Balon de oxigen! ”Meridian 22” intră oficial în insolvență și scapă de popriri

Tribunalul Timiș a dat în mod oficial ”undă verde” pentru procedura insolvenței, în dosarul deschis între societatea Meridian 22 și Administrația Bazinală a Apelor Banat. Hotărârea instanței a fost pronunţată în şedinţă publică, vineri, 18 iunie 2021.

Deschiderea procedurii înseamnă un ”balon de oxigen” pentru societatea intrată în insolvență.

”Până acum toate conturile Meridianului au fost poprite. Prin intrarea în insolvență, toate aceste popriri vor fi ridicate automat și atunci se pot plăti salariile, substanțele de tratare a apei, materialele necesare, energia electrică etc. Pentru a putea asigura funcționarea societății, în principal, furnizarea apei către consumatori, singura soluție este intrarea în insolvență”, a spus primarul Claudiu Buciu.

Pe de altă parte, după cum am mai anunțat, Primăria municipiului Lugoj a creat o nouă societate de apă – canal, care va prelua parțial angajații Meridian 22 S.A., precum și activitatea acestei societăți.

”Zenit Management” se va ocupa de insolvență

În încheierea ședinței publice care a avut loc la Tribunalul Timiș vineri, 18 iunie, a fost redactată soluția de deschidere a procedurii generale, în care se spune, pe scurt: ”Admite cererea formulată de debitoarea S.C. Meridian 22 S.A., în temeiul articolului 71, aliniat 1 şi 2 din Legea nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţa”.

Instanța ”dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitoarei S.C. Meridian 22 S.A., cu sediul în Lugoj, str. Plopilor nr. 22, (…) și desemnează administrator judiciar provizoriu practicianul în insolvenţă Zenit Management S.P.R.L. – filiala Timiş (…), care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din lege, stabilind pentru aceasta un onorariu provizoriu de 5.000 lei + T.V.A., a cărui plată se va face din fondurile speciale aflate în administrarea U.N.P.I.R. Timiş.

De asemenea, ”dispune notificarea de către administratorul judiciar provizoriu a deschiderii procedurii de insolvenţă a debitoarei S.C. Meridian 22 S.A., creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Timiş, prin Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, în vederea efectuării menţiunii, precum şi tuturor băncilor unde debitoarea are deschise conturi”.

S-au stabilit și termenii limită

Termenul limită pentru întocmirea raportului prevăzut este 8 iulie 2021. Termenul limită pentru depunerea de către creditori a declaraţiilor de creanţă a fost fixat la data de 2 august 2021. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor a fost staboilit la data de 23 august 2021.

Debitorul, creditorii şi orice altă parte interesata vor putea să formuleze contestaţii la tabelul preliminar al creanţelor, ce vor fi depuse la tribunal în termen de 7 zile de la publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a acestui tabel. Termen pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este la 13 septembrie 2021.

Articolul Balon de oxigen! ”Meridian 22” intră oficial în insolvență și scapă de popriri apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*