebuie să luăm meciurile pas cu pas, căci programul pare bun doar din exterior. Altfel sunt covins că va fi extraordinar de dificil ca și desfășurare a jocurilor”, mai susține tehnicianul „roș-albilor”.

Vă reamintim LPF-ul și televiziunile au schimbat ora de începere a meciului UTA – FC Argeș, de la 14,45, la 16,30! 

0
0

Articolul Balint vrea să repare clasamentul meciurilor de acasă odată cu vizita Argeșului: „Chiar dacă ne lipsește foarte mult energia suporterilor, UTA să fie UTA și la Arad” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*